Titokzatos Calabria és varázslatos Szicília

10 napos buszos körutazás Dél-Olaszországban

Salerno a komor sziklák ölelésében fekvő öböl és a hegyoldalba épült város, gyönyörű, festői látvány. A város, ma a Tirrén tenger legforgalmasabb kikötője. A városban élt több, mint 12 éven át Márai Sándor is. A városnéző séta során megtekintjük a Lungomare Trieste-t, valamint a híres Dómot, melynek kriptájában találjuk a 12 apostol egyikének, Szent Máté evangélistának a sírját.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 9 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjánal 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, VOX készülék, kikötői illeték, idegenforgalmi adó.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Szállás

1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 3 éjszaka Tropea környékén, 4 éjszaka Taormina környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, 1 éjszaka kompon Bari Dubrovnik között 2 ágyas, saját fürdőszobás belső kabinban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

 

Program: 

1. nap: Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után továbbutazás dél felé. Útközben Salerno megtekintése. A komor sziklák ölelésében fekvő öböl és a hegyoldalba épült város, gyönyörű, festői látvány. A város, ma a Tirrén tenger legforgalmasabb kikötője. A városban élt több, mint 12 éven át Márai Sándor is. A városnéző séta során megtekintjük a Lungomare Trieste-t, valamint a híres Dómot, melynek kriptájában találjuk a 12 apostol egyikének, Szent Máté evangélistának a sírját. Továbbutazás. Este a szállás elfoglalása Tropea környékén (3 éj)

3. nap: Reggeli után Pizzo városát tekintjük meg, mely a Santa Eufemia öböl legnagyobb városa. Itt először a Piedigrotta kápolnát keressük fel. A XVII. században kialakított kegyhely egy halászbárka hajótörésének emlékét őrzi, melynek kapitánya fogadalmat tett Szűz Máriának, ha megmenekülnek, templomot emel ennek tiszteletére. A grottát faragott alakok csoportképei díszítik, s harangja az egykor itt szerencsétlenül járt bárka sajátja volt. Pizzo másik nevezetessége a szikla peremén magasodó Aragón-vár, mely arról híres, hogy 1815-ben itt végezték ki Napóleon egyik tisztjét, Joachim Muratot, aki I. Joachim néven egy darabig Nápoly királya volt. Délután visszautazás a szálláshelyre, fürdőzési lehetőség Tropeában.

4. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás: Stromboli-Lipari-Vulcano
Korán reggel indulás Tropea kikötőjéből. Hajózásunk első állomása Stromboli (kiszállás a hajóból), ami a Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója. A szabályos kúphoz közelítő alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Innen Panarea mellett hajózunk tovább, ez a sziget a Lipari szigetcsoport legkisebb tagja, bronzkori településéről és stílusos fehérre meszelt házairól híres. A következő megálló, ahol hajónk kiköt Lipari szigete. Itteni programunk a barlangokkal és sziklákkal tagolt part felfedezése, valamint az itt található Régészeti Múzeumot is felkereshetjük. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, mely aktív, folyamatosan kénes füstöt kibocsátó vulkánjáról híres. Itt élvezhetjük a vulkáni működés kellemes „mellékhatásait" is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Innen visszahajózás Tropeába. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után Szicília felé indulunk. Útközben még felfedezzük Scilla városát. A városka közepén sziklás kiszögellés nyúlik a tengerbe, rajta a középkori Ruffo-erőd masszív tömbjével, melynek aljában, egy barlangban élt hajdanán Scylla, a szörny. Megtekintjük ezt és a festői Chianalea halásznegyedet lépcsőzetesen elhelyezkedő házaival. Innen Reggio Calabria felé utazunk tovább. Calabria legnépesebb települése már az ókorban is jelentős polisnak számított: Kr.e. 720-ban a legelső dél-itáliai kolóniák között alapították. A város hajdani dicsőségét őrzi az a két híres ókori bronzszobor, melyeket a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban láthatunk. Reggio másik nevezetessége a csodálatos tengerparti sétány, a Lungomare Falcomata. Szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a pálmákkal és örökzöldekkel beültetett mediterrán korzó mentén. A város stratégiai jelentőségére pedig a hatalmas Aragón-kastély masszív tömbje vigyáz, melynek helyén már a VI. században is erőd állt. Innen komppal jutunk át Szicíliába. Este szállásfoglalás Taormina környékén (4 éj)

