Burmai körút

12 napos Körutazás Burmában

12 napos körutazás Burmbában. Kirándulás Yangon, Bagan, Mingun és az Inle-tó látnivalói és buddhista emlékei között.

Alapár tartalmazza

A szállást 3-4*-os szállodákban félpanziós ellátással, a repülőtéri transzfereket, a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a programok belépődíjait és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyeket és repülőtéri illetéket (kb.: 370 000 Ft), az esetleges védőoltások árát (kb.: 25 000 Ft), a vízumot (burmai vízum 50 USD), borravalót, útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
14
Program: 

1. nap: Budapest

Indulás Budapestről Yangonba, menetrendszerinti járattal, átszállással.

2. nap: Yangon

Érkezés Yangonba a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása. Ezt követően a város hangulatának felderítésére következik. Először a belvárost nézzük meg, annak brit gyarmati stílusú épületeit. Egy kis séta a nyüzsgő belvárosi piacon, ebéd egy indiai étteremben, majd a burmai templomépítészet egyik remekében, a Sule Paya pagodában gyönyörködünk. Ezután jön a nap fénypontja, a domb tetején épült, világhírű, arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagoda, a burmai függetlenség szimbóluma, ahol órákat lehet bolyongani a sok aranypagoda árnyékában. Szállás Yangonban (2 éj).

3. nap: Yangon

Reggeli után meglátogatjuk a Chauk Htat Gyi Pagodát, majd tovább megyünk a Kandawgyi tó-hoz. A tó a város közepén található, tökéletes helyszín a sétálásra és a piknikezésre. A tó naplementekor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében.

Később a legismertebb pagodák közül látogatunk meg párat, köztük a Botataung Pagodát, a Chaukhtatgyi Pagodát. Délután Yangon belvárosába utazunk, ahol a legfelsőbb bíróság épületét és a királyi telefonközpontot tekintjük. Innen gyalogosan fedezzük fel az indiai és a kínai negyedet.

4. nap: Heho – Kalaw

Reggel menetrend szerinti járattal Heho városába repülünk, majd transzfer a látványosságokkal teli Kalaw városkájába, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. A szállás elfoglalása után rövid felfedező túrára indulunk. A település a hegyek között fekszik, kellemes klímájának köszönhetően a brit uralkodó réteg kedvelt üdülőhelye volt. A városkában buddhista sztúpák és keresztény templomok is találhatók. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra. Szállás Kalawban (1 éj)

5. nap: Pindaya – Inle-tó

Reggel után még egy kis sétát teszünk a faluban, felkeressük Kalaw reggeli piacát. A piacon különböző törzsi emberekkel találkozhatunk, akik az évszázados hagyományokat követve a hegyekből jönnek le becserélni portékáikat. A piaci programunk után továbbindulunk Pindaya-ba. A délután folyamán meglátogatjuk a Pindaya-i Barlangokat, ahol több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. A nap folyamán felkeressük Pindaya egyik leghíresebb kézműves műhelyét ahol gyönyörűen díszített papír és fa esernyőket készítenek. Késő délután motoros-csónakra szállunk, hogy eljussunk szállodánkig, ami az Inle-tavon található. Szállás az Inle-tavon (2 éj).

6. nap: Inle-tó

Reggeli után hajóra szállunk és felkeressük az úszó piacot. Ezt követően Indein-be hajózunk a tó nyugati partjára, és felkeressük a rejtett Indein templom komplexumot, mely több száz kisebb, mohával és növényekkel benőtt sztúpából áll. Délután megismerkedünk a falusi emberek mindennapi életével, láthatjuk, mint végzik a betakarítást, a cséplést, a termények válogatását, és láthatjuk az érdekes építkezési szokásaikat. Helyi ételeket fogyaszthatunk, csemegeként kipróbálhatjuk a snacknek készített sült rovarokat. valamint felkeresünk egy szivarkészítő műhelyt is.

7. nap: Inle-tó – Bagan

Reggeli után közelebbről rácsodálkozhatunk a helyi halászok mesterségére.  Az inthák férfi tagjai a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és a Nga Phe Kyaung apátságot. Kora délután transzfer a repülőtérre, repülés Baganba. Szállás Baganban (3 éj).

8. nap: Bagan

A mai napon a romterület távolabbi pontjaira látogathatunk el, élvezzük az archaikus környezetet és a nyugodt hangulatot. A korán kelők akár a napfelkeltében is gyönyörködhetnek. Első úticélunk a Shwezigon Paya. A pagoda építését Anawrahta király kezdte meg, hogy Buddha ereklyéknek adjon otthont. Az építkezés 1090 körül fejeződött be és a pagoda eredetileg Bagan város északi végét jelezte. A sztúpa harang alakja a későbbi sztúpaépítésekhez mintául szolgált. Ezt követően folytatjuk utunk a Gubyaukgyi Templomba, amelyben egy nagy színes festmény is található Buddha előző életéről, majd az Ananda Pahto-hoz megyünk az egyik legszebb és legjobban megóvott bagani templomhoz. A sztúpákkal teli nap után visszaérkezünk szállásunkra.

