Thaiföld és Kambodzsa - Két hét, két ország

15 napos körutazás thaiföldön tengerikajakkal

Két hét, kajakozás és csavargás a világ egy kedves szegletében. Thaiföldi szigetkerülés kajakkal, majd kalandozás bakanccsal, Tuk-Tukkal, a világ talán legszebb templomegyüttesében. Angkor felfedezése. Vízesések, dzsungel, napsütés, kajakok. Két hét varázslat.

Alapár tartalmazza

Az összes szállás díját Thaiföldön és Kambodzsában (2-3 fős szobákban, szállodában illetve Guest-houseokban), az összes helyközi utazás díját Thaiföldön és Kambodzsában, az összes transzfer díját Thaiföldön és Kambodzsában, professzionális túravezetés, két túravezetővel, profi folding kayak hajók bérleti díját, a hajók helyközi szállítását, teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny, mentőmellény, vízhatlan zsák stb.), magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen, tolmácsolás az összes szükséges esetben.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, a repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat, ellátást (kb. 10 Eur/fő/nap), kambodzsai vízum (25 USD), belépőket (Angkor 20 USD/nap, választható programok, múzeumok, taxi stb.), biztosítást (kb. 12000 Ft), borravalókat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap (dec. 28.):
Találkozás a reptéren: 12:30, Indulás 14:40 Budapest, Hungary – Ferihegy 2, Egypt Air  MS552. (repülési idő kb. 2,5 óra) Érkezés Kairóba 18:55, átszállás, továbbindulás 23:20 MS960 (repülési idő kb. 8 óra) étkezés: a repülőgépen szokásos:). Helyeskedés a repülőn, sok-sok mozi, és várakozás a kalandra.

2. nap (dec. 29.):
Érkezés 13:25 Bangkok Suvarnabhumi reptérre. Transzfer a vadonatúj metróval és SkyTrainnel a szállodába (kb. 60 perc) (taxi, opcionális: kb. 150 THB/fő). Szállás elfoglalása, tisztálkodás stb. után könnyű ebéd. Fakultatív: délután vízibuszra szállunk (kb. 50 THB/fő) és a víz felől, a Chao Praya folyóról közelítjük meg a Ko Ratanakosin negyedet, mely Bangkok régi arcát mutatja. A F: Tha Tien megállónál megtekintjük a Wat Po kolostort, mely világhírű fekvő Buddhájáról híres (150THB) és a Királyi Palotát, és az ott látható Smaragd Buddhát (500THB). Vacsora a kínai negyed egyik utcai éttermében. Este ha kedvünk tartja belecsapunk a bangkoki éjszakába, Khao San road, és az izgalmas Patpong negyed... ván nájt in benkok...
Azoknak, akik mindezeket már látták alternatív program (Pratunam, Floating market stb.)

 3. nap (dec. 30.):
Reggeli indulás Bangkokból bérelt légkondicionált kisbusszal. Az út fantasztikus tájakon visz keresztül, utazunk, városokat, és az ottaniak mindennapjait lessük meg. Kb. 6 órán keresztül tart a busz út, közben megállunk kisebb pihenőkre. Ebéd útközben.
Délután: 16.00 körül érkezés Laem Ngopba. Itt kompra szállunk és behajózunk Koh Chang szigetére. Kb. egy órás hajózás után érünk a szigetre ahonnan busszal megyünk titkos kis mangróvés falunkba, Khlong Son-ba, barátunkhoz, Manee-hoz, akinek a házaiban töltünk két éjszakát.

4. nap (dec. 31.):
Kis csapatunk egységgé kovácsolódva összerakja kajakjainkat, melyekkel csavarogni fogunk a sziget nyugati partján. Szerelünk, sörözünk, aki pedig túl van a hajószerelésen, az strandol a közeli bícsen. Este ellátogatunk életünk legtutibb éttermébe, ahol hamisíthatatlan hot-pot vacsorát eszünk - garantáltan kifulladásig. Az estét Manee házában töltjük. A szállás hamisítatlan kis halászfaluban lesz, tiszta, két-három ágyas szobákban, fürdővel.

