Tenerife

7 napos Kanári-szigeteki utazás

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda

Szállás

Szállásunk...

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23

Kapcsolódó cikkek

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» La Gomera fővárosa - San Sebastian de la Gomera - Kovács Attila, 2016. október. 07
» La Gomera csodái - Agulo kisvárosa - Kovács Attila, 2016. október. 07
» A csodálatos sziget - La Palma, Kanári-szigetek - Kovács Attila, 2016. szeptember. 01
» Lanzarote, a Száz vulkán szigete - Etédi Alexa, 2016. május. 23
» Fuerteventura, az erős szelek szigete - Etédi Alexa, 2016. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap Budapest - Tenerife

Érkezés Tenerife déli repterére 17.10-kor, szállás elfoglalása Playa de Las Americasban. 

2. nap Teide – felvonó – Chirche félnapos buszos kirándulás

A félnapos kirándulás első állomása Vilaflor, Tenerife legmagasabban fekvő települése, ahol rövid sétát teszünk a város temploma körül. Innen a kanári-fenyőerdő közötti kanyargós úton haladunk és érünk fel a Teide Nemzeti Parkba területére, majd a híres Roque de Gracia szimbolikus sziklaegyüttesnél tartunk megállót. A Teide vulkán csúcsára a felvonóval megyünk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kanári-szigetekre. Tiszta idő esetén biztosan ellátni Gomerra, Hierro, Gran Canaria és La Palma szigetéig. Rövid vulkáni hegyi séta után visszaereszkedünk 2200 méterre és visszabuszozunk a szálláshelyünkre, előtte ebédszünet a csodáltos kilátású, 1000 méteren fekvő, rejtett kis faluban, Chircheben, ahol a helyi specialitásokat kósotlhatjuk meg. 

3. nap San Cristobal de La Laguna - Cruz del Carmen babérerdő gyalogtúra

Autóbusszal megyünk a sziget festői északi, babérerdős részét felfedezni. Először a sziget legelső városában San Cristobal de La Lagunaban állunk meg, mely ma az Unesco világörökség része. Az egy órás városi séta után Las Mercedes erdős részébe utazunk át és teszünk egy csodálatos gyalogtúrát. A túra végig a babérerdős területén halad az Anaga-hegységben, mely a sziget legrégebben kialakult hegység-rendszere. Lankás hegyi ösvényen keresztül főleg lefelé haladva érjük el Chinamada faluját, ahol betekintést nyerünk a hegyi falusi életbe, látunk hegybe vájt barlanglakásokat, teraszos növénytermesztést, hangulatos kápolnát. A gyalogtúra táv 5.5-6 km, ami kb 3 óra gyaloglás

4. nap: Masca gyalogtúra – Los gigatnes hajókázás

Mascába busszal, Santiago del Teide-n keresztül érkezünk meg. Innen 600 m magasságból indul a gyalogtúra a tengerszintig, a túra folyamán csak lefelé megyünk, cél a Masca-öböl. A túraút eleje szűkösebb ösvényen, kitaposott földútszerűségen vezet, majd ez a viszonylag simább útfelület hamar elfogy és vált át meredek, köves terepre. Miközben tekintetünkkel folyamatosan ellenőrizzük lépéseinket, gyakran megállunk gyönyörködni a körülöttünk magasodó 900-1000 méteres sziklafalakban. Túrázás közben a tenerifei növényekkel ismerkedhetünk meg, mint agávé, fügefa, tárógyökér, mandulafa, sárkányfa. A túraút vége felé a télen olykor vízzel teli, de az év nagyrészében száraz patakmederben megyünk tovább, nagyobb köveken kell jobbra-balra ugrálni, majd elénk tárul végre a mesebeli, romantikus Masca-öböl. A víz gyönyörű kék-zöld színben pompázik, körben a meredek sziklafalak. Megmártózunk az óceánban, a magunkkal hozott búvárszemüveggel a víz alatti halakat is megcsodáljuk. Az öbölből motorcsónakkal megyünk át Los Gigantes-be. A gyalogtúra: 4,5 km, hosszú, szint: 600 m le. Az élményekkel teli nap után vacsora Los Gigantesben, majd visszautazunk a szállásunkra.

5. nap: Candelaria - Santa Cruz de Tenerife – Orotava – Puerto de la Cruz

Az egésznapos buszos kirándulás candelariai rövid sétával kezdődik, ahol a 9 guancsó szobros téren reggelizünk meg, majd a sziget fővárosát Santa Cruzt egyórás városi séta keretében ismerjük meg. Innen tovább utazunk a sziget két legnapogyobb északi városába, előbb Orotavaba látogatunk el, majd a sziget legszebb helységébe Puerto de la Cruzba. 

6. nap: Masca – Buenavista – Garachico – Icod de los Vinos

A buszos kirándulás első állomása a meredek szilafalak között megbújó festői szépségű Masca. A kis falucska apró házai, teraszai között sétálunk, kávézunk. A szerpentínes utunkat folytatjuk tovább Buenavistán keresztül a sziget egykori kikötőjébe, az óceánba nyúló vulkáni földnyelven keletkezett Garachicoba. A hangulatos kis városban séta majd rövid fürdőzés a láva és óceán által kialakított természetes medencékben, melynek vízszintjét nem gépek, hanem a természet, az apály és dagály határozza meg. Innen Icod de los Vinosba kirándulunk tovább, ahol a sziget legnagyobb, legöregebb, 1000 éves sárkányfáját (Drago Millenario) csodáljuk meg, mely kirándulásunk befejező állomása.

7. nap: Délután 17:45kor indul a repülőnk Tenerife déli repteréről haza Budapestre.
Ár & Jelentkezés
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről repülővel utazunk...

Szállás: 

Szállásunk...

A területről: 
Időeltolódás: -1 óra
Hivatalos nyelv: spanyol
Áram: 220 V / 50 Hz váltóáram, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.
Pénznem: Mivel Tenerife Spanyolországhoz tartozik, a fizetőeszköz itt is EURO (Sok helyen elfogadják az USD-t is. Annak ellenére, hogy magyar forintot nem váltanak, a forint alapú bankkártyát több helyen is tudják használ
Vízum: 
Tenerifére vízum nem kell. Érvényes úti okmányok (útlevél vagy személyi igazolvány) szükségesek a beutazáshoz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!