9. nap: Bagan

Reggeli után elektromos biciklikkel járjuk be a környéket. A környék településein lehetőség nyílik megkóstolni a Bagan leghíresebb fogását a Pone Yay Gyi-t. A délután folyamán felkeressük Mingalazedi-t , a legnagyobb sztúpát amit a 13. században építettek.. A templomok útba ejtése után a Dhammayangyi Pahto-hoz megyünk, ahonnan a sok száz sztúpa sziluettjében gyönyörködhetünk. Felejthetetlen pillanatok lesznek, ugyanúgy, mint a naplemente megtekintése az egyik templom tetejéről. Naplemente után visszatérünk szállásunkra.

10. nap: Mandalay

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalayba. Érkezés, után városnézés. Mandalay a királyi Burma utolsó fővárosa, az ország egyik legnagyobb városa, valamint kulturális és vallási központja. A szomszédos Sagaing-ben él az ország szerzeteseinek 60%-a, valamint a Mandalay-i kézművesek is országszerte híresek. A Mandalay-i városnézést a Mandalayi Palotával kezdjük. Ez volt az első palota a városban, amit Mindon király építettet, amikor Mandalayba helyezte át székhelyét. Ezt követően Mahamuni Paya pagodájához utazunk. Az ebben a pagodában található Mahamuni kép, az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát. Ezután a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik. Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű panorámát. Szállás Mandalayban (1 éj).

11. nap: Mingun - Yangon

Reggel felhajózunk az ország legjelentősebb vízi közlekedési útján, az Irrawady folyón és felkeressük Mingun ősi települését, ahol a világ legnagyobb, de egyben befejezetlen sztúpája található. Fantasztikus látvány a folyóról megpillantani ezt a félbehagyott piramisszerű építményt. Érkezés után felkeressük Settawya Pagodáját, ami Buddha lábnyomát őrzi. A szent helytől nem messze található a világ legnagyobb máig is megszólaltatható harangja. Ezt követően újra hajóra szállunk, és Sagaing, a vallási központ felé vesszük az irányt, ahol sztúpák, apátságok, templomok és zárdák sokasága található a Sagaing dombon. Megnézzük a legfontosabb templomokat, mint a Sun u Ponya Shin Paya, U Min Thonsei Paya és a Kaung Hmu Daw Paya. Délután megállunk az U Bein’s hídnál, a látványos fahídnál, mely egy kilométeren nyúlik el a Taungthaman tavon, és ami minden Amarapura környéki kirándulás fénypontja. Napnyugtakor a híd megtelik hazatérő szerzetesekkel és helyiekkel, akik hazafelé tartanak, vagy csak a naplemente színeiben gyönyörködnek. Ez után hajóval visszatérünk Mandalayba, ahol a rövid szabadidő után átrepülünk Yangonba. Szállás Yangonban (1 éj).

12. nap: Yangon - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Utazás átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Bagan régészeti területe

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2015. április. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2016. október. 14
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2016. október. 12
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2016. szeptember. 26
» Varázslatos utazás Thaiföldön - Kovács Attila, 2016. július. 25
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2016. július. 03
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást 3-4*-os szállodákban félpanziós ellátással, a repülőtéri transzfereket, a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a programok belépődíjait és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyeket és repülőtéri illetéket (kb.: 370 000 Ft), az esetleges védőoltások árát (kb.: 25 000 Ft), a vízumot (burmai vízum 50 USD), borravalót, útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és a repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízum díj - a helyszínen fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum díj, további étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
50 USD/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Burma: Lakosság: 63 millió. Yangon a korábbi főváros 5 millió lakosú, Mandalay a kereskedelmi központ 1 millió. A lakosság nagy része a központi síkságon él, mezőgazdasággal foglalkozik, s csak alig negyedük városlakó. Hivatalos nyelv a burmai; de az értelmiség körében, és a kereskedelemben szinte mindenki beszél angolul. Az ország fő tájegységei: a Himalája alsó vonulata, a keleti és nyugati hegylánc, az Irrawaddy termékeny völgye és a tengerpart. A trópusi esőerdőktől a teakfa és a bambuszon keresztül a fenyő és az örökzöld tölgy is megtalálható. 1945 előtt Burma volt a világ legjelentősebb rizsexportőre. A megművelt területnek felén rizst termesztenek, ami a legfontosabb exportcikke az országnak.
Időjárás: 
Burma alapvetően egész évben meleg ország, száraz és esős évszak váltakozik. A trópusi monszunövezethez tartozik. A kellemesebb száraz időszak decembertől márciusig tart, a monszun májustól októberig. Ezek között két forró átmeneti időszak van. Utunk során túlnyomórészt 25°C körüli párás hőmérsékletre, napos időre számíthatunk. Különösen javasolt a napszemüveg, fejfedő és az erős faktorszámú naptej használata! A hegyekben az Inle-tónál és Kalawban este lehűl éjszaka 12-fokra és rövid eső előfordulhat.
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!