Téli túra a Kőszegi-hegységben

1 napos belföldi barangolás

A Kőszegi-hegységbe látogatók varázslatos hangulatú túrák során fedezhetik fel az Alpokalja hegyvidékét. Izgalmas és látványos túra a Dunántúl legmagasabb pontjára. Meredek hegygerincek, mély sötét völgyek, sziklaformák, utunk során érintjük a Kőszegi-hegység legszebb részeit.
Ha már itt járunk nem hagyhatjuk ki Kőszeg történelmi látványosságokkal fűszerezett belvárosát, és a Jurisics várat.

Figyelem!
Belföldi 1 napos túráinkra a törzsutas kedvezmény
nem vehető igénybe!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az esetleges belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kőszegi-hegység - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Velem, Írottkő, Bozsok, Budapest

Reggel a Városligeti korcsolyapálya elől indulunk autóbuszunkkal, és a kora délelőtti órákban érkezünk túránk kiindulópontjára Velem falu buszfordulójába. Innengyalog indulva tovább rövid aszfaltúton érjük el a kék+ jelzéssel ellátott erdei turistaösvényt. Enyhe, emelkedővel érjük el Velem látképének meghatározó objektumát, az 560 m magasan álló Szent Vid kápolnát. A kápolna mögött megnézzük az országos kék túra egy emblematikus emlékhelyét. 1989-ig ezen hely jelentette a ma 1186 km hosszú OKT útvonal nyugati végpontját. Elhagyva a kápolnát továbbra is a kék+ jelzésen emelkedünk tovább észak-nyugati irányban a következő állomásunkig a 730 m magasan álló Hörmann-forrásig. Ezen szakaszon csak a forrás előtt nem sokkal lesz egy rövidebb kaptatós fenyves rész. A forrás melletti rövid pihenő után már az országos kéktúra jelzett útján haladunk tovább nyugati irányban. Kezdetben emelkedővel, majd később alig észrevehető emelkedésű fennsík szakaszon. Itt már jobbról az osztrák határ kísér minket. Rövidesen elérjük a Dunántúl és egyben a Kőszegi-hegység legmagasabb pontját, a 884 m magas Írott-kőt. Itt egy hosszabb pihenőt tartunk és a kilátóból megcsodáljuk a gyönyörű panorámát. Kiválóan látszanak közkedvelt 1 napos osztrák úticéljaink is a Rax (2007 m) és a Schneeberg (2076 m) tömbjei. Pihenőnk után egy szintén igen érdekes és látványos szakasz következik. Pontosan az osztrák határkövek mentén dél fele vesszük az irányt, a zöld jelzésű „vasfüggöny” turista útvonalon. Ez hamarosan egy izgalmas hegygerincen vezet, melyet kelet felől igen meredek szakadékok szegélyeznek, nyugatra pedig szép panorámákat tartogat. A hegygerincen végighaladva érjük el a Kőszegi-hegység következő kiemelten szép részét a Sötét-völgyet. A völgy egy felső útján haladunk, a zöld/kék jelzésen. Ez a kék már az országos kéktúra „DDK” Dél-dunántúli szakaszát jelenti. Enyhe emelkedővel érünk el egy kereszteződést, melynél balra fordulunk és már csak a kék jelzésen haladva közelítjük meg az 586 m magasan álló Kalapos-kövek sziklaalakzatait. Rövid pihenő után folytatjuk utunkat továbbra is a kék jelzésen, már egészen túránk végpontjáig Bozsok faluig.
Levezetésként, sétálunk, forralt borozunk egyet Köszeg belvárosában! Hazaérkezés az esti órákban.
Táv: 13 km, Szint: 600 m. túraidő: 5 óra 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az esetleges belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő

Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli lehetőleg vízálló bakancs. Egy kisebb hátizsák, amibe a napi felszerelést, tartalékruhát, személyes holmikat, enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát,sapka, kesztyű, túrabot jó szolgálatot tehet.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Szép, modern autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít.  A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
z út önnelátó. Napközbenre előre elkészített szendvicseket, csokit, rágcsálni valót ajánlunk. Menet közben nincs vízvételi lehetőség, ezért minimum 1,5 liter vizet vagy meleg innivalót hozz magaddal!
Biztosítás: 
Belföldön nincs szükség külön biztosításra.
Korhatár: 
9 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!