Thai kiskörút + Angkor Wat, üdüléssel Koh Changon

Kóstoljon bele velünk ezen körutazás alkalmával Thaiföld csodálatos világába, amely során a következő városokat illetve az ezekhez kapcsolódó látványosságokat tekinthetik meg: Bangkok, Ayutthaya, Kanchanaburi, Angkor. Majd üdülés a program szerint Koh Changon a választott szállodában.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Bangkok / Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratot Bangkok – Siem Reap (Angkor) útvonalon, buszos transzfert Siem Reap – Koh Chang útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), 4 éj szállás Bangkokban, 3 éj szállást Siem Reap-ben,  és 2 éj szállást Koh Chang-on a választott szállodában, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a penang-i üdülés során, repülőtéri transzfereket.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (2,8%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyek ára helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek: kb:700 THB/fő + 37 USD/fő, Kambodzsai e-vízumot (40 EUR/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Hossz: 
11 nap / 10 éj
Létszám: 
Minimum 10 fő

Szállás

4 éj szállás Bangkokban, 3 éj szállás Siem Reap-ben, és 2 éj szállás Koh Chang-on

Program: 

1. nap: ELUTAZÁS
Elutazás Budapestről, átszállással Bangkokba. 

2. nap: ÉRKEZÉS BANGKOKBA
Érkezés Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Találkozás a helyi képviselőnkkel a Suvarnabhumi repülőtéren, az érkezési szinten, a 3as kijárati kapunál. Transzfer mikrobuszokkal a bangkoki hotelbe. Szállodai bejelentkezés után szabadprogram.

3. nap: BANGKOK
Reggeli után találkozás a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás csatorna hajóval és gyalogosan a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk az Aranyhegy temploma lesz, a Wat Saket. Itt őrzik Buddha egyik relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin- szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Ezt követően a híres bangkoki háromkerekű motoros riksával, a tuktukkal a világ 7 legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert, Wat Phohoz robogunk, amely a királyi palota szomszédságában helyezkedik el. Itt a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat, és az Ayutthayai Királyság időszakából fennmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. A Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arunt, azaz a Hajnal templomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a thai emberek által nagy becsben tartott Smaragd Buddhának. Menetrendszerinti hajóra szállunk, hogy a mai napi záró programunk helyszínére, a bangkoki virágpiacra eljussunk. A folyóról szép kilátás tárul elénk a régi Rattanakosin-szigetre (óvárosra) és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. A Pak Khlong Talad virágpiac talán az egyik legszínesebb folt Bangkokban. Több száz pulton csak virágokat értékesítenek itt. A legtöbb pont a nagykereskedelemre vonatkozik: „igen kedvező” áron vásárolhatunk egész csokor gyönyörű liliomokkal, orchideákkal stb. A csodás egzotikus virágok mellett megismerkedhetünk az ázsiai zöldségekkel és gyümölcsökkel is.
Délután tuktukkal visszaérkezés a szállodába, szabadprogram.

4.nap: AYUTTHAYA, BANG PA IN
Reggeli után a híres Bang Pa In-i Thai Királyi Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak ezen vidékén egészen más, mint nálunk, Európában a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya-folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek.
Délután az Ayutthayai Királyság régi fővárosába utazunk. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták Sziám birodalmát. Az egykori királyság nagyságát őrző romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Az Ayautthayai Történelmi Parkban a következő helyszíneket járjuk be: Wat Phanan Choeng, Wat Yai Chai Mongkhon, Wat Mahathat, Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal és a Wat Mongkhon Bophit templomait. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc – 400 THB/fő).

