Thaiföld - A Távol-Kelet varázsa

Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa 11 éj

14 napos körutazás Thaiföldön

Thaiföld sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. Barangolja be velünk Thaiföld meseszép tájait.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is), a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 11 éj­sza­kai szállást reggelivel, a 3., 5., 6., 7., 8., és 9. napon ebéd is, az út­le­mon­dá­si biztosítást, magyarnyelvű ide­gen­ve­ze­tőt a budapesti indu­lástól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bang­kokba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pi­he­nés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok. Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látvá­nyos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk. A fakultatív program ára: 6.500 Ft (garantált prog­ram).

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur­csa­sá­gai­val, fe­lejt­he­tet­len műemlékeivel, egzo­ti­ku­má­val óriási élmény az európaiak számára. A vá­ros­né­zés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szo­bor­ral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A vá­ros­né­zés fénypontja a Királyi Palota pompás épü­let­együt­tese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben. 
A kb. 6-7 órás vá­ros­né­zés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos fél­napos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap: Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabad program Bangkokban, pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom. Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a leg­na­gyobb úszó piac), majd to­vább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasút­vonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nem­ze­ti­ségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg­te­kin­té­se, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett em­lék­mú­ze­umban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ leg­na­gyobb buddhista chedijénél. A fakultatív program ára: 11.900 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi
Elutazás autó­busszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). To­vább­uta­zás Ayutthayába (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik leg­je­len­tő­sebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környe­zetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben. 
A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos re­mek­mű­ve talál­ható. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán legismertebb ne­ve­zetes­sé­ge az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak. To­vább­uta­zás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai, Lampang
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján talál­ható XIV. században épült templom. Itt talál­ható a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. A templom meg­te­kin­té­se után látogatás Sukhothai romváro­sába (UNESCO vi­lág­örök­ség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás északi irányba. Lampang közelében az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phra That Lampang Luangot csodálhatjuk meg. Ezután rövid vá­ros­né­zés Lampangban lovas szekerekkel, melyek még ma is igen kedvelt és használatos közlekedési eszköznek számítanak ebben a városban. Szállás Lampangban (1 éj).

7. nap: Phayao-tó, hegyi törzsek, Aranyháromszög, hajózás a Mekong folyón
Elutazás Lampangból az ország északi csücske felé, útközben megálló a han­gu­la­tos Phayao-tónál. A déli órákban néhány hegyi törzs, köztük a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. A nap további  részét a híres Aranyháromszögben töltjük. Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékét hívják így, melynek falvaiban az ottlakók máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Ebéd egy helyi étteremben, majd hajó­ká­zás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón. 
Szállás Chiang Raiban (1 éj).

8. nap: Chiang Rai, Mae Kajan források, Chiang Mai
A Rong Khun templom meg­te­kin­té­se. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Ezt követően utazás Chiang Maiba, útközben pihenő a Mae Kajan forró vizes forrásoknál. Ebéd egy helyi étteremben. Chiang Mai Thaiföld második leg­na­gyobb városa, egyben az északi országrész fővárosa. Is­mer­ke­dés a híres észak-thai kézműves termékek készítésével: gyö­nyö­rűen díszített papírernyők, fafaragványok, selyem­áruk. Szállás Chiang Maiban (1 éj).
Fakultatív program: Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója. A fakultatív program ára: 5.000 Ft (garantált prog­ram).

9. nap: Chiang Mai, Elefánt szafari, Orchidea farm
Látogatás egy elefánt farmon, ahol bemutatót láthatunk arról, hogy a helyiek milyen munkákra tudják használni az elefántok erejét a dzsungelben.
Fakultatív program: Elefánt szafari. Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a látogatók a környék élővilágával. A program utolsó részeként tutajozás a Mae Tang folyón. A fakultatív program ára: 11.400 Ft (garantált in­du­lás).
Ebéd egy helyi étteremben, amely egy orchidea farmon talál­ható. Az észak-thaiföldi körutazás utolsó programja a Chiang Mai mellett egy dombtetőn magasodó gyönyörű Wat Doi Suthep meg­te­kin­té­se, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak. Az esti órákban elutazás repülőgéppel Bangkokba, szállás (1 éj).

10. nap: Krokodil farm, Thaiföld skanzenje
Utazás Pattayára. Útközben látogatás a világ egyik leg­na­gyobb krokodil farmján, le­he­tő­ség a krokodil show meg­te­kin­té­sé­re is.
A következő programunk Thai­föld skanzenje, a világ egyik leg­na­gyobb szabadtéri múzeuma. Az ország min­den részéből hoztak ide épületeket, illetve Thai­föld legtöbb híres épületének másolatát is fel­épí­tet­ték. A látogatók itt néhány óra alatt meg­is­mer­ked­het­nek szinte az egész ország építé­sze­ti kincseivel és néprajzával. Szállás Pattaya mellett, ten­ger­par­ti szál­lo­dá­ban (3 éj).

