Thaiföld - Kambodzsa körutazás - titok a részletekben

15 napos körutazás (+ fakultatív tengerparti hosszabbítás)

Különleges kombináció mindazoknak, akik e két ország legérdekesebb műemlékeire kíváncsiak. A körút thai oldala nem akar mindent megmutatni, inkább igyekszik békésen feltárni a thai kultúra kincseit. Az utazás khmer fele ehhez hasonlóan kimondottan különleges lehetőséget nyújt mindazoknak, akik Angkor zsúfoltságtól mentes arcát szeretnék látni. A programok rohanástól és erőltetett vásárlásoktól mentesek, lehetővé téve a fotózást és a szemlélődést.

A részvételi díj a legkisebb létszámú utazásra vonatkozik. A pontos árról legyen szíves irodánkban érdeklődni.

Alapár tartalmazza

Szállást kétágyas elhelyezéssel, reggelivel, (félpanziós ellátást program szerint), a fent említett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezetőt, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjat (30 USD/fő), borravalót (50 USD/fő), 1 db igazolványképet, személyes kiadásokat (telefon, italfogyasztást, szállodai hordárok, stb.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
Tengerparti hosszabbítást.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: » Részletes program

Nov. 11. Budapest – Doha – Bangkok

Nov. 12. Bangkok 

Nov. 13. Bangkok – Phitsanulok – Sukhothai

Nov. 14. Sukhothai

Nov. 15. Sukhothai – Si Satchanalai – Lampang

Nov. 16. Lampang – Lamphun – Chiang Mai

Nov. 17. Chiang Mai

Nov. 18. Chiang Mai – Chiang Dao

Nov. 19. Chiang Mai – Bangkok – Siem Reap/Angkor

Nov. 20. Siem Reap – Koh Ker – Beng Mealea

Nov. 21. Siem Reap – Roluos – Angkor

Nov. 22. Siem Reap – Ta Prohm – Kbal Spean – Banteay Srei

Nov. 23. Siem Reap/Angkor – Kompong Kleang  – Angkor Thom

Nov. 24. Siem Reap/Angkor – Puok*

Nov. 25. Bangkok - Doha – Budapest

*Feláras hosszabbítás programja!

Nov. 24. Siem Reap/Angkor – Sihanoukville

Nov. 25. Sihanoukville

Nov. 26. Sihanoukville

Nov. 27. Sihanoukville – Siem Reap – Bangkok

Nov. 28. Bangkok - Doha – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2018. április. 16
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2018. április. 11
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2018. április. 10
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
Részletes program

Nov. 11. Budapest – Doha – Bangkok Repülés Bangkokba délután (12.15-19.30), átszállással (21.00-07.10). Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Nov. 12. Bangkok Érkezés reggel (07:10) Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Transzfer a szállásra. Borravalók beszedése 50 USD. Később hajóval indulunk a hatalmas metropolisz centrumába. Célunk, hogy ráismerjünk a hajdani Thonburi hangulatára. Első megállónk a Királyi Bárka Múzeum, ahol a fesztiváli hajók himbálóznak. Később látogatás a Hajnal Templomában (Wat Arun), ahol a 79 méter magas sztúpa megmászóinak kellemes kilátás lesz a jutalma. A Wat Arun 360 fokban. Átkelés a királyok folyóján, majd kikötés a bangkoki palota közelében, ahonnan sétálunk a közeli Wat Pho templomkomplexumhoz. A hatalmas fekvő Buddha mellett a templom kertjében barangolunk. A naplementére elcsendesedő kolostor ilyenkor nyeri el valódi funkcióját, és beleshetünk az esti ima rítusába is. Séta a közeli a Chao Praya folyó partjára. Vacsora a VIII. Ráma hídjára néző folyóparti teraszon, mely a kivilágított Wat Arunra néz. Szállás Bangkokban: Ibis Bangkok Riverside 3*

