Téli kalandok finn Lappföldön - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel - 2023.01.11-14.

Csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Látogasson el velünk Lappföldre, a Mikulás hazájába! Csoportos programunkkal finn Lappföld központjába látogatunk, ahol lehetőségünk lesz kipróbálni a kutyaszánt, a rénszarvasszánt, a hómobilt és - nem utolsósorban - privát találkozó keretében, személyesen is találkozhatunk a Mikulással! Szállásunk Rovaniemiben lesz, közel az Északi-sarkkörhöz és a Mikulás falujához.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járataival
Repülőtéri illetékek
Utasonként 1 db feladható poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász
Szállás három éjszakára a központi elhelyezkedésű 4*-os Arctic City Hotelben
Bőséges skandináv büféreggeli
Repülőtéri transzferek
Magyar csoportkísérő az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Baleset- betegség, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív programokon: 20 fő
Minimum létszám az icefloating programon: 10 fő
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Négyágyas elhelyezés összenyitható kétágyas szobákban, vagy kétlégterű, saját szaunás junior lakosztályban (lekérésre) oldható meg.
A négyágyas szobában max. 2 felnőtt és két 13 év alatti gyermek elhelyezése lehetséges.
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!
A privát találkozó a Mikulással programunkra való jelentkezést a foglalás leadásakor tudjuk fogadni. A program nem lemondható
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90 napon belüli útlemondás esetén a Finnair légitársaság és a helyi szolgáltatók csoportos foglalási szabályzata szerint 40 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

Arctic City Hotel 4*
Kellemes hangulatú szálloda Rovaniemi központjában. Étterem, bár és szaunák állnak a szállóvendégek rendelkezésére. A szobák komfortosan berendezettek, tv-vel, telefonnal, vízforralóval és minibárral felszereltek. Standard szobái két fő számára, a 2020-ban frissen felújított Style szobái három fő számára nyújtanak kényelmes elhelyezést. Négyfős családok elhelyezése összenyitható szobákban lehetséges. Négyfős családok számára összenyitható szobákat, illetve lekérésre saját szaunával rendelkező junior lakosztályt ajánlunk.

Standard szobák már nem elérhetők. Style szobák foglalhatók.

Program: 

január 11. szerda
Elutazás Budapestről helsinki átszállással Rovaniemibe a Finnair járataival (11:35-15:00, 16:20-17:45). Érkezés után transzfer a szállodába.

január 12. csütörtök
Szabadprogram, fakultatív programlehetőségekkel:

Délelőtt: családi hómobil szafari (3 órás program, helyszínen fizetendő): 145 EUR/felnőtt, 195 EUR/felnőtt (egy fő/hómobil), 70 EUR/gyermek (4-14 éves  korig)
Ez a hómobiltúra minden korosztály számára igazi kikapcsolódást ígér! A program során hómobilokkal utazunk a hófödte tájon, majd a táborba érkezve lehetőség adódik a gyerekek számára is a kikapcsolódásra. Gyakorlatilag minden korosztály kipróbálhatja a lappföldi jármű vezetését! A legkisebbek számára kialakított pályán, megfelelő biztonságban vezethetnek a mini motorosok (2-4 éves); a felnőtt járművek tökéletes hasonmását próbálgathatják. A táborhelyen tábortűz, sült virsli és forró kávé, áfonyalé várja a vendégeket.

Délután: ice floating, lebegés a habokban (3 órás program, transzferekkel): 35 000 Ft/felnőtt, 25 000 Ft/gyermek (4-14 éves korig). Teljesen vízhatlan, ún. szárazruhába öltözünk vezetőnk segítségével, majd egy festői tóba mártózunk, ahol a víz felszínén lebegve, ringatózva élvezhetjük a természet közelségét, gyönyörködhetünk az érintetlen természet szépségében. (A programon kizárólag 120 cm-nél magasabb személyek vehetnek részt.)

