Törökország ismeretlen arca

8 napos körutazás Törökországban

Törökország csodálatos városokkal, gyönyörű tájakkal, remek sportolási lehetőségekkel, finom ételekkel és a híres török vendégszeretettel várja a turistákat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy illetékkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Sztornó biztosítást
Belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
10-15 fő közötti felár: 24.000 Ft

Hossz: 
8 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1.nap: Budapest – Isztambul
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezést követően transzfer a szállodába, majd megtekintjük az egykori Oszmán Birodalom központját a Topkapi palotát. A Topkapi palota komplexum több kisebb épületből áll, négy udvar veszi körül. A palotaegyüttes épületei az oszmán építészet jegyében készültek. Felkeressük a Szulejmán-mecsetet, amely a második legnagyobb mecset Isztambulban. Érdekessége, hogy a komplexum szállásokat, kórházat, iszlám iskolát, egy fürdőt, és konyhát is tartalmaz. Vacsora. Szállás Isztambulban.

2.nap: Isztambul
Reggeli, majd folytatjuk a városnézést. Megtekintjük a kék mecsetet és a Hagia Szophia-t (Aya Sofia). A Kék Mecset amely az UNESCO Világörökség része, Isztambul egyik központi mecsete a Hagia Szophiával szemben található. Nevét a kék csempékről kapta amely az építmény belső falait borítja. Az épületben található egy medresze (iskola), kórház és I. Ahmed szultán feleségének türbéje. A Hagia Sophia nevének jelentése Isteni Bölcsesség, szintén az UNESCO Világörökség részét képezi. Az eredetileg ortodox bazilika sokáig múzeumként funkcionált, 2020 júliusa óta pedig mecsetként szolgál. A délután folyamán pedig a Dolmabahce palotát látogatjuk meg. Az épületet I. Abdülmecid építette 1843-1856 között, mégpedig azért mert a Topkapai palota egy idő után picinek bizonyult. Az Oszmán Birodalom megszűnése után a köztársaság kikiáltását követően Mustafa Kemal Atatürk elnöki rezidenciaként használta. A palotában 285 szoba, 43 terem, 6 erkély, 6 hamam (török fürdő) és 1427 ablak van. Vacsora. Szállás Isztambulban.

3.nap: Isztambul – Gordion - Ankara
Reggeli, majd tovább indulás Ankara felé. Útközben megállunk Gordion felé. Gordion a perzsa korszakot megelőző frígiai uralom idejében volt az állam fővárosa. A város maradványait valamint a legendás Midász király sírhelyét - tumultusát látogatjuk meg. A sírból származó leletek az ankarai múzeumban vannak kiállítva. Vacsora. Szállás Ankarában.

4. nap: Ankara - Hattuszasz - Amasya
Reggeli, majd megtekintjük az Anatóliai Civilizációk múzeumát ahol többek között paleolitikus, neolitikus, hatti, hettita, fríg, római és lidiai kincsekből összeállított kiállítást csodálhatunk meg. Tovább utazás az egykori hettita fővárosba, Hattuszasz felé, mely. Megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képző Hattuszasz városát. Az első településnyomok a i.e. 6 évezredből a rézkorból származnak. Egy ilyen településnyom maradványa Büyükkaya. Ez a település a legkorábban előkerült helység. Hattuszasz négy nagyobb részre osztható: Büyükkale, a Felsőváros, Alsóváros, és a Büyükkaya-hegy. Hattuszasz városa főbb látnivalói: Yazilika sziklaszentély, a Nagytemplom, az oroszlános és a királyi kapuk. A város megtekintése után Amasya városa felé vesszük az irányt. Vacsora. Szállás Amasyában.

5. nap:  Amasya - Safranbolu
Reggeli után városnézésre indulunk Amasyában. A városban hellenisztikus, bizánci, szeldzsuk, ilhani és oszmán emlékekkel, 2000 éves vízcsatornával, 1000 éves hídakkal, ősi elmegyógyintézet maradványaival is találkozhatunk, illetve a Pontuszi Királyság sziklasírjait is láthatjuk. A városnézést követően indulás Safranbolu felé, melyet sokan a „sáfrány” városaként emlegetnek és az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora. Szállás Safranboluban.

6. nap: Safranbolu - Amasra
Reggeli után megtekintjük Safranbolu városát,. A Safranbolu-i bazár a régi időkben egy fontos kereskedelmi központ volt. Napjainkban is rengeteg áruval várja a látogatóit a bazár. Felkeressük a Cinci Hodzsa karavánszerájt, melyet 1645-ben építettek, a Kaymakamlar-ház, mely egy tipikus oszmán házat mutat be. Tovább indulunk és megtekintjük az Izzet Mehmet Pasa mecsetét és a Köprülü Mehmet Pasa mecsetet. Az Izzet Mehmet Pasa mecset a város piacterén található. A Köprülü Mehmet Pasa mecset méreteit tekintve egy kicsit kisebb mecset, melyben egy napóra és egy könyvtár is helyet kapott. 1659-ben kezdték el építeni.  Délután indulunk Amasra városa felé. Érkezést követően gyalogosan fedezzük fel a várost. Meglátogatjuk a kikötőt, a római kori hídat, őrtornyot, és a mecsetet. Vacsora. Szállás Amasrában.

7. nap: Amasra
Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Vacsora. Szállás Amasrában. 

8. nap: Amasra – Ankara - Budapest
Reggeli, majd utazás Ankara felé. Transzfer a repülőtérre, és elutazás átszállással Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          - Isztambul történelmi negyede
-          - Hattuszasz
-          - Safranbolu

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Kapcsolódó cikkek

» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2021. február. 19
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2018. november. 24
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy illetékkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Sztornó biztosítást
Belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
10-15 fő közötti felár: 24.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 195 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Étkezés: 
A program ára reggelis ellátást foglal magában.
Időjárás: 
Az Égei- és a Földközi-tenger partján enyhe esős tél és forró, száraz nyár váltogatják egymást. Az európai területeken a nyár meleg, a tél hideg, de ritkán süllyed a hőmérséklet fagypont alá. Törökország belsejében a magas fennsíkokon a tél már meglehetősen hideg. A Fekete-tenger partján, nyáron elég kellemetlen az idő, nagyon sok eső hullik. A hegyekben télen rengeteg hó esik, és nagyon hideg van. A délkeleti tájak nyáron kibírhatatlanok, sokszor 45 °C fölé emelkedik a hőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!