Nov. 13. Bangkok – Phitsanulok – Sukhothai Reggeli után folyóparti szállásunkról - a dugók elkerülése végett - hajóval szeljük át ismét a dagadó Chao Phrayát, hogy elérjük Bangkok Királyi Palotakomplexumát. Rövid séta után a Smaragd Buddha templomának világát ismerjük meg. A szentélykörzetet őrző falak, valójában galériák, melyeken a Rattanakosin stílusú Rámajána eposz történeteit ábrázolták. A több mint 160 panel, a háromezer éves hindu eposz thai változatába enged betekintést. A Királyi Palota 360 fokban. A „legszentebb” Smaragd Buddha templom és a reprezentációs palotaépületek után lehajózunk a skytrain állomására, hogy a modern Bangkokból is ízelítőt kaphassunk. A dugót megúszva, így érjük el a thai selyem „feltalálójának” otthonát. A legendás Jim Thompson háza nemcsak pazar műkincstár, de skanzenszerű épületei és kertje Bangkok legkellemesebb oázisai közé tartoznak. Visszatérés a szállásra, majd transzfer a repülőtérre. Repülés Thaiföld szívébe. Transzfer a Sukhothai Park közeli szállásunkra. Vacsora és szállás: Sukhothai Tresure 4*+

Nov. 14. Sukhothai Reggeli után a thai „államalapításnak”, a Boldogság Hajnalának városában barangolunk. Felfedező séta a terület közel 200 temploma között. A Világörökségi parkban betérünk a múzeumba is. Sukhothai 360 fokban. Késő délután pihenés medencénk partján. Vacsora és szállás Sukhothaiban. Naplementében visszatérünk a Világörökségi parkba az esti Loy Kratong fényfesztiválra. A novemberi telihold ünnepsége a esős évszak lezárását jelenti a thai ajkú népeknél. Ilyenkor papírballonok ezrei emelkednek a magasba. Sukhothai, mint a thaiok első fővárosa a legjelentősebb ünnepi helyszín Thaiföldön. Autentikus környezetben, az ősi templomok kínálta díszletek között fényjátékok és színi előadás emlékezik meg az ország születéséről. A rendkívüli nap végén mi is elúsztatjuk vagy elreptetjük gondjainkat egy gyertyatutajjal vagy egy rizspapír ballonnal.

Nov. 15. Sukhothai – Si Satchanalai – Lampang Reggeli után utazás Lampangba. Egy óra után megálló a ritkán látogatott, koronahercegi központban, a Si Satchanalai Történeti Parkban. A romantikus környezet csodálatos atmoszférát kínál a buddhista templomok romjai közötti szemlélődésre és sétára. Van, aki a hangulatot élvezi, mások pedig tanulhatnak. A helyszín sokáig a khmer birodalom „határbástyája” volt, így a folyócska kanyarulatában tipikus angkori szentélyek is várnak ránk. Si Satchanalai 360 fokban.  Az árnyas barangolások után, továbbutazunk Lampang felé (3 óra). Folyóparti szállásunkba délután érkezünk, de még vacsora előtt rövid sétát teszünk a kisvárosban. Lampang évszázadokon át kereskedelmi és logisztikai központ volt, a régi piac (Talad Kao) nevű útján 19. századi thai, kínai, brit kereskedőlakokat fedezhetünk fel. Idő függvényében körbesétáljuk a Wat Phra Kaew Don Tao-t is. Vacsora és szállás Lampangban: Lampang River Lodge 3*+

Nov. 16. Lampang – Lamphun – Chiang Mai Reggeli után a városkánktól délre, Közép-Thaiföld legizgalmasabb szentélykomplexumát, a Lanna (észak-thai) építészet remekét, a 15. században emelt a Wat Pra That Lampang Luangot járjuk be. A Wat Pra That Luang 360 fokban. Később elhagyjuk a Wang-folyó alföldjét és Lamphun városába utazunk (1 óra). A monok 7. században alapított városa 600 éven keresztül Haripundzsaja néven őrizte az északi kereskedelmi utakat. Adózunk is két különleges templommal a jelentős történeti helyszínnek. A Prah That Haripunjaya kolostorban mon épületekkel is találkozunk, míg a Wat Jamadewi kolostorban klasszikus észak-thai épületek várnak.  Folytatjuk utunkat, immár a Ping-folyó völgyében északra, Chiang Maiba, ahol otthonunk az óváros egy kellemes kis oázisa lesz. Műsoros vacsora egy hagyományos khantoke tál mellett. Szállás Chiang Maiban: Siripanna Villa Resort & Spa 4*