Este: látogatás a Hóhotelben és északi fény vadászat (3 órás program, transzferekkel): 75 EUR/felnőtt, 60 EUR/gyermek (4-14 éves korig). Esti transzferünkkel eltávolodunk a város fényeitől, hogy a 30 km-re fekvő Hóhotelbe látogassunk. Itt megcsodáljuk a jégből és hóból épített szállodát, különleges szobáit és létesítményeit, mint a hószaunát és a jégbárt. majd sétálunk a Lehtojärvi tavon északi fény után kutatva, miközben idegenvezetőnk mesél e csodás természeti jelenség kialakulásáról, az azt körülvevő helyi mítoszról, hiedelmekről. Megfelelő időjárási viszonyok esetén megcsodálhatjuk a téli égbolton táncoló zöld fényeket. Életre szóló élmény!

január 13. péntek
Szabadprogram, fakultatív programlehetőségekkel:

Délelőtt: kutyaszánozás, látogatás egy kutyafarmon (2,5 órás program): 60 000 Ft/felnőtt, 35 000 Ft/gyerek (4-14 éves korig)
A szánhúzókutyák csodálatos birodalmába nyerhetünk betekintést ezen a programon. Először megtanuljuk a kutyaszán vezetést, majd közel egyórás kutyaszán kirándulásra indulunk a hófödte tajgán. Miután visszaérkeztünk a farmra, kávé és forró áfonyalé mellett ismerhetjük meg a szánhúzókutya-tartás rejtelmeit.

Este: Privát találkozó az igazi Mikulással - erdei kaland manókkal, rénszarvasokkal és vacsorával: 69 000 Ft/felnőtt, 49 000 Ft/gyerek (4-14 éves korig) - Kérjük részvételi igényét már foglaláskor jelezze!
Esti transzferünkön manók kalauzolnak minket a városon kívül, a vadonban található rénszarvas farmra, ahol érkezés után gyertyák övezte úton érjük el az erdőben megbúvó kis faházakat. Az érkezés után finn forralt borral (glögi), meleg áfonyalével várnak minket, majd elkezdődik a készülődés: kipróbáljuk, milyen rénszarvasszánon utazni, a manók segítségével karácsonyi süteményt díszítünk, amit hazavihetünk emlékbe, vagy rögtön a sütőből, melegen csemegézhetünk és saját kívánságainkat rejtő üzenetekkel feldíszítjük a karácsonyfát. Mindeközben megkeressük Mikulás kunyhóját, ahol mindenkinek lesz alkalma privát időt tölteni a Mikulással, beszélgetni vele, közös fényképet készíteni. A program ára welcome drinket, sütemény és karácsonyfa díszítést, privát találkozót a Mikulással, gyermekenként egy kis meglepetést  és kétfogásos vacsorát tartalmaz.

január 14. szombat
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, majd utazás a Mikulásfalvára. Szabadprogram: lehetőség levélfeladásra a Mikulás hivatalos postahivatalában, szuvenír vásárlásra, ebédre; majd transzfer a repülőtérre és hazautazás helsinki átszállással Budapestre (15:10-16:30, 17:05-18:30).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az utazás kiemelt értékei:

  • Kényelmes utazás a Finnair légitársaság járatain
  • Szállás színvonalas négycsillagos szállodában Rovaniemi központjában
  • Tartalmas programok
  • Magyar nyelvű utaskísérő a teljes utazás során
  • Lehetőség északi fény vadászatra
  • Thermoruha és csizma az utazás teljes időtartamára
  • Egyedülálló lehetőség privát találkozóra az igazi Mikulással
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Délelőtt: családi hómobil szafari (3 órás program, helyszínen fizetendő): 145 EUR/felnőtt, 195 EUR/felnőtt (egy fő/hómobil), 70 EUR/gyermek (4-14 éves  korig)
Délután: ice floating, lebegés a habokban (3 órás program, transzferekkel): 35 000 Ft/felnőtt, 25 000 Ft/gyermek (4-14 éves korig).
Este: látogatás a Hóhotelben és északi fény vadászat (3 órás program, transzferekkel): 75 EUR/felnőtt, 60 EUR/gyermek (4-14 éves korig).Délelőtt: kutyaszánozás, látogatás egy kutyafarmon (2,5 órás program): 60 000 Ft/felnőtt, 35 000 Ft/gyerek (4-14 éves korig)
Este: Privát találkozó az igazi Mikulással - erdei kaland manókkal, rénszarvasokkal és vacsorával: 69 000 Ft/felnőtt, 49 000 Ft/gyerek (4-14 éves korig) - Kérjük részvételi igényét már foglaláskor jelezze!