5. nap (jan. 1.):
Vízre szállunk és felkészülünk a szilveszterre. Rövid, de szép evezős nap során lapátolunk végig a White Sand Beach-re keresztelt partszakaszon. Hosszú homokos partok, kókuszpálmák, kristálytiszta víz, napsütés. Elfoglaljuk kis luxusbungalóinkat (klímás, két személyes vízparti kis pecók), vacsi a parton egy hangulatos kis étteremben. Az este nagy partit csapunk, megünnepeljük kis magyar kolóniánk közös szilveszterét. Party hajnalig, éjszakai fürdőzés, zene, tánc, mulatság, éneklés, zajongás, zokogás, kulturált italfogyasztás. Szándokános tántorgás, tigrisbukfenc, slágerek kifulladásig. Dj Téboj.

6. nap (jan. 2.):
Ébredés, reggeli után csapatunk vízre száll és tovább áll dél felé, követve a nyugati part csodás vonulatát. A part végig homokos, pálmafákkal szegélyezve. Lassan elhagyjuk a White Sand Beach partjait. Felevezünk a Klong Prao folyón. Délután megérkezünk a Magic resort-hoz. Az éjszakát itt töltjük 2-3 ágyas légkondis bungalókban. Vacsi a part menti kis kifőzdékben.

7. nap (jan. 3.):
Tovább kajakozunk a sziget csücske felé, a part változatosabb lesz, sziklák, majmok, de megmaradnak az apró kis homokos partok. Hosszabb, kalandos evezés lesz a mai sok látnivalóval. Halászbárkák, sziklák a parton. Megnézzük a majmok öblét, kajakból banánt adunk nekik...Ellapátolunk Bang Bao öblébe Steve barátunk bungalóihoz. Az éjszakát itt töltjük. Este közös vacsora, gyertyafényes, parton punnyadós.

8. nap.(jan. 4.):
Izgalmas utazások lehetősége előtt áll csapatunk, két fakultatív program közül választhatunk ezen a napon.

1. Speed boatot bérelünk és irány Koh Mak szigete. Egy-másfél óra alatt beérünk a szigetre, ahol lehet robogót bérelni, csavarogni, kirándulni. A tenger gyönyörű, a partok festőiek. Igazán izgalmas díszletei egy tengerparti telelésnek. Egész nap punnyadunk a napon. Fürdés a tengerben, sültrizs-evészet, csavargás, Föld, kaland, ilyesmi. Az esti órákban hajóra szállunk és irány vissza bungalóinkba.
2. A szigetet más szemszögből is felfedezhetjük. Robogókat bérelünk, és irány a sziget a szárazföld felől. Ha nem kedveled a kétkerekűeket, akkor lehet taxizni is. Egész napos motoros kaland, mely közben megállunk vízeséseknél fürdeni, ebédelni egy halászfaluban, strandolunk, barnulunk. Érkezés az esti órákban bungalóinkba. Vacsora előtt még kiürítjük hajóinkat és az estét újra a Bang Bao öblében töltjük.

9. nap (jan. 5.):
A reggeli órákban összepakolunk, és légkondis kisbuszra szállunk. Utunk újabb állomása következik, átlátogatunk Kambodzsába (vízum: 25 $). Poipet határnál átszállunk és irány Siem Reap, itt lesz elkövetkező szálláshelyük. Érkezés az esti órákban. Este partizunk egyet az új ország örömére, vacsora, piacozás.

 10-12. nap (jan. 6-8.):
Három napon keresztül csavargunk a világ talán legszebb templomegyüttesében. A legszebb épületek egymástól jelentős (néha 60-70 km-es) távolságban vannak egymástól, így a bejárásukhoz tuk-tukot (igény szerint taxit) bérelünk a helyszíneket pedig gyalog, papucsban- bakancsban fedezzük fel. A 20. században 200 négyzetkilométeres területet tisztítottak meg az őserdőtől, s ezen több száz templom és szentély áll – közöttük a világ legnagyobb vallási célú épülete, Angkor Wat. Csak a templomokat rakták kőből, az összes többi építményt – a királyi palotákat is – fából ácsolták, mára tehát ezek mind az enyészeté lettek, így Angkor ma egy hatalmas „templomváros” képében mutatkozik, noha természetesen nem csak vallási épületek voltak annak idején a városban.
Három napon át bóklászunk, kirándulunk, fényképezünk a hatalmas templomok árnyékában.