Nov. 17. Chiang Mai Reggeli után Észak-Thaiföld legnagyobb városa, Chiang Mai vár ránk. Délelőtt a régi városfalak között kószálunk. Első állomásunk a reggeli Somphet piaclesz friss zöldségeivel, majd a legősibb Wat Chiang Man templomot vesszük szemügyre. A város középpontja felé haladva láthatjuk annak a három hercegnek a bronzszobrát, akiknek szövetsége megalapozta a thai királyság kialakulását. A tér másik oldalán szépen rekonstruált gyarmati épületben találjuk a Lanna Néprajzi Múzeumot. A szellemi feltöltődés után tradicionális thai talpmasszázzsal készítik fel fáradó végtagjainkat a további sétára. Következő állomásunk a Wat Phra Singh, végül a 14. századi Wat Chedi Luang. Délben pihenés medencés oázisunkban. Délután az óvárostól nyugatra tágítjuk ismereteinket. A hegyek felé menet megállunk a Wat Suan Dok kolostornál, mely az északi királyi család hamvait őrzi. Hamarosan az Doi Suthepre felkanyarogva elérjük a Wat Phra Boromathat templomot. Kiélvezzük, ahogy alkony borul a kolostorra, a szerzetesek összegyűlnek és a város fényei kigyúlnak a távolban. A pagoda esti imái után ereszkedünk csak le a városba. Doi Suthep 360 fokban. Vacsora Siripan Villageben. Szállás Chiang Maiban.

Nov. 18. Chiang Mai – Chiang Dao Reggeli után másfél órás utazás északra a dzsungelbe, ahol egy elefánttáborba látogatunk. Itt a fiatal ormányosokat okítják. A szokásos reggeli fürdetésre érkezünk, majd egy órás dülöngélés az elefántok hátán a Ping-folyó mellett. Az ormányosok ezután megmutatják mit „tudnak”. Később tutajokra szállunk, és a Ping-folyón délre csorgunk. Délben visszaúton megállunk egy kellemes orchidea kertben, ahol a számtalan orchideában gyönyörködhetünk. Ebéd a kertben. Visszatérünk Chiang Maiba, ahol a különleges Wat Chet Yod templommal veszünk búcsút Lanna földjétől. A Wat Chet Yod egyike, azon kevés templom „másolatnak” Délkelet-Ázsiában, amely a legszentebb Buddhista templomnak, az indiai Bodh Ghajának állít emléket. Vacsoránk egy gyarmati korban emelt teakfa ház rekonstruált épületében költjük el.

Nov. 19. Chiang Mai – Bangkok – Siem Reap/Angkor Kényelmes reggeli után e napon nem vár ránk más, mint két repülés, hogy Észak-Thaiföldről Kambodzsa közepébe, Angkorba érkezzünk. Itt reményeink szerint a következő napokban mindnyájan rácsodálkozunk, megértjük, megszeretjük majd a khmer civilizáció páratlan teljesítményét. Siem Reap lesz bázisvárosunk, hogy az UNESCO által már 25 éve hivatalosan világörökségnek nyilvánított műemlékek egy részét bejárjuk. Transzfer a repülőtérre, majd repülés (10:25-15:45) átszállással Siem Reapba. 3 óra átszállás a bangkoki repülőtéren. Vízumügyintézés (1 fénykép és 30 USD), majd transzfer a szállásra. Kis pihenő után műsoros vacsora az Apsara Theaterben. Szállás Siem Reapban: Angkor Century Resort & Spa 4*