11. nap: Pattaya, Paradicsom-sziget
Szabad program Pattayán. Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a leg­na­gyobb ten­ger­par­ti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, lég­kon­dicio­nált bevásárlóközpontok, sportolási le­he­tő­sé­gek, rengeteg napfény, úszómedencék, ki­rán­du­lási le­he­tő­sé­gek stb.
Fakultatív program: Paradicsom-sziget. Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási le­he­tő­ség. A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indulás.
Fakultatív program: Alcazar show. Látvá­nyos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában. A fakultatív program ára: 5.700 Ft (garantált prog­ram).

12. nap: Pattaya, Nong Nooch trópusi kert, Mini Sziám
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a fe­lejt­he­tet­lenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat. A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy han­gu­la­tos park, ahol Thaiföld híres épít­mé­nyei­nek makettjei láthatóak Földünk leg­hí­re­sebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso­dál­hatják.

13. nap: Pattaya
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thai­földről.

14. nap:
Érkezés Buda­pest­re a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2015. április. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2016. október. 23
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2016. október. 14
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2016. október. 12
» Varázslatos utazás Thaiföldön - Kovács Attila, 2016. július. 25
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2016. július. 03
Fakultatív programok

Thai vacsora és klasszikus táncok. Vacsora egy tipikus thai étteremben jellegzetes thai­földi ételekkel, közben pedig látványos jel­me­zek­be öltözött thai táncosok bemutatójában gyö­nyör­köd­he­tünk. A fakultatív program ára: 6.500.- Ft/fő (garantált prog­ram).

Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom. Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd tovább­uta­zás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasút­vo­na­lat építtettek itt az angol, ausztrál és más nem­ze­ti­ségű hadifoglyaikkal. Az ember­te­len körül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél. A fakultatív program ára: 11.900.- Ft/fő(ebéddel) – garantált indu­lás.

Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója. A fakultatív program ára: 5.000.- Ft/fő(garantált program).

Elefánt szafari. Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a látogatók a környék élővilágával. A program utolsó részeként tutajozás a Mae Tang folyón. A fakultatív program ára: 11.400 Ft/fő(garantált indu­lás).

Paradicsom-sziget. Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehetőség. A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indu­lás.

Alcazar show. Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában. A fakultatív program ára: 6.000.- Ft/fő (garantált program).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is), a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 11 éj­sza­kai szállást reggelivel, a 3., 5., 6., 7., 8., és 9. napon ebéd is, az út­le­mon­dá­si biztosítást, magyarnyelvű ide­gen­ve­ze­tőt a budapesti indu­lástól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a reptéri illetéket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen fizetendő fakultatív program.
Borravalók, leírásban nem szereplő étkezések költségei, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulás előtt 30 napon belül történő befizetés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repü­lő­já­ra­tok­kal Bangkokig és vissza, Thaiföldön lég­kon­di­ci­o­nált autó­busszal. A 9. napon Chiang Maiból Bangkokba repülőgéppel.

A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval ké­nyel­me­sebb ülések vannak, mint azon kis­gépek ese­té­ben, melyeket gyakran char­te­re­zésre hasz­nál­nak az utazási irodák.

Időeltolódás: Magyarországhoz képest plusz 6 óra.
Európából Thaiföldre a repülőút hossza 11-12 óra, a Chiang Mai - Bangkok szakasz 70 perc.

Szállás: 

11 éj­sza­ka + egy fél nap 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban (a szállo­dák­nak van saját szabadtéri úszó­me­den­cé­je, a szobákban légkondicionáló, mű­hol­das tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást és a 3., 5., 6., 7., 8. és 9. napon ebédet is tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető (7 bőséges vacsora a 4., 5., 6., 7. és a 10., 11., 12. napon. A többi napon nincs vacsora, de azokon a napokon van ebéd vagy esti fakultatív program vacsorával).
A területről: 
Thaiföld Délkelet-Ázsia gyöngyszeme, a köztudatban a "mosolyok országa" néven is ismert. Az egykor Sziámnak nevezett királyság jelenleg a Távol-Kelet harmadik legnagyobb országa, gazdag kultúrája és az ott élők kedvessége elbűvöli az idelátogatókat.
Időjárás: 
A száraz évszak novembertől március elejéig tart. Ritka az eső, a hőmérséklet kellemes, 25-30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28°C). Észak-Thaiföldön (14 napos program) kissé hűvösebb időre kell számítani, az éjszakai hőmérséklet akár 10°C alá is csökkenhet, egy vastagabb pulóverre szükség lehet.
Vízum: 
Vízum nem szükséges. Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a Thaiföldre érkezés nap­ját követő 7 hónapig érvényesnek kell len­nie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal a malária elleni tabletta szükségességéről. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!