Téli túra a Tátrában

2 napos szlovákiai kirándulás

Téli túrára hívjuk a téli természet, a téli Magas-Tátra kedvelőit, és azokat is, akik csak most szeretnék testközelből is megismerni a világ legkisebb magashegységének téli arculatát. Napfényben fürdőző havas csúcsok, befagyott tátrai tavak, megdermedt vízesések, friss hegyi levegő, hangulatos menedékházak, ízletes ételek és italok. Csikorgó hidegben élvezhető élmények várnak rád, ha velünk tartasz.

Alapár tartalmazza

Az utazást, a szállást szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az egyéb étkezéseket, a felvonók díját az utas és útlemondási biztosítást

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
35-40 fő
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1. nap – Budapest – Besztercebánya – Csorbató. Túra a Poprádi-tóhoz.

Szombaton kora reggel (5.45-kor) találkozunk Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 6.00-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen át érkezünk meg a Magas-Tátrába, Csorbatóra (1350 m). A Tátra legmagasabban fekvő településéről a piros jelzésű felső turistaúton indulunk a Poprádi-tó felé. Utunk eleinte egyenletesen emelkedik a vihar tépázta fenyvesben, majd hosszas, rövid sík terep után a téli úton leereszkedünk a Hincó-patakhoz, ahonnan hamarosan megérkezünk a Menguszfalvi-völgy alján található Poprádi-tóhoz (1494 m). A Magas-Tátra ötödik legnagyobb tavának partján egy hegyi szálló étterme és egy modern menedékház várja a friss téli levegőn megtett túrától elfáradt turistákat a jóleső forral borral, egy meleg levessel, vagy bármilyen más, helyben készült finomsággal. A két ház bármelyikében lehetőség lesz megebédelni, majd egy tó körüli rövid séta után az onnan lefelé vezető, nyári túráinkról jól ismert aszfaltúton érkezünk meg a tátrai villamos megállójában várakozó autóbuszunkhoz, amellyel Poprádra utazunk, és elfoglaljuk szállásunkat.

Táv: 8,5 km, szintkülönbség 250 méter fel és le, menetidő 3-4 óra.

2. nap – Poprád, Ótátrafüred, Túra a Hosszú-tavi menedékházhoz, Budapest

Vasárnap a reggeli után autóbuszunkkal felmegyünk Ótátrafüredre (1010 m). A Magas-Tátra talán legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára (1284 m), ahonnan a piros jelzésű Felső turistaúton a Tarpataki-völgy felé indulunk. Néhány perc múlva a keresztező kék jelzésen jobbra fordulunk, és immár a Nagy-Tarpataki-völgy felé vesszük az irányt. A Tátra egyik leglátványosabb völgyében fokozatosan emelkedve egyre feljebb jutunk, a hóval takart patakot kétszer is keresztezve, két tátrai tó befagyott víztükre mellet elhaladva érkezünk meg az egész évben nyitva tartó, nyári túráinkról jól ismert Hosszú-tavi menedékházba (1960 m). A menedékházában hosszabb pihenőt tartunk, majd a felfelé megtett úton megyünk vissza a Tarajkára. Az időjárási viszonyoktól függően egy rövid kitérővel megnézhetjük a befagyott állapotban is elragadó Tar-pataki-vízeséseket. A Tarajkáról siklóval jutunk vissza Ótátrafüredre, majd elindulunk hazafelé, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Táv: oda-vissza 12 km, szintkülönbség 710 méter fel és le, menetidő 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a szállást szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az egyéb étkezéseket, a felvonók díját az utas és útlemondási biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap:  Nincs költség
2. nap:  Sikló a Tarajkára (oda-vissza felnőtt 9 €, diák, nyugdíjas 8 €, gyerek 6 €).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Kis hátizsák a napi felszerelésnek (tartalék meleg ruha, élelem, inni való stb)
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.

Szállás: 

Szállásunk Poprádi Hotelban lesz 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. 
Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges, a felár 3000Ft/éj

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz. Az egyéb étkezés önellátó, szállásunkon vacsoramenü rendelhető vagy a közeli étteremben van lehetőség al la carte étkezésre. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során.
Időjárás: 
Téli magashegységben túrázunk, ahol a hamisítatlan téli hangulathoz a vastag hótakaró, a kemény éjszakai (és akár nappali) fagyok, a szikrázó napsütés és szűnni nem akaró havazás is társulhat. Ezekre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk, fontos a réteges öltözködés, téli túráról lévén szó elengedhetetlen a több rétegű meleg ruházat, a megfelelő, téli túrákra alkalmas, vízhatlan túrabakancs (edzőcipő nem megfelelő!). A hátizsákban mindenképpen legyen kesztyű, sapka és fejlámpa, és lehetőleg túrabot.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
15 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
Budapest, IV. kerület
4.6
Imádom a nagy hegyeket.Amint tudok midig megyek. Legyen az via-ferráta, hótalpas, ill. sima túra. Mozgás, jó levegőn ,már megadja az alaphangot a vidámságra, jókedvre.Árpi rátermettségét, mindentudását,segítőkészségét,külön dicséret illeti.Szappanos Mihály. Budapest.
Tiszafüred
4.8
Buszsofőrök és a túravezetők külön dicséretet érdemelnek.
Budapest
5.0
A túravezetők hozzáértőek és nagyon segítőkészek voltak. A szállás jö helyen volt Poprádon, jó minőség, kedves személyzet.

Az iroda is segítőkész volt, az utazás megvásárlásakor, a honlap jól szervezett, áttekinthető.

Szívesen jövök majd újra.
Budapest
4.2
Jól éreztük magunkat,a szállással is meg voltunk elégedve.
Budapest, XI. kerület
4.2
Jó szervezés, felkészült túravezetők, időjáráshoz hangolt megfelelő döntések.
Budapest
5.0
Az egész szuper volt! Árpi, mint mindig józanul mérlegelte a lehetőségeket-így kicsit átalakította a programot. Aki akart sokat mehetett, többiek pihenhettek kis túra után.
Erik mindig bevárta a lemaradókat. Nagyon jó páros!
Nem először és nem utoljára voltunk velük a Tatrában.
Budapest, X. kerület
5.0
Nagyon unalmas lehet, hogy mindig ezt írom, de valóban nagyon jól szervezett út volt. Szeretnék több 2 napos úton résztvenni !
Üdv.
k.
Budapest, X. kerület
4.4
A havas helyett jeges utak főleg az első napi túrát a vártnál nehezebbé tették, de túravezetők profin kezelték a helyzetet. Másnapra a havazás is megérkezett, a táj szépsége és a sikerélmény minden küzdelemért kárpótolt!

Köszönjük!
Budapest, IV. kerület
4.8
Külön köszönetemet és elégedettségemet szeretném kifejezni a túravezető személyiségét és felkészültségét illetően!
Az elvártnál sokkal többet nyújtott!
Gratulálunk!
Budapest, IV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Nyíregyháza
4.4
<szöveg nélkül>
Bp
4.8
<szöveg nélkül>
4.6
<szöveg nélkül>
Tapolca
4.4
<szöveg nélkül>
Valkó
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!