Nov. 20. Siem Reap – Koh Ker – Beng Mealea Reggeli után (08:00) vidékre indulunk, ahol valódi felfedezőélményben lesz részünk, mert a turista tömegektől távoli „Angkorba” indulunk. Utunk (2 óra) Dam Dek városán át Koh Kerbe, az egykori Chok Gargyarba vezet, ahol az erdőben az egyetlen olyan, Angkoron kívüli város romjait járjuk be, amely rövid ideig, a 9. században az Angkori Birodalom adminisztratív és szakrális központja lehetett. Koh Kerben hatalmas víztározó, harminc jelentősebb templom és a khmer építészet legmagasabb templompiramisa áll. Később (13:00) visszaúton (1 óra) megállunk a Kulen-hegy lábánál emelt hatalmas, egyedi templomnál a Beng Mealeanél, ahol átélhetjük mindazt, amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor sűrű növényzet által benőtt műemlékeire találtak. Beng Mealea 360 fokban. Naplementekor hazaindulunk. Este érkezés Siem Reapba. Vacsora a Palateben. Szállás Siem Reapban.

Nov. 21. Siem Reap – Roluos – Angkor Napfelkeltekor - az utazók hadát megelőzve és a déli hőséget elkerülve - Angkor „első” fővároskörzetéhez utazunk. A Roluos falu közelében három jól értelmezhető „prototípus” szentélyt találunk. A Lolei egy már feltöltődött víztározó szigetszentélye. A Preah Ko, - melynek műemléki helyreállításában magyar szakemberek is közreműködtek – a királyi ősöknek emelt szentélytornyokból áll, míg a Bakong az első jelentős méretű szentélyhegy (piramis).  A Bakong 360 fokban. Visszatérés a szállásra reggelizni. Nap közben pihenő a medence mellett, mert délután a világ legnagyobb és talán legcsodálatosabb „templomvárosa” vár ránk. Angkor Wat töltéshídjait, kilométereken át hömpölygő domborműfolyamait, galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be, majd megvárjuk a naplementét, hogy a középkor legfényesebb temploma felvegye narancsos színét. Vacsora a Champeyben. Szállás Siem Reapban.

Nov. 22. Siem Reap – Ta Prohm – Kbal Spean – Banteay Srei Reggeli előtt a vadromantika legismertebb templomával ismerkedünk, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Idő függvényében visszautunkon megállunk Radzsendravarman fővároskörzeténél: Prasat Kravan és Sra Sang királyi fürdője. Reggeli után a déli hőséget a medence mellett vészeljük át. Délután utazás a Kulen Nemzeti Parkba, ahol 2 órás kirándulást teszünk egy igazi trópusi örökzöld erdőben. A kirándulás jutalma a hindu szimbólumokkal díszített Kbal Spean faragott folyómeder és egy kis vízesés. Délután visszaúton megismerjük a „hölgyek palotáját”, a Banteay Sreit. A rózsaszínes homokkőbe faragott, aprólékos mitológiai jelenetekkel díszített gyönyörű templomnak nincs párja. Banteay Srei 360 fokban. Visszatérés a szállásra, majd vacsora a Virothban. Szállás Siem Reapban.

Nov. 23. Siem Reap/Angkor – Kompong Kleang  – Angkor Thom Reggeli után délre utazva elérjük Kompong Kleangnál a Hatalmas-tóba vezető csatornát. Hajóra szállva ismerkedünk Kambodzsa csodájával, az esős évszak végére százszorosára duzzadó (Tonle-Sap) tó világával. Pihenés, majd délután Angkor utolsó fővárosba, a XII. században épült Angkor Thomba utazunk. Mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. A Bayon 360 fokban. Angkori kalandjainkat naplementekor egy mai kolostorban tett látogatással zárjuk. Az ősi város területén található Tap Pranam romjainál egy buddhista kolostori szertartás megismerésével búcsúzunk Angkortól. Vacsora a Sugar Palmban. Szállás Siem Reapban.

Nov. 24. Siem Reap/Angkor – Puok* tengerparti hosszabbítási lehetőség – Bangkok Reggeli után az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikáiig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket bizony itt találjuk. A hosszú hazaút előtt pihenés a délutáni transzferig (14:30). Délelőtt igény szerint opcionális látogatás a Siem Reap Nemzeti Múzeumba, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették - 15 USD. Transzfer a repülőtérre. Repülés Bangkokba (16:30–17:25). Transzfer a két bangkoki reptér között (1 óra). Mivel gépünk éjszaka indul haza, út közben 2-3 órás pihenőt tartunk egy golf resort tágas látvány étteremben,  ahol mindenki á la carte, saját kontóra fogyaszthat. Kellemesen feltöltődve búcsúzunk Délkelet-Ázsiától. 22:00-kor becsekkolás éjszakai gépünkre.