5. nap: ÚSZÓPIAC – VASÚTI PIAC ÉS KANCHANABURI
Reggel 6:30-kor indulás a Bangkoktól kb. 120 kilométerre lévő (kb:2 óra utazást jelent), Thaiföld legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra. A mai napon privát 8 személyes mikrobuszokkal utazunk.
Az úszópiac előtt Samut Songkhram híres vasúti piacát, a Maeklong piacot nézzük meg, amelyet ,,esernyős” piacként is emlegetnek. Az árusok sokaságát egy vasúti sín szeli ketté, amelyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot és ismerkedhetnek a helyi terményekkel. Amikor a vonat csípja megszólal, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából, behúzzák az ernyőket szabad utat engedve ezzel a szerelvénynek. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionális evezős hajókkal barangoljuk be a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre, gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A keskeny csatornák labirintusain keresztül magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvényekközött bepillantást nyerünk az úszó piac életébe. (45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el).
Ezt követően a Kwai-folyóhoz, Kanchanaburi városába utazunk. Ez a vidék Burmával határos, amely stratégiailag fontos helyszín volt a történelem folyamán. A város legnagyobb nevezetessége a Kwai-folyó és a rajta átívelő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé. Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok, egy stratégiailag fontos, kb.400 km hosszú vasútpálya építésébe kezdtek. Munkára fogtak közel 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, embertelen körülmények között dolgoztatva a híd és pályaépítésen. 1945. februárjában a Szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet.
Kanchanaburi városába érkezve ebédünket (külön fizetendő) a folyó menti úszóétteremben fogyaszthatjuk el, ahonnan kiváló panoráma nyílik a hídra és a folyóra. Ezt követően gyalogosan kelünk át a legendás Kwai-hídon. Majd a második világháborús múzeumot keressük fel, ahol részletesen bemutatják a japán megszállás időszakát és a thai történelem főbb mozzanatait. A mai programunkat a Wat Tham Sua, vagyis a Tigris barlang temploma zárja. Ehhez a dombtetőn álló különleges, egyedi thai templomhoz drótkötélpályán vagy lépcsőn juthatunk fel. A templomkoplexumot különböző típusú épületek alkotják, bennük keveredik a thai és a kínai stílus. Tetejéről gyönyörű a kilátás. A domb aljában megnézzük a sziklába vájt barlang templomot is.
Esti órákban visszaérkezés Bangkokba.

6. nap: BANGKOK ŐSI VÁROSA – SIEM REAP
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Kirándulást teszünk privát buszunkkal Samut Prakanba, ahol a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma található, a Muang Boran. Ez az ámulatos történelmi hely, Bangkoktól délre 45 km-re helyezkedik el. Külföldi turisták előtt nem ismert, így még megmaradt hangulatos thai jellege. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő sziámi építészetnek, kínai-japán-thai kertkultúrának és történelmi múltnak autentikus színpadjául szolgál. Thaiföld legtöbb nevezetességét vonultatja fel a khmer időktől a Rattanakosin korszakig 1:1 arányban. Olyan érzésünk támad, mintha néhány óra alatt bejártuk volna egész Thaiföldet!
Délután Thaiföldet magunk mögött hagyva, menetrend szerinti járattal utazunk Kambodzsába, Siem Reap városába. Érkezést követően transzfer a szállodába (3 éj).
Esti programunk az angkori romoknál a Bakheng-hegyről csodálhatjuk meg a kambodzsai naplementét.

7. nap: SIEM REAP
Reggeli után megkezdjük az ősi királyi város, Angkor megtekintését khmer hintón utazva.
Elsőnként a “Királyi úszómedencét”, a Srah Srangot keressük fel. Sétálunk a háborítatlan dzsungelhangulatot felidéző Banteay Kdei templománál. Majd folytatjuk felfedező túránkat és ellátogatunk a lenyűgöző Ta Phromhoz. A templomokat behálózó gyökerek, szinte a falakból kinövő óriás fák hihetetlen hangulatot kölcsönöznek ennek a helynek. Megnézzük a Pre Rup és a Keleti Mebon hindu templomokat. Ezt követően Neak Pean különleges, vízi szentélye következik, amely egy tó közepén, egy kis szigeten található, ahova fapallókon tudunk besétálni. Ezt követően ebédelési lehetőség (külön fizetendő) Ezt követően Neak Pean különleges, vízi szentélye következik, mely egy tó közepén, egy kis szigeten található, ahova fapallókon tudunk besétálni.
Ezután egy másik vadregényes templomhoz, Preah Khan szentélyéhez megyünk, ahol a legenda szerint hajdanán az országot védelmező szent kardot őrizték, mely aztán sokáig a Phnom Penh-i nemzeti múzeumban is látható volt, de a vörös khmerek hatalomra jutását követően eltűnt. Ezt követően ebédelési lehetőség. A mai túra során 2-3 különleges, kicsi, a turisták által még kevésbé ismert templomromot is felkeresünk.
Este apsara táncos svédasztalos vacsorán veszünk részt.