6. nap: Reggeli után kirándulás az Etnához. A 3300 méter magas Etna Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Elsőként autóbusszal jutunk el a felvonóhoz, mely 1900 méter magasságban található. Innen a kabinos függővasúttal (funivia) érkezünk 2600 m-re, ahonnan terepjárókkal utazhatunk a kráterig. Késő délután ismerkedés Taormina városával. Itt a Görög színház, a Dóm és a Villa Comunale lesznek legfontosabb látnivalóink. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

7. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Agrigento-Piazza Armerina
Utunk Piazza Armerinába vezet, ahol napunk első részét a Villa Romana del Casale megismerésével töltjük. A villa valószínűleg egy, a IV. században uralkodó római császár számára készült, a művész pedig észak-afrikai lehetett, padlómozaikjai a legszebb és legnagyobb mozaikok, amelyek az ókorból megmaradtak. A villa romjai között jól kivehetők a lakó- és fogadószobák, a termák, a hálószobák, az árnyékszék és a szolgák hálókamrái. A híres lányos terembe egy híd vezet, itt tekinthetjük meg a bikiniszerű ruhában táncoló lányok mozaikjait. Délután Agrigentoba látogatunk. Görögországon kívül a legcsodálatosabb ókori görög emlékek itt találhatók, mégpedig a Templomok-völgyében, oliva- és mandulaligetek között. Az egyik legszebben és leginkább épen megőrzött templom a Concordia, amelyet 597-ben keresztény templommá alakítottak át. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

8. nap: Reggeli után Noto városába látogatunk, melyet méltán neveznek a Szicília barokk fővárosának. Noto a világörökség része, 7 másik várossal együtt „Val di Noto" néven. Az 1693-as földrengés teljesen romba döntötte a környéket, s az akkori vezetés a szisztematikus és tervszerű újjáépítés mellett döntött, s csodálatos barokk városokat hozott létre. Végül Siracusába érkezünk, melyről már Cicero is megmondta, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb". Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Innen kirándulás az Alcantara folyó völgyébe. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót, teljes hosszában, a tengerig. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

9. nap: Reggeli után indulás észak felé. Utunk Itália egy kevéssé ismert szegletébe, Pugliába vezet. Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.

10. nap: Reggel érkezés Dubrovnikba, rövid séta a városban, majd folyamatos utazás Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2019. május. 29
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: a Santa Croce templom - Etédi Alexa, 2013. február. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Horvátország:

Koronavírus információ: 
Nyitás: A Horvátországgal kötött kétoldalú megállapodás következtében 2020.06.12-e után magyar állampolgárok szabadon beutazhatnak az országba. A szállások folyamatosan nyitnak és fogadják a turistákat.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Stromboli-Lipari-Vulcano hajókirándulás: kb. 45 Euro/fő
Agrigento-Piazza Armerina kb. 40 Euro/fő + belépők

Fakultatív vacsora: 8 vacsora, a kompon nem tartalmazza a vacsorát.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 9 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjánal 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, VOX készülék, kikötői illeték, idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, VOX készülék, kikötői illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj
    
Fakultatív programok  
Stromboli-Lipari-Vulcano hajókirándulás: kb. 45 Euro/fő
Agrigento-Piazza Armerina kb. 40 Euro/fő + belépők
   
Várható költségek  
Pizzo, Murat vár és Piedigrotta kápolna: kb. 6 Euro/fő
Reggio Calabria, Magna Grecia Nemzeti Múzeum:  kb. 5 Euro/fő
Kirándulás az Etnára:
kb. 30 Euro/fő (busz + felvonó) vagy
kb. 60 Euro/fő (busz + felvonó + terepjáró)
Alcantara folyó völgye: kb. 11 Euro/fő
Taormina, Görög színház: kb. 12 Euro/fő
Siracusa, ásatási terület:  kb. 10 Euro/fő
Siracusa, Dóm: kb.   3 Euro/fő
Agrigento, Templomok völgye:  kb. 10 Euro/fő
Piazza Armerina, Villa Romana del Casale:  kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szállás: 

1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 3 éjszaka Tropea környékén, 4 éjszaka Taormina környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, 1 éjszaka kompon Bari Dubrovnik között 2 ágyas, saját fürdőszobás belső kabinban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Fakultatív vacsora befizethető.
A területről: 
Olaszország amely a csizma alakú Appennini-félszigetbol és két nagy földközi-tengeri szigetbol: Szardíniából és Szicíliából áll. Szomszédai: Északon: Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia. Területén fekszik a Vatikán és San Marino.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!