Thaiföld kalandnyaralás

Thaiföld kalandnyaralás

11 napos körutazás Thaiföldön

Új kalandnyaralásunkkal elrepülünk a télből a nyárba. Délkelet-Ázsia egyik legszebb része vár bennünket. A csodálatos Andamán tenger illetve Thaiföld Krabi tartománya garantáltan elvarázsol bennünket.

-9%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet, az utazást Thaiföldön belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, a repülőjegy illetékét és a belső repülőjegyek árát (kb. 169 900 Ft), a belépők és a kirándulások árát (kb. 60 EUR), a kötelező borravalókat (kb. 40 EUR), az esetleges védőoltásokat, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, foglalási díjat 500 Ft/fő, útlemondási biztosítás 1%

 

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 8 fő, maximum létszám: 14 fő
Program: 

1. nap: Budapest, Bangkok
Várhatóan a délutáni órákban indulunk menetrendszerinti járattal Thaiföldre, ahova egy átszállást követően érkezünk.

2. nap: Bangkok
A repülőtérről egyenesen a szállásunkra utazunk, ahol az utazás fáradalmait igyekszünk kipihenni, majd az esti órákban belevetjük magunkat Bangkok nyüzsgő forgatagába. Az estét már a város felfedezésével töltjük, vacsoránkat pedig egy autentikus utcai étkezdében fogyasztjuk el.

3. nap: Bangkok, Krabi, Railay Beach
A mai napunkon egy kora reggeli géppel Dél-Thaiföldre utazunk. A meseszép Krabi tartományban landolunk, ahonnan rögtön az Andamán-tenger partján elterülő Railay Beach-re utazunk. A hangulatos resort jellegű szállásunk elfoglalása után a környék felfedezésére indulunk.

4. nap: Railay Beach, Ko Phi Phi, Maya-öböl, Railay Beach
A reggelink elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Hajóinkkal hasítunk az Andamán-tengeren ahol az első hosszabb pihenőnket Mai Phai szigetén tartjuk. Természetesen hajós kapitányunk mindenkinek kiosztja a sznorkel felszerelését, hogy közelebbről is betekintést nyerhessünk a tenger színes élővilágba. Utazásunk egyik fénypontja a Hat Noppharat Thara Nemzeti Parkban fekvő Ko Phi Phi szigetcsoport. Itt, ebben a varázslatos környezetben fogyasztjuk el az ebédünk, majd sétálunk a parton. Természetesen a nagy pancsolások sem maradhatnak el. Mielőtt tovább hajóznánk még megtekintjük a Viking-barlangot. Miután elhagytuk a szigetet A part című film helyszínéül szolgált csodálatos Maya-öböl felfedezésére indulunk. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap: Pihenőnap
Magunk mögött hagyva az otthoni zord időjárást a mai nap csak a napsütésre és a tengerre koncentrálunk. A magunkkal hozott könyveket a homokos parton a pálmafák alatt olvasgathatjuk, miközben a kellemesen hűvös thai sörünket kortyolgatjuk. Akik aktívabb programra vágynának azoknak sem kel kétsége esniük, ugyanis meglátogatunk egy kisebb lagúnát a közeli mészkőszirtben. Ide kalandos és meredek úton juthatunk föl, de a látvány megéri a küzdelmeket.

6. nap: Railay Beach, Ao Nang
Reggelink után fájó szívvel búcsút veszünk eddigi szállásunktól és átköltözünk Ao Nang városkájába. A szállásunk elfoglalása után azonnal megmártózunk az Andamán tengerben. A nap további részében egy meglepetés programon veszünk rész. Kisbusszal utazunk a helyszínre, majd tengeri kajakokba szállunk. Szállásunkra a késő esti órákban érünk vissza.

7. nap: Phang Nga-öböl, James Bond-sziget
A reggeli elfogyasztása után kisbuszra szállunk, hogy megkezdjük az utazásunk a Phang Nga-öböl felé. A mangrove erdő áthajózása után feltűnik előttünk a türkizkék tenger és a jellegzetes mészkősziklák. A látvány önmagáért beszél. Utazásunk egyik fénypontja a híres James Bond-sziget, ahol Roger Moore forgatta Az aranypisztolyos férfi című 007-es filmet. Természetesen a "kötelező" pancsolás itt sem maradhat el. A nap végén még ellátogatunk egy helyi aprócska halászfaluba, ahol betekintést nyerünk a halászok mindennapi életébe.