13. nap ( jan. 9.):
Világlátott csapatunk egész napos utazással visszatér Bangkok sürgő metropoliszába. Egész nap úton leszünk, érkezés a szállodánkba az esti órákban.

14. nap jan. 10:
Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból, ajándékbeszerzős vásárlás, Pratunam piac, majd transzfer a reptérre.

15. nap jan. 11:
Indulás 00:50 Bangkok, Suvarnabhumi, MS961, (repülési idő kb. 9 óra). Érkezés Kairóba 05:50, átszállás. Továbbindulás Bp-re: 11:25, MS551, (repülési idő kb. 2,5 óra) 13:55 Érkezés Budapestre Ferihegy 2.

Egyágyas felár: 180.000.- Ft
Repülőtéri illeték: kb. 155.000.-Ft/fő
Kambodzsai vízum: 8.000.- Ft/fő

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2018. május. 20
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2018. május. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az összes szállás díját Thaiföldön és Kambodzsában (2-3 fős szobákban, szállodában illetve Guest-houseokban), az összes helyközi utazás díját Thaiföldön és Kambodzsában, az összes transzfer díját Thaiföldön és Kambodzsában, professzionális túravezetés, két túravezetővel, profi folding kayak hajók bérleti díját, a hajók helyközi szállítását, teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny, mentőmellény, vízhatlan zsák stb.), magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen, tolmácsolás az összes szükséges esetben.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, a repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat, ellátást (kb. 10 Eur/fő/nap), kambodzsai vízum (25 USD), belépőket (Angkor 20 USD/nap, választható programok, múzeumok, taxi stb.), biztosítást (kb. 12000 Ft), borravalókat.

Kötelező költségek: 

repülőjegy
repülőtéri illeték
vízum díj
útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

étkezések, belépők, fakultatív programok költségei
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 25 USD/fő vízumdíj
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

 A túrán a szétszerelhető és hátizsákban szállítható tengeri kajakjainkat használjuk (ezek korlátozott száma miatt a résztvevők száma is az). A többi, szokásos kajakos felszerelést is minden résztvevő megkapja.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal átszállással. Repülő, metró, hálókocsis vonat, songthaew, motorcsónak, busz stb. Ha külön komfortigényed van, az árkülönbözetet magadnak kell állnod.

Szállás: 

Vendégházak 2-3-4 fős szobáiban, bungalókban. Előfordulhat, hogy valakivel meg kell osztanod a dupla ágyad, ha külön szállásigényed van, az árkülönbözetet magadnak kell állnod.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz! A thai konyha világhírű ágai mellett helyi jellegzetességekkel is megismerkedhetünk. A költségek attól függően változhatnak, hogy 100 Ft-os Phad Thait vagy 100 dolláros homárt rendelsz, de átlagos fogyasztás mellett napi 3500 Ft-ból bőségesen jól tudsz lakni (szeszesitalokat nem számítva. Thai szakácsaink mindent elkövetnek, hogy ne csak a táj, hanem a thai gasztronómia is lenyűgözzön bennünket. A csapvíz nem fogyasztható, a mindenütt olcsón kapható palackozott ivóvizek fogyasztását ajánljuk.
Időjárás: 
A száraz évszak novembertől március-áprilisig tart, az úton párás meleg lesz, többnyire 30 C fok körüli hőmérséklettel.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Nem kell vízum magyar állampolgárok részére. Nemzetközi diákigazolvány hasznos lehet. Kambodzsában az amerikai dollár nem hivatalos, de a gyakorlatban mindenütt elfogadott fizetőeszközként működik, ezért javasoljuk, hogy hozz magaddal elegendő dollárt készpénzben (lehetőleg kisebb címletekben, mert előfordulhat, hogy kisebb kifizetéseknél csak helyi valutában, rielben tudnak visszaadni).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra; Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát. Célszerű magaddal hoznod még: Láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!