Thaiföld Óriáskörút

14 napos körutazás Thaiföldön

Thaiföld a világ egyik legszebb országa, gyönyörű és változatos tájai évről évre lenyűgözik az idelátogatókat. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, kultúrájában a buddhizmus jegyeit hordozza. Egyben modern és időtlen.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

Belső repülőjegyet
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Közlekedést külön busszal, csónakkal
Elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

Részvételi díjat belső repülőjeggyel
Nemzetközi repülőjegyeket illetékekkel, üzemanyagfelárral
Helyszíni belépőket és a program szerinti étkezéseket
Sztornó biztosítást
Fakultatív programokat

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 25 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest ...
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Bangkok
Érkezés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Megkezdjük városnézésünket: megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral. Szállás Bangkokban.

3. nap: Bangkok
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk ismerkedésünket a várossal: meglátogatjuk a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, végül a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot. Ebéd. Délután a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot keressük fel. Szállás Bangkokban.

4. nap: Bangkok – Kwai folyó – Kanchanaburi
Reggeli, majd utazás Thaiföld legszínesebb piacához a Damnoesaduak-i úszópiachoz. Útközben az ország legnagyobb sóforrását látjuk. Az úszópiacon meglátogatjuk az ún. Kertész házat, ahol megfigyelhetjük, hogyan nyerik a cukrot a kókuszfából, majd csónakba szállunk és megnézzük a piac központi részét, ahol visszaköszön a régi idők életmódja. Egzotikus gyümölcsök, kézimunkák kaphatók itt. Ebéd, majd folytatjuk utunkat Kanchanaburi felé, ahol megtekintjük a Kwai folyó híressé vált hídját és a II. világháború emlékművét. Meglátogatjuk a Háború Múzeumát. Szállás Kanchanaburiban.

5. nap: Kanchanaburi – Ayutthaya
Reggeli, majd utazás Thaiföld ősi fővárosába, Ayutthaya-ba, ahol felkeressük a gyönyörű Nyári Palotát, a Bang Pa In-t. Továbbutazunk a Krung Si folyóhoz. Ebéd. Délután az ősi templomok romjainak felkeresése következik: Wat Phra Sri Sunpetch (az ősi Királyi templom), a Wat Yai Mongkol (az álló Buddha és a legnagyobb chedi-sztúpa), a Wat Mahathat, a Wat Rachabura, ahol a nemzeti kincseket őrizték. Transzfer a szállodába. Szabadidő, a környék egyéni felfedezése. Szállás Ayutthaya-ban.

6. nap: Ayutthaya – Kamphaengphet – Sukhothai
Reggeli, majd utazás Sukhothai-ba. Útközben meglátogatjuk Kamphaengphet történelmi parkját. Folytatjuk utunkat Sukhotai felé. Ebéd. Érkezés után felkeressük a helyi piacot. Szállás Sukhothai-ban.

7. nap: Sukhothai – Sri Satchanalai – Lampang
Reggeli, majd meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sukhothai Parkot, ahol Thaiföld első fővárosát alapították. Ez a főváros a XIII. században élte aranykorát a Ramkhamhaeng királyság alatt. Ebéd. Délután a Sri Satchanalai Történelmi Park megtekintése következik, amely a Yom folyó partján a Tambon Muang Kao mellett fekszik. Ez az ősi város korábban Muang Chaliang néven volt ismert és több mint 320 hektáron terül el. Ezután folytatjuk utunkat Lampang felé. Szállás Lampangban.

8. nap: Lampang – Lamphun – Chiang Mai
Reggeli után indulás Lampang Elefánt Központjába, ahol közelebbről is megfigyelhetjük az elefántokat. Folytatjuk utunkat Chiang Mai-ba. Útközben felkeressük a Wat Phrathad Hariphunchai templomot és a Chammadhevi Sztúpát. Ebéd. Érkezés után a környék egyéni felfedezése. Szállás Chiang Mai-ban.

9. nap: Chiang Mai
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: felkeressük a Meo hegyi törzset, akik eredetileg Dél-Kínából származnak és hagyományosan 8 fős nagycsaládokban élnek, mezőgazdasággal foglalkoznak, rizst, kukoricát, szójababot termesztenek. A Doi Suthep falucska kereskedelmi központ, mely ópiumtereléséről volt nevezetes. Fölfelé haladva lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. A San Kamphaeng kerület a selyem és a gyapot hazája. Tanúi lehetünk, hogyan készülnek ezek az anyagok. Folytatjuk utunkat Bor-Sang felé, ahol megtekintjük a hagyományos, papírból készült napernyők születését, kézi festését. Thai Celadonban felkeresünk egy kerámia, egy lakk-, és egy ezüsttárgyakat készítő műhelyt is. (A program ára: 12.800 Ft.) Szállás Chiang Mai-ban.

