Téli túra a Király hegyre (1946 m).

1 napos téli gyalogtúra az Alacsony-Tátrában.

Bakancsos túra az Alacsony-Tátra egyik legszebb kilátással rendelkező csúcsára. Behavazott, megfagyott téli világ, combig érő, vakítóan csillogó hótakaró, gyönyörű, behavazott fenyvesek, kényelmesen emelkedő széles turistaút, szemet gyönyörködtető kilátás minden égtáj felé. Mi kell még ezeken kívül egy szép téli túrához?

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége:  A téli túrák átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Rigler Szilvia
Szilvi majd egy évtizede vezet túrákat. Bringázik, szörfözik, télen síelést oktat. Imádja a hegyeket.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap: Budapest, Királyhegyalja, Király-hegy bakancsos túra.

Reggel 05.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor. Néhány órás utazás után Rimaszombaton át érkezünk meg az Alacsony-Tátra keleti részén található Királyhegyalja (Šumiac, 885 m) településre. A nyári bakancsos túráink célpontjaként ismert községből a kék jelzésű turistaúton indulunk az Alacsony-Tátra keleti részének legmagasabb csúcsára, a szép kilátásáról ismert Király-hegyre (Kráľová hoľa, 1946 m). Utunk nagy része az ilyenkor nagyrész behavazott, de jól járható, szilárd burkolatú szervizúton vezet. Szép fenyvesben fokozatosan emelkedünk felfelé, majd a fenyvest felváltja a törpefenyő. Innen már egyre tágabb a kilátás, majd a nyári túráinkon szokásos piros jelzésű út keresztezése után egy nagy ívű kanyarban első alkalommal pillantjuk meg a nem is oly távoli Magas-Tátra hófedte ormait. A hegytetőn aztán káprázatos panoráma fogad minket, hiszen tiszta idő esetén észak felé előttünk tornyosul a Magas-Tátra csipkézett gerince, délen a Szlovák Érchegység vonulata, keleten a Szlovák Paradicsom, nyugati irányban pedig az Alacsony–Tátra kopár gerince látható. A csúcson magasodó TV-torony tövében elfogyasztjuk magunkkal hozott elemózsiánkat, elkészítjük a csúcsfotókat, majd a felfelé megtett úton visszatérünk Királyhegyaljára, ahol autóbuszra szállunk, és elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan az esti órákban (21-22 óra) érkezünk.

Túratáv kb. 15 kilométer, szintkülönbség 1060 méter fel és le, menetidő 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Hátralék: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást.  Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni! 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során van nyitva lévő menedékház, így ott is tudsz ételt-italt fogyasztani! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Csomagolás: 
Egy 20-25 literes hátizsák ajánlott. Ebben hozhatod magaddal az enni-innivalót, személyes holmidat, tartalék meleg holmit. A buszban váltóruhát és cipőt célszerű hagyni!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.4
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest
4.8
Jól szervezett, szép vidékre vezető út. Igazi téli túra élményt adott. A vastag, frissen hullott hóréteg egy kis kihívást jelentett, de ettől volt igazán élveztes az út. Gyönyörű volt a fenyves a műút mentén, de én igazán azt élveztem, amikor a túristaútra tértünk. Nagyon sajnáltam, amikor a "Lavinaveszélyes zóna" (szlovákul azért nem jegyeztem meg a kiírást) tábla miatt a csúcs előtt vissza kellett fordulnunk, de ez teljesen érthető volt. A túravezetők tárgyilagosan és világosan elmondták az okokat - igazuk volt. Így is kiváló túra volt, örülök, hogy részt vehettem rajta.
Budapest, XVI. kerület
4.5
Az utazás a megszokott színvonalú volt, a sofőrök jól végezték dolgukat. A túravezetők is felkészültek voltak, mint mindig, figyelembe vették az eltérő kondíciójú utasok haladási sebességét és teljesítőképességét. Sajnos a célt, a hegycsúcsot nem értük el, de a túravezetők minden bizonnyal a helyes döntést hozták.
Budapest
4.8
A túra nagyon jó volt, a túravezetők a szokásos módon profi módon vezették végig, és felelősségteljesen döntöttek arról, mikor forduljunk vissza.
Budapest, XVII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam a szombati téli túrán. A kedvezőtlen időjárás és a z 50 cm-es mély hó nem kedvezett igazán a bakancsos túrának, de ennek ellenére igen jó hangulatban telt a túra. A túravezetők (Árpi, Peti) profik voltak. Maximálisan elégedett vagyok az irodával. Ajánlom mindenkinek.
Budapest
4.5
Meg voltam elégedve mind a szervezéssel, mind a túravezetéssel.
Budapest, XIII. kerület
4.8
Bár a csúcsra végül nem jutottunk fel az időjárás miatt, de nagyon jól éreztük magunkat, a túravezetők mindent megtettek, és törték az utat a hóban.
Kecskemét
5.0
Nagyon szuper, remek hangulatú volt az út! Árpi fantasztikus túravezető!
Székesfehérvár
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Dunakeszi
4.8
<szöveg nélkül>
Csorna
5.0
<szöveg nélkül>
Piliscsaba
4.4
<szöveg nélkül>
Salgótarján
4.3
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!