8. nap: Elefánttábor
A délelőtti órákat pihenéssel töltjük, majd ellátogatunk egy elefánttáborba. Itt megismerkedhetünk Thaiföld emblematikus állatával. Betekintést nyerhetünk a gondozóik életébe, majd elefánt háton teszünk egy kisebb "túrát", melynek a végén lehetőségünk lesz az állatokkal pancsolni. Nap zárásaként egy hangulatos tengerpari étteremben vacsorázunk.

9. nap: Ao Nang, Bangkok
Menetrend függvényében utazunk vissza Bangkokba. Igyekszünk az esti órákban menni, hogy még egy nagy pancsolást csapjunk a tengerben.

10. nap: Bangkok
A mai nap a város fő nevezetességeit keressük föl. Meglátogatjuk A királyi palotát illetve közelebbről szemügyre vesszük a Fekvő Buddha templomát, mely a város legnagyobb buddhista szentélye. A nap folyamán még ellátogatunk Bangkok csatornáira is, ahol csónakba szállunk. Este még a városban kalandozunk, hogy hajnalban megkezdjük a hazautazásunk.

11. nap: Bangkok, Budapest
Fájó szívvel búcsút veszünk Thaiföldtől és a hajnali órákban induló géppel elkezdjük a haza utazásunk. Egy átszállást követően várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2016. október. 27
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2016. október. 23
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2016. október. 14
» Varázslatos utazás Thaiföldön - Kovács Attila, 2016. július. 25
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Thaiföld álomszép vidékein - Kovács Attila, 2016. március. 25
» Látnivalók Bangkokban - a Hajnal temploma, a Wat Arun - Kovács Attila, 2016. február. 23
» Látnivalók Bangkokban - Jim Thompson háza - Kovács Attila, 2016. február. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet, az utazást Thaiföldön belül busszal, vízibusszal és csónakokkal, a szállásokat resort jellegű szállásokon és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, a repülőjegy illetékét és a belső repülőjegyek árát (kb. 169 900 Ft), a belépők és a kirándulások árát (kb. 60 EUR), a kötelező borravalókat (kb. 40 EUR), az esetleges védőoltásokat, a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, foglalási díjat 500 Ft/fő, útlemondási biztosítás 1%

 

Kötelező költségek: 

a repülőjegy illeték
belső repülőjegyek (kb. 169 900 Ft)
foglalási díj 500 Ft/fő
útlemondási biztosítás 1%

Helyszíni költségek leírása: 

belépők és a kirándulások ára (kb. 60 EUR),
kötelező borravalók (kb. 40 EUR)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Bangkokba. Thaiföldön: helyi repülőjáratokon, vízibuszokon, kisbuszokon és csónakokon utazunk.

Szállás: 

2 éjszakát töltünk Bangkokban, 3 éjszakát Railay Beachen, 3 éjszakát Ao Nangban. A kalandkirándulás során hangulatos, vízpart közeli resort szállásokon szállunk meg. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

 

Étkezés: 
Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1000-1500 forint. Az ételek leginkább az thai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 50-100 Ft.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország központi területe a Csaophraja folyó és mellékfolyóinak alföldje. Ettől északra hegyvidék terül el, itt találhatók a legmagasabb hegyek. Az ország legmagasabb pontja a Doi Inthanon 2565m-rel. Északkeleten a nagy kiterjedésű Khorat-fennsík található, majd azon túl a Mekong folyó alföldje. Délen a keskeny Kra-földszoros a Maláj-félszigetre vezet. A Thai-öbölbe ömlenek a központi alföld folyói. Északkeleten a Mekong-folyó vízgyűjtő területére terjed ki az állam. A Kra-félsziget nyugati partját az Andamán-tenger mossa. Az itteni sekély, tiszta vizű tengerben lévő szigetek az ország turizmusának fő célpontjai.
Időjárás: 
Trópusi monszun, kiadós esőkkel, főként a nyári időszakban. Az átlagos bangkoki középhőmérséklet januárban 25,8 °C, júliusban 28,4 °C. Az átlagos éves csapadékmennyiség 1351 mm.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, kiterjedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!