10. nap: Chiang Mai – Chiang Dao
Reggeli után utazás Chiang Dao-ba, ahol megfigyelhetjük az elefántokat munka, és reggeli fürdőzés közben. Elefántháton (kb. 1 óra) jutunk el a folyó mentén Lisu hegyi törzs falujába. Ebéd. Délután bambuszcsónakokba szállunk és kb. 1 órát utazunk a folyón lefelé, miközben gyönyörködhetünk a táj szépségében. Szállás Chiang Dao-ban.

11. nap: Chiang Dao – Baan Nai Soi – Mae Hong templom – Chiang Mai
Reggeli után megnézzük a színes helyi piacot, ahol a háztartási eszközöktől, az élelmiszereken át, különleges gyümölcsökig minden megtalálható. Felkeressük Baan Na Soi-nál a Karen törzsi falut, amely már a burmai határ közelében fekszik. Ezt a falut a hosszúnyakú nők törzsének is nevezik. Ebéd. Továbbutazás a burmai stílusú kb. 200 éves Wat Jong Kham és Wat Jong Klang templomokhoz. A Wat Jong Klag épületek több mint 100 éves üvegfestményekkel és burmai fafaragásokkal rendelkeznek, amelyek Buddha életéből vett jeleneteket ábrázolnak. Az út fölfelé vezet a Wat Phra Doi Kong Moo felé. Útközben gyönyörű a kilátás a környékre. Szállás Chiang Mai-ban.

12. nap: Chiang Mai – Aranyháromszög – Chiang Rai
Reggeli, majd megtekintjük a Tha Ton templomot, ahol a legnagyobb ülő Buddha szobrot láthatjuk a Tha Ton hegyen. Innen a Mae Sai határmenti piachoz látogatunk el, ahol Kínából és Burmából származó ékszereket, drágaköveket, ruhaneműt, elektronikai cikkeket, jade követ, gyümölcsöt árulnak, stb. Ebéd, majd délután folytatjuk utunkat az Aranyháromszögbe, az ópiumtermesztés ősi földjére. A kilátópontról gyönyörködhetünk a Mekong folyó látványában, láthatjuk a thai, burmai, laoszi határháromszöget. Szállás Chiang Rai-ban.

13. nap: Chiang Rai – Doi Tung – Bangkok …
Reggeli, majd meglátogatjuk Doi Tung-ot, amelyet Ázsia Svájcának is neveznek, ahol a 950 méterrel a tengerszint fölött fekvő Mae Fah Luang kertjét keressük fel, mely évszakonként más és más színben pompázik. Transzfer a Chiang Rai repülőtérre és elrepülés Bangkokba. Menetrendtől függően elrepülés átszállással Budapestre.

14. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. október. 29
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. október. 22
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. október. 19
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2019. október. 12
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2019. október. 08
» Thaiföld képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Felkeressük a Meo hegyi törzset, akik eredetileg Dél-Kínából származnak és hagyományosan 8 fős nagycsaládokban élnek, mezőgazdasággal foglalkoznak, rizst, kukoricát, szójababot termesztenek. A Doi Suthep falucska kereskedelmi központ, mely ópiumtereléséről volt nevezetes. Fölfelé haladva lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. A San Kamphaeng kerület a selyem és a gyapot hazája. Tanúi lehetünk, hogyan készülnek ezek az anyagok. Folytatjuk utunkat Bor-Sang felé, ahol megtekintjük a hagyományos, papírból készült napernyők születését, kézi festését. Thai Celadonban felkeresünk egy kerámia, egy lakk-, és egy ezüsttárgyakat készítő műhelyt is.
A program ára: 12.800 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Belső repülőjegyet
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Közlekedést külön busszal, csónakkal
Elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

Részvételi díjat belső repülőjeggyel
Nemzetközi repülőjegyeket illetékekkel, üzemanyagfelárral
Helyszíni belépőket és a program szerinti étkezéseket
Sztornó biztosítást
Fakultatív programokat

Kötelező költségek: 

Részvételi díj belső repülőjeggyel
Nemzetközi repülőjegyek illetékekkel, üzemanyagfelárral
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Sztornó biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
A 255 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD + Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről egy átszállással Bankokba.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország központi területe a Csaophraja folyó és mellékfolyóinak alföldje. Ettől északra hegyvidék terül el, itt találhatók a legmagasabb hegyek. Az ország legmagasabb pontja a Doi Inthanon 2565m-rel. Északkeleten a nagy kiterjedésű Khorat-fennsík található, majd azon túl a Mekong folyó alföldje. Délen a keskeny Kra-földszoros a Maláj-félszigetre vezet. A Thai-öbölbe ömlenek a központi alföld folyói. Északkeleten a Mekong-folyó vízgyűjtő területére terjed ki az állam. A Kra-félsziget nyugati partját az Andamán-tenger mossa. Az itteni sekély, tiszta vizű tengerben lévő szigetek az ország turizmusának fő célpontjai.
Időjárás: 
Trópusi monszun, kiadós esőkkel, főként a nyári időszakban. Az átlagos bangkoki középhőmérséklet januárban 25,8 °C, júliusban 28,4 °C. Az átlagos éves csapadékmennyiség 1351 mm.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!