Húsvéti Városlátogatás Isztambulban

4 napos városlátogatás repülővel és magyar idegenvezetéssel

Minden utasnak különleges élményt nyújt ez a vizek által övezett, nagymúltú város. A Hippodrom tér épületegyütteséhez (Agia Sophia, Kék Mecset, Topkapi) hasonlót sehol máshol nem látni!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást, 3 éjszaka 3* szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programok díját valamint az egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
4 nap

Szállás

Hotel Yüksel 3*superior – rendkívül színvonalas szobák, 4*-os hideg-meleg büféreggelivel, légkondi, hűtő, Nagy Bazár csak 500 m. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Program: 

1. nap: 
Délután repülés Isztambulba. Transzfer a szállodába. Este szabadidő a belvárosban vagy Török est vacsorával, zenés-táncos show műsorral (fak.)   

2. nap: 
A legfőbb nevezetességek vezetett gyalogos (villamos) városnézés keretében: Agia Sofia, a bizánci építészet leghíresebb alkotása (mecsetté átépített ortodox bazilika); séta a Hyppodrom téren (obeliszk, török fürdő, díszpark, kilátás, díszkút). Látogatás a Kék Mecsetben, amely nevét kék csempéiről kapta, ez az egész iszlám világ legimpozánsabb mecsete. Megtekintjük az egyedülálló földalatti Ciszternát, annak míves oszloperdejével. Kora du. vezetett séta a nyüzsgő óvároson át a dombtetőn épült grandiózus Suleymaniye mecsethez, amely Törökország legnagyobb mecsete; káprázatos kilátás a Boszporuszra és az Aranyszarv-öbölre. A nap zárásaként nézelődés, vásárlás a méltán világhírű Nagy Bazárban.   

3. nap:
BOSZPORUSZ – TOPKAPI Két népszerű fakultatív programunk helyi idegenvezetéssel: privát hajóval, abszolút kényelemben hajózunk ki az Aranyszarv-öbölbeli kikötőből a Boszporuszra. A közel 3 órás program során lenyűgöző látványban lesz részünk: vízről csodáljuk meg a híres hidakat (Galata, Boszporusz), a Topkai és Dolmabahce palotákat, a Rumelihisari és az Anadolu Hisari erődöt,  mind az európai és ázsiai oldal pompás villáit és intézményi épületeit. A kikötőből átsétálunk a közeli Fűszerpiac labirintusában és a szomszédos Jeni Dzsámihoz. Kora d.u. megtekintünk egy színvonalas bemutatót a híres törökbőrárukról. Ezt követően 3 órás vezetett bejárása a szultánok korszakos palota komplexumának: Topkapi Palota pazar termei (kiállítások), udvarok, Hárem (feláras), trónterem, fegyvergyűjtemény.  

4. nap: 
Vezetett program keretében: séta a különleges Galata-hídon át, és azAranyszarv-öböl partján, majd fel a középkori Galata-toronyhoz (kiállítás, körpanoráma). Kiegészíthető könnyed sétával a virágos Gülhane Parkban. Délután transzfer a reptérre. 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» 4 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» Hétvége Isztambulban - 4 nap
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal - 6 nap
» 5 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel **** - 5 nap / 4 éj
» 4 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel ***** - 4 nap / 3 éj

Kapcsolódó cikkek

» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. június. 18
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Hajókirándulás a Boszporuszon (3 órás, transzferrel) 
Török est vacsorával, török zenével és táncokkal
Topkapi Palota: fél napos, helyi idegenvezetővel (magyar fordítással) és belépő

A fakultatív programok minimum 14 főtől indulnak

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást, 3 éjszaka 3* szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programok díját valamint az egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizz Air közvetlen járatával, reptéri transzferek légkondicionált busszal, városon belül helyi közlekedéssel (jegy helyszínen váltandó) ill. gyalogosan 

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora a igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!