Isztambul

6 napos utazás Európa legnagyobb és a világ egyik legszebb városába!

Mindegy hogy hívjuk, nemcsak Törökország legnagyobb városa, hanem egész Európa egyik legjelentősebb települése, ugyanakkor egykori birodalmak székhelye és a mesés Kelet kapuja is egyben. A megapolisz a Márvány-tenger partján a Boszporusz két oldalán, Európa és Ázsia találkozásánál helyezkedik el és már 3000 éve arra vár, hogy meglátogassuk. Ráadásul 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. Hogy miért? Te is láthatod, ha velünk tartasz!

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal, szállást 3 éjszakára, 4 csillagos szállodában, bőséges reggelit, ágyneműt és törölközőt, programokat, a csoportvezetőt. Az árakat 320 Ft-os Euró árfolyamig tudjuk tartani!

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és belépőket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

Szerda:
Indulás délután 16 órakor Budapestről a Belgrád, majd Szófia irányába, éjszakázás a buszon.

Csütörtök:
Reggel átgurulunk a török határon, hogy a délutánt és az estét már a tenger partján, Isztambulban töltsük. Alig szállunk le a buszról, a körülöttünk lévő minaretekből egyszerre hangzik föl a müezzinek semmihez nem hasonlító jellegzetes, imára hívó elnyújtott éneke. Ekkor fogjuk először úgy érezni, hogy egy másik világba, egy titokzatos és vonzóan érdekes civilizációba csöppentünk. Ha a hang irányába megyünk, megcsodálhatjuk a híres Nagy Szulejmán-dzsámit, aminek temetőjében nyugszik a legnagyobb török hódító, a magyar történelemből is jól ismert Nagy Szulejmán (Ő foglalta el Nándorfehérvárt, Budát, és győzött le minket Mohácsnál). Ezt követően a világhírű Nagy Bazárban is lesz lehetőség sétálgatni, teázni és feltérképezni az eladó portékákat és azok alkuképes árait. Vacsora után, ismerkedési estet tartunk egy tipikus, turisták által kevésbé járt, a helyiek körében viszont rendkívül népszerű vízipipázós helyen.

Péntek:
Hol másutt is kezdhetnénk isztambuli sétánkat, mint a város egyik jelképénél, a lenyűgöző szépségű, impozáns, az emberiség legcsodálatosabb építészeti emlékei közé tartozó Ayasofiánál. Miután megnéztük az ókori falak között rejtőzködő egyedi látványosságokat, átmegyünk a szomszédos Kék Mecsetbe, ami Isztambul jelképe és leglátogatottabb nevezetessége. A hatalmas remekmű magáért beszél. Ezt követően mindenképp látni kell a Topkapi Szerájt (Császári Palota), ami csodás kertjeivel és fantasztikus kilátást nyújtó erkélyeivel Európa legszebb uralkodói palotája. Ráadásul az épületegyüttes kiváló helyen fekszik, mivel egy félsziget csücskébe, a domb tetejére épült, a Márvány-tenger, az Aranyszarv-öböl és a Boszporusz találkozásánál, Európa és Ázsia határainál. Kis pihenő után a közeli ciszternát, azaz az Elsüllyedt Palotát és az antik város központját a Hippodrom teret nézzük meg, majd gyorsan tovább is megyünk vacsorázni egy hangulatos helyre, még mielőtt besokallunk a rengeteg új élménytől.

Szombat:
A bőséges és ízletes reggelit követően villamosra szállunk, hogy a Galata és Beyoglu városrész által kínált látnivalókat is megismerjük. A látnivalók sorát a világ egyik legfényűzőbb épületében a Dolmabahce-palotában kezdjük, majd a szomszédos Dolmabahce-dzsámi következik. Onnan továbbsétálunk a Taksim térre, hogy Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján az Istiklal Caddesin keresztül érkezzünk meg a Galata-toronyhoz. A domb tetején felépült toronyból van a legjobb kilátás a városra, amitől besza-behu...  Miután kibámészkodtunk magunkat, legurulunk a tengerpartra a halpiacra, ahol megkóstoljuk sokak kedvencét a halas szendvicset. Ízlelőbimbóink extázisa közben továbbindulunk a Galata-hídon át az Aranyszarv-öböl túlpartjára, de előtte még nem hagyhatunk ki egy panorámás kiülős helyet, némi török sör vagy fekete tea társaságában. Az energiák újratöltése után bevetjük magunkat az Egyiptomi Bazár forgatagába, hogy az itthon maradottakra gondolva, ajándékok után kutassunk. Este közös program a csodálatosan kivilágított Kék Mecset szomszédságában található Sultanahmed városrész óvárosában.

