Isztambul - Rodostó - Trója

5 napos városlátogatás Törökországban

Isztambul: a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el, több mint 13 milliós lakossággal a török metropolisz. Különleges fekvése – Európát és Ázsiát köti össze –, kulturális örökségei egyedülállóak. Vallási, történelmi jelentősége meghatározó az emberiség történetében, egyike az öt eredeti patriarchátusi székhelynek, az ortodox egyház központja, manapság pedig Törökország gazdasági és kulturális centruma.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrendszerinti repülőjárattal; repülőtéri transzfereket, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat helyi idegenvezetővel, autóbusszal és a szükséges belépőkkel, utas-, poggyász- baleset biztosítást, útlemondási biztosítást, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a megadott felárakat és a fakultatív programokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap
Elutazás Isztambulba, megérkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Isztambul: a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el, több mint 13 milliós lakossággal a török metropolisz. Különleges fekvése – Európát és Ázsiát köti össze –, kulturális örökségei egyedülállóak. Vallási, történelmi jelentősége meghatározó az emberiség történetében, egyike az öt eredeti patriarchátusi székhelynek, az ortodox egyház központja, manapság pedig Törökország gazdasági és kulturális centruma. Eredeti és fiatalos, patinás és új ez a metropolisz, amely minden látogatás alkalmával új felfedeznivalókat kínál. Fakultatív hajókázás a Boszporuszon. A harminc kilométer hosszú szoros Európát köti össze Ázsiával a Fekete- és a Márvány tenger találkozásánál. Földrajzi különlegességét számunkra az is emeli, hogy a két partján elhelyezkedő erődöt báró Tóth Ferenc tervei alapján építették, és az egyik erődöt máig Magyar Erődnek nevezik. Szállás Isztambulban.

2. nap 
Reggeli a szállodában. Fél napos városnézés Isztambulban autóbusszal és gyalogosan, helyi idegenvezetővel: Hippodrom (a konstantinápolyi élet központi tere volt, mai nevén Sultanahmet Meydani tér egyiptomi obeliszkkel és a Német Szökőkúttal) – Kék Mecset (Ahmed szultán mecsetje a város központi részében található, az oszmán építészet remeke, hat minarettel) – Hagia Sophia (bizánci építésű ortodox bazilika, melyet később mecsetként használtak, ma múzeumként látogatható. Különlegességei a többszörös kupolamegoldás és óriási méretei, melyek együttesen alkotják az adott kor építészeti tökéletességét). Elutazás Tekirdagba. Megérkezés után a II. Rákóczi Ferenc Múzeum megtekintése Rodostóban. Itt élt a fejedelem számüzetésben egészen haláláig. A házat 2007-ben újították fel és 2010 óta korszerű kiállítás várja az idelátogató magyar vendégeket. Szállás Tekirdagban.

3. nap 
Reggeli a szállodában. Elutazás Canakkaleba Trója régi város megtekintése. A legendák Trójája, a Homéroszi Trója és a feltárt Trója – mindmáig vita tárgya és izgalmas téma a régészetben. Canakkale tartományban megtekinthető a feltárt Trója, melynek első lakosai a bronzkorban építették a települést és a feltárás 1998 óta tartozik a Világörökséghez. Visszautazás Isztambulba, ahol szállás.

4. nap 
Reggeli a szállodában, az isztambuli városnézés folytatása autóbusszal és helyi idegenvezetővel: Topkapi Palota (a palota a 15. században épült, jelenleg múzeumként látogatható)- Nagy Bazár (a bazár 66 utcából álló bevásárló hely, az Ezeregy Éjszakát idéző egzotikummal. Itt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere – csillogó ékszerektől az ízletes falatokig). Este fakultatív török est vacsorával, hangulatos zenés műsorral, a vacsorához limitált itallal. Szállás Isztambulban.

5. nap 
Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás a menetrend szerint Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Hajókirándulás a Boszporuszon.

Török est vacsorával.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrendszerinti repülőjárattal; repülőtéri transzfereket, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat helyi idegenvezetővel, autóbusszal és a szükséges belépőkkel, utas-, poggyász- baleset biztosítást, útlemondási biztosítást, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a megadott felárakat és a fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest – Isztambul – Budapest útvonalon.

Szállás: 

4 éjszaka középkategóriájú szállodában, kétágyas szobákban. Egyégyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!