Minimum létszám a fakultatív programokon: 20 fő

A fakultatív programokkal kapcsolatos tudnivalók:
A thermoruhákat és csizmákat a fakultatív programokhoz a programszervezők biztosítják.
A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az oda-vissza transzfereket, a leírásban szereplő programot és a magyar nyelvű idegenvezetést.
A fakultatív programokon a gyermekárak 14 éves korig érvényesek.
A hómobilt 18 éves kortól lehet vezetni érvényes jogosítvánnyal.
Egy hómobilon két fő utazik. Egy fő felára 50 EUR/program.
Hómobilon csak 140 cm-nél magasabb gyermek utazhat (ez esetben felnőtt áron), a kisebbeket a helyi túravezető hómobilja által húzott szánra ültetik (gyermek ár alkalmazható).
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!

Egyéni programajánlataink a programok közötti szabadidőkre:
Arktikum: Lappföld legszínvonalasabb múzeuma a szállodától kb. 800 méterre található, ahol megismerkedhetünk a számik múltjával és jelenével, valamint az Északi-sarkkör élővilágával. Nyitva 10.00-18.00, a belépő ára felnőtteknek 15, gyerekeknek 5 euró, 7 éves kor alatt ingyenes.
Santa Park: Élménypark Mikulásfalvától 2 km-re. Nyitva: 10:00-18:00, felnőttjegy 42, gyermekjegy 36 EUR, 3 éves kor alatt ingyenes. Santa Park show, manóiskola, jég galéria, gyömbéres sütemények, ajándékboltok. Taxival vagy menetrend szerinti busszal célszerű megközelíteni. Menetidő a belvárostól kb. 10 perc.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járataival
Repülőtéri illetékek
Utasonként 1 db feladható poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász
Szállás három éjszakára a központi elhelyezkedésű 4*-os Arctic City Hotelben
Bőséges skandináv büféreggeli
Repülőtéri transzferek
Magyar csoportkísérő az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Baleset- betegség, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív programokon: 20 fő
Minimum létszám az icefloating programon: 10 fő
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Négyágyas elhelyezés összenyitható kétágyas szobákban, vagy kétlégterű, saját szaunás junior lakosztályban (lekérésre) oldható meg.
A négyágyas szobában max. 2 felnőtt és két 13 év alatti gyermek elhelyezése lehetséges.
A programok nagyon kedvezőtlen időjárás esetén módosulhatnak!
A privát találkozó a Mikulással programunkra való jelentkezést a foglalás leadásakor tudjuk fogadni. A program nem lemondható
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90 napon belüli útlemondás esetén a Finnair légitársaság és a helyi szolgáltatók csoportos foglalási szabályzata szerint 40 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon, a Finnair menetrend szerinti járatokkal.

Étkezés: 

A részvételi díj bőséges skandináv büféreggelit tartalmaz.

A területről: 
Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény - Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér, amelyeket máshol aligha élhetünk át. Az "ezer tó országáról" tudnunk kell, hogy legalább 190 ezer tava van. Finnországban mindenki megtalálhatja a neki tetsző úticélt. Az imponálóan jól szervezett városok kulturális és szabadidős létesítményei óriási választékot és világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak. Mégis azok fogják leginkább megtalálni a számításukat, akik a rohanó hétköznapok, a városok zaja elől akarnak elvonulni, hiszen a védett természet különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre.
Időjárás: 
Helsinkiben nyáron 21, télen -3, Észak-Finnországban nyáron 14, télen -12 fok az átlagos napi csúcshőmérséklet. Nyáron rövidujjú inget és pulóvert, illetve esőkabátot egyaránt érdemes vinni. Télen a normál téli utcai ruházat elegendő. A programokhoz (pl. hómobilozás) a szervezők biztosítják a különleges ruhát. Nyáron délen napi 20, északon 24 órán át van világos. Decemberben Helsinkiben kb. napi 4 órán át van világos, míg északon néhány héten át nem kel fel a nap. Csapadék bármikor előfordulhat.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!