Nov. 25. Bangkok - Doha – Budapest Repülés Bangkokból haza átszállással (01:40-04:55, 07:30-11:15). Éjszaka a repülőn. Érkezés délben Budapestre.

*Feláras hosszabbítás programja!

Nov. 24. Siem Reap/Angkor – Sihanoukville Reggeli után a nap szabad. Mindenki utolsó vásárfiát, masszázsprogramjait szervezheti. A hosszú hazaút előtt pihenés a délutáni transzferig (14:00). Délelőtt igény szerint opcionális látogatás a Siem Reap Nemzeti Múzeumba, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették - 15 USD. Transzfer a repülőtérre. Repülés Sihanoukvillebe (14:25–15:25). transzfer . Szállás Sihanoukvilleben. Sokha Beach 4*/dlx seaview

Nov. 25. Sihanoukville Reggeli után pihenés a tengerparton. Szállás

Nov. 26. Sihanoukville Reggeli után pihenés a tengerparton. Szállás

Nov. 27. Sihanoukville – Siem Reap – Bangkok Reggeli után szabadprogram, délután transzfer, majd (16.00-17.00) repülés Siem Reapba, majd átszállás a Bangkoki gépre (19.30-20.30). Becsekkolás 22.00-23.00 között a Qatar gépére.

Nov. 28. Bangkok - Doha – Budapest Hazarepülés Bangkokból átszállással. Éjszaka a repülőn. Érkezés délben.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást kétágyas elhelyezéssel, reggelivel, (félpanziós ellátást program szerint), a fent említett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezetőt, transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjat (30 USD/fő), borravalót (50 USD/fő), 1 db igazolványképet, személyes kiadásokat (telefon, italfogyasztást, szállodai hordárok, stb.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
Tengerparti hosszabbítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek: 329 900 Ft/fő (Budapest – Doha – Bangkok, Bangkok – Sukhothai, Chiang Mai - Bangkok – Siem Reap, Siem Reap - Bangkok, Bangkok – Doha – Budapest nemzetközi és belföldi útvonalon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak 30 USD/fő
Borravaló 50 USD/fő
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (30 USD/fő)
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
80 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Bangkok-ba.

Szállás: 

Bangkokban: Ibis Bangkok Riverside 3*
Sukhotaiban: Sukhothai Tresure 4*+
Lampangban: Lampang River Lodge 3*+
Chiang Maiban: Siripanna Villa Resort & Spa 4*
Siem Reapban: Angkor Century Resort & Spa 4*
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Feláras hosszabbítás esetén Sihanoukvilleben: Sokha Beach 4*/dlx seaview, reggelis ellátással

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást valamint félpanziós ellátást tartalmaz a program szerint.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország földrajzi régiói különböznek egymástól természeti képüket, lakosságukat, gazdasági és társadalmi fejlettségüket tekintve. Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, melyben az 50–70 m magas fákat liánok és indák szövevénye hálózza körül. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták elsősorban a szigeteken a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos. Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Csomagolás: 
Vízum: 
Tahiföld: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A vízummentes tartózkodás megfelelő indoklással egy alkalommal meghosszabbítható. Az útlevélnek a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kambodzsa viszonylag egyszerű vízumrezsimmel várja a rövid időre beutazó turistákat, állampolgárságuktól függetlenül. A beutazáshoz a magyar állampolgároknak vízumra van szükségük, amelyet vagy előzetesen valamelyik kambodzsai külképviseleten, vagy a Phnom Penh-i és a Siem Reap-i nemzetközi reptereken és egyes, a turisták által gyakran használt szárazföldi nemzetközi határátkelőhelyen a vízumnyomtatvány kitöltésével lehet beszerezni, 2 db fénykép szükséges. Az úti okmány érvényessége az elutazás tervezett időpontját legalább 6 hónappal haladja meg.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a thaiföldi és a kambodzsai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!