8. nap: SIEM REAP
Reggeli után folytatjuk túránkat. Első megálló a Kulen Nemzeti Park. Megtekintjük a XVI. századi pagodát, a faragott patakmedret, egy erdei Angkor templomot és a kettős vízesést. - 1000 linga szobrát. A felső vízesés 4 méter magas, az alsó 20 méter magas. Ezt követően egy újabb Angkorhoz kapcsolódó látnivalóval ismerkedünk, a Banteay Srei, a Szépség Citadellája nevű komplexummal. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is.
Kora délután az Angkor Thommal és a híres Angkor Wattal ismerkedünk meg. A déli kapun át belépünk Angkor Thomba. Utunk a Bayon templomhoz vezet, amelyet VII. Jayavarman építetett a XII. században, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, Leprás király szobrát, a Phimean Akas templomot és a Shiva istennek szentelt templomot, a Baphount.
Túránk a khmer építészet gyöngyszemével záródik, az Angkor Wattal. Az ősi khmer civilizáció nyomában, a kőbevésett építészeti remekek között barangolunk. Programunk a naplementével ér véget.

9. nap: SIEM REAP – KOH CHANG
Kijelentkezés a szállodából, privát autóval utazunk Thaiföldre, Pattaya tengerparti üdülővárosába vagy Koh Chang szigetén. Menetidő kb: 5 óra hossza. Érkezést követően szállodai bejelentkezés, szabadprogram, pihenés a tengerparton.

10. nap: KOH CHANG
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

11.nap: KOH CHANG, HAZAUTAZÁS
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.
Az éjjeli órákban transzfer Bangkokba a repülőtérre, hazautazás. 
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Várható szálloda a körutazás alatt Bangkokban (vagy kategórián belül hasonló)
Hotel Prince Palace**** Bangkok
 (a szálloda módosításának jogát az iroda fenn tartja)
A Prince Palace Hotel Bangkok óvárosában található. A Mahanak-csatornára kilátást nyújtó szálloda szabadtéri medencét és 8 különböző étkezési lehetőséget kínál. A szálloda tágasan berendezett és jól felszerelt szobái fürdőszobásak, légkondicionálóval, hűtővel és kábel TV-vel felszereltek. A vendégek pihenését 2 pezsgőfürdő-medence illetve térítés ellenében a wellness-részleg masszázskezelései biztosítják. A szálloda 4 éttermében kínai, vietnami, thai, japán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Sky Lounge & Karaoke, a Palace bár, a Sunset sörkert és a Piccadilly söröző italokkal várja a vendégeket.

Várható szálloda a körutazás alatt Angkor-ban (vagy kategórián belül hasonló)
Hotel Memoire D’Angkor Boutiqe

Választható szállodák a Koh Chang-i üdülés során:

Centara Koh Chang Tropicana Hotel 5*
A hotel közvetlenül a Klong Prao Beach-en, Koh Chang nyugati, pálmafákkal szegélyezett partján található. Koh Chang vagy más néven az Elefánt-sziget Thaiföld második legnagyobb szigete, amely egy nemzeti park részét képezi, így szigorúan védett. A közvetlen közelben több mint 50 sziget található, így a vendégeknek számtalan lehetőségük akad a régió felfedezésére. Koh Chang egész évben könnyen megközelíthető komppal a trati Laem Ngop mólóról. A Trat repülőtér mindösszesen 50 km-re található, míg a híres Kaibae kilátópont csupán 2,5 km-re.