Vasárnap:
Ezt az izgalmasnak ígérkező napot egy csodálatos hajókirándulással kezdjük. Privát vízi járművünkkel elindulunk a Boszporuszon, hogy Európa és Ázsia határán a vízről is láthassuk az előző napokon megismert várost. Közben átmegyünk a világ egyik leghosszabb hídja a Boszporusz-híd alatt, majd elhajózunk a hatalmas Rumeli Hisari-erőd előtt, később kikötünk az Üsküdar városrészben, ami már Isztambul ázsiai részén található. Ott egy teljesen másik város fogad minket, mint az eddig megszokottak. Tengerparti sétány, hangulatos kis mecsetek, rendezett kis utcácskák, piacok, étkezdék sokasága és hatalmas nyüzsgés vár ránk. Néhány órás bóklászás után visszahajózunk az európai oldalra, hogy a délutánt szabad programmal tölthesse mindenki. Aki szeretne, visszatérhet a bevásárlók mekkájába, a Nagy Bazárba (itt garantáltan mindenki vásárlási lázban fog égni) vagy pihenhet a Topkapi Szeráj egyik csodálatos parkjában. Továbbá érdemes még bemenni a Régészeti Múzeumba és az Ókori Kelet Múzeumba, de nagyon jó program lehet a történelemből ismert Hét Torony megtekintése is. Két látnivaló között érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, hogy a török gasztrokultúra ízvilágát is megismerhessük. Este bepakolunk a buszba és új élményekkel teletömve elindulunk hazafelé.

Hétfő:
A délutáni órákban érkezünk vissza Budapestre, ahol könnyes búcsút veszünk egymástól, közben már az Isztambulba visszatérést tervezgetjük...

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2015. június. 20
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Városlátogatás Isztambulban - Hotel 3* Repülővel - 3 nap
» Városnézés Isztambulban Hotel 4* Repülővel - 3 nap
» Városnézés Isztambulban - Hotel *** Repülővel - 4 nap
» Városnézés Isztambulban - Hotel 3* Repülővel - 5 nap
» Városlátogatás Isztambulban **** - 4 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal, szállást 3 éjszakára, 4 csillagos szállodában, bőséges reggelit, ágyneműt és törölközőt, programokat, a csoportvezetőt. Az árakat 320 Ft-os Euró árfolyamig tudjuk tartani!

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és belépőket.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó: kb. 10 Euro/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, étkezések költségei, idegenforgalmi adó.
Egyéb költségek (tájékoztató jellegű árak):
Étkezés: Döner Kebab 1.5-4 Líra, vacsora étteremben 8-20 Líra
Ivás: tea 1-2 Líra, üdítő és sör 5-8 Líra
Belépőkre (Aya Sófia 30+5 Líra, Kék Mecset, Császári Palota 30 Líra, Hárem, hajókirándulás a Boszporuszon, Elsüllyedt Palota 20 Líra, II. Szulejmán sírja, Galata torony) kb. 85-130 Líra, azaz 15.000 Ft szükséges, de nem kötelező egyik belépős hely sem.
Egyéb költségek: török est (50 Líra), múzeumok (10 Líra/múzeum), Boszporusz Erőd (10 Líra), Hét Torony (10 Líra), stb..
1 Török Líra = 120 Forint

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás 50 személyes autóbusszal Budapest- Szeged- Belgrád- Szófia- Edirne-Isztambul útvonalon. Pihenő 3-4 óránként, az 1350 km-es út általában 19-21 órát vesz igénybe.

Indulás: szerdán, 16:00 órakor Budapest Planetárium bejáratától, amely a Népligetnél található, a helyközi buszpályaudvartól pár perc gyaloglásra. Odajutás BKV-n: kék metróval, vagy 1-es villamossal a legegyszerűbb. Találkozás 15.45-kor!
Felszállási lehetőség: Kecskemét (Auchan bevásárlóközpont), Szeged (Röszke).

Szállás: 

Szállással kapcsolatos tudnivalók:
A szállás 4 csillagos szállodában lesz a központban, közel a látnivalókhoz (Nagy Bazártól 5 perc, Kék Mecset és Aya Sofiától 15 perc séta), így tömegközlekedésre már alig kell költeni
Az elhelyezés 2 és 3 személyes szobákban történik, takarót, ágyneműhuzatot és törölközőt kapunk.
A szobákban van TV és hűtő, a hálózati csatlakozó ugyanolyan, mint itthon.
A hotelben bőséges és változatos svédasztalos reggelit kapunk, jellegzetes török ételekkel és italokkal. A szálloda környékén nagyon sok, hasonló árfekvésű étterem található, érdemes ezeket is kipróbálni. Az ebéd 3-6 Lírából megoldható valamelyik büfében.
WIFI elérhetőség van helyben.
A szállodában panoráma-étterem, bár és internet is található.

Étkezés: 
A hotelben bőséges és változatos svédasztalos reggelit kapunk, jellegzetes török ételekkel és italokkal. A szálloda környékén nagyon sok, hasonló árfekvésű étterem található, érdemes ezeket is kipróbálni. Az ebéd 3-6 Lírából megoldható valamelyik büfében
A területről: 
Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!