"KC Grande Resort 4*"
A hotel a fehérhomokos, pálmafás Haad Sai Khao tengerpart egy eldugott sarkán található. A híres Bang Bao halászfalutól 19 km-re fekszik, így egy kellemes kirándulás alkalmával érdemes lehet felkeresni. A hotel ideális elhelyezkedésének köszönhetően a Klong Plu vízesés, valamint a White Sand Beach kilátópont is könnyedén elérhető.

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást. 

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld, Phi Phi szigetek - Kovács Attila, 2023. szeptember. 18
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2023. szeptember. 10
» Három hét nyaralás Thaiföldön - Kovács Attila, 2023. augusztus. 31
» Kalandozás Thaiföldön - Kovács Attila, 2023. augusztus. 25
» Thaiföld legjobb szigetei - Ko Lipe sziget - Kovács Attila, 2023. július. 25
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítve - Kovács Attila, 2023. május. 17
» Thaiföld álomszép vidékein - Kovács Attila, 2023. április. 13
» Thaiföld, Phi Phi képekben - Kovács Attila, 2023. április. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A kirándulásokat helyi partnerünk szervezi, a programváltozás jogát fenntartja. A programok minimumlétszám megléte esetén indulnak.
A fakultatív programon való részvétel csak előre foglalással lehetséges!

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK BANGKOKBAN:

SVÉDASZTALOS VACSORA EST A BAIYOKE SKY TOWERBEN

Baiyoke Sky Tower Bangkok legendásan magas toronyépülete, amelynek legfelső, forgó emeletéről páratlan kilátás nyílik a városra. Svédasztalos vacsora 76. vagy 78. emeleten.

A program ára: 20.900 Ft/fő
Tartalmazza: magyar nyelvű asszisztenciát, egyirányú transzfert a szálloda – étterem között, vacsorát és a soft drinket
Külön fizetendő: italfogyasztás, visszaúti transzfer a szállodába.

BANGKOK BY NIGHT

Fedezze fel Bangkok szépségét éjszaka, és látogasson el olyan helyekre, amelyeket a legtöbb turista csak nappal lát. A legendás bangkoki éjszakát nem szabad kihagyni. Kipróbáljuk Bangkok híres közlekedési eszközét a „tuktuk”-ot is este. Nincs is felejthetetlenebb élmény, amikor az éjszakában az üres utcákon két tuk-tuk versenyzik a piros lámpás negyed felé száguldva! Esti fényekben megnézzük a Grand Palacet, Wat Arunt kivilágítva. Ellátogatunk egy éjszakai piacra, ahol tradicionális thai sült tésztát vacsorázunk kis műanyag székeken, közben Chang sört iszunk. Egy titkos bárban helyi alkoholos italt kóstolunk, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. A kínai negyed pompás esti fényei teszi felejthetetlenné a napunkat. Megnézzük hol szórakoznak és vásárolnak a bangkoki fiatalok. Elmegyünk egy különleges helyre - az éjszakai hús- és zöldség piacra, ez a fotósok egyik kedvenc helyszíne. Programunkat a híres-hírhedt bangkoki éjszakai Pat-Pong / Nana vigalmi negyede zárja. Visszatérés a szállodába egyénileg történik.

A program 19:00 – 21:30-ig tart.

A program ára: 29.900 Ft/fő (minimum 2 fő)
Tartalmazza: felsorolt programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel, tuk-tuk közlekedést, 1 pad thai-t (csirkés/rákos) és 1 kis üveg sört, belépést a rooftop bárba.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Bangkok / Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjáratot Bangkok – Siem Reap (Angkor) útvonalon, buszos transzfert Siem Reap – Koh Chang útvonalon, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), 4 éj szállás Bangkokban, 3 éj szállást Siem Reap-ben,  és 2 éj szállást Koh Chang-on a választott szállodában, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a penang-i üdülés során, repülőtéri transzfereket.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (2,8%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyek ára helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek: kb:700 THB/fő + 37 USD/fő, Kambodzsai e-vízumot (40 EUR/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Kötelező költségek: 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépőjegyek (kb. 1.400 THB/fő (kb: 40 EUR/fő). A szállodák esetenként depozitot kérhetnek!
Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!
Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!