Tavaszi gyalog és kerékpártúra Seckauba

Tavaszi gyalog és kerékpártúra Seckauba

Ausztriai 3 napos kirándulás

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Seckauer Tauern hótalpas túráink egyik fantasztikus helyszíne. Tavasztól elérhetővé válnak a télen megközelíthetetlen csúcsok, izgalmas szép területek , így nagyszerű kirándulásokat tehetünk, és bringázhatunk e csodálatos környezetben. Ez a túránk kis csoportos, rugalmas kellemes túrákkal!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

A napi túrákhoz átlagos erőnlét szükséges,nem árt ha szoktál mozogni kirándúlni, a bringa túrán nincs nagy szintemelkedés ha valaki szokott kerékpározni gond nélkül teljesítheti a távot.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállást a csoportszálláson,egy vacsorát, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros és a gyalog túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, az esetleges kerékpárbérlést, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
13-18 fő

Szállás

a menedékházban alapvetően csoportos szálláson töltjük az éjszakát (10-12 fő),  a rendelkezésre álló 3 db 2 ágyas szoba feláras (ára 6500ft/fő a két éjszakára), és foglalása jelentkezési sorrendben történik. Hálózsák csak a csoportszállásra szükséges. Mosakodáshoz, fürdéshez több helység is áll rendelkezésre. A házban egy hangulatos szauna is található, ehhez fürdő ruha szükséges.
 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 6 nap / 3 nap szabadság

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Seckau, Maria Schnee 1822 méter

Korán reggel indulunk Budapestről, találkozás 5.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 6 órakor. A délelőtti órákban érkezünk az Ausztriai Seckau falucskába ahol első programként megnézzük az 1100 években épült gyönyörű kolostort és templomot. Innen rövid utazással érkezünk meg túránk kiinduló pontjára. Háromnapi felszerelésünket berakjuk az egyik kisbuszunkba, majd  kis túrazsákkal kezdetét veszi a kaland. Gyönyörű fenyveseken keresztül vezet ösvényünk felfelé. Célunk a völgy fölé magasodó 1822 méteren épült Maria Schnee kis kápolnája és a fölötte magasodó Hochalm csúcskeresztje. Itt megpihenünk gyönyörködünk a fantasztikus panorámában, majd egy erdei ösvényen keresztül ereszkedünk le szállásunkra ahol 2 éjszakát töltünk. Az estét ismerkedéssel, borozgatással, szaunázással tölthetjük.
Szállás: menedékház, ellátás: vacsora
Szint: fel 800 méter, 5 óra táv: 9 km

2.nap: Menedékház, Seckauer Zinken 2397 méter, menedékház

Reggeli után nekivágunk a ház fölé magasodó hegyoldalnak, első célunk a Kumpitzstein nyereg ami 1924 méteren található, itt rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva  érjük el először a Lamperchthöhe 2114 méteres, majd innen továbbhaladva a Schwaigerhöhe 2214 magas csúcsát, ahol nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk. Itt egy kis energiát veszünk magunkhoz és egy fantasztikus kilátást nyújtó gerincen túrázva érjük el a Seckauer Zinken 2397 méter magasan álló keresztjét, ami túránk főcsúcsa lesz. Felejthetetlen kilátásban gyönyörködhetünk, láthatjuk az Alpok közeli csúcsait, és a völgyekbe megbúvó alpesi falvakat. Fótozás és csúcs csokink elfogyasztása után leereszkedünk az alattunk csillogó apró tengerszem felé és partján elhaladva kanyarodunk vissza a már ismert útvonalra és térünk vissza szállásunkra. Visszaérkezve elfogyasztjuk jól megérdemelt közös vacsoránkat, majd pihenéssel és szaunázással tölthetjük az est hátralévő részét.
Szint: fel 980 méter, 6,5 óra, táv: 18 km.

3.nap: Seckau, Ingering, ingeringsee, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és bringára pattanunk. Szállásunkról erdészeti úton ereszkedünk le Seckauba, ahonnan gyönyörű környezetben kerekezve indulunk tovább. Hangulatos falvakon alpesi mezőkön keresztül, majd egy patak partján haladva közelítjük meg mai napi célunkat. Az Ingeringsee tó csodálatos környezetben terül el fantasztikus 2000 méteres hegyekkel körülvéve. Itt megpihenünk, körültekerjük a tavat, majd a már ismert útvonalon térünk vissza Ingering kisvárosába, ahol ismét buszra pattanunk és útnak indulunk haza felé. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.
szint: 400 méter, 4-4,5 óra, táv:40 km.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállást a csoportszálláson,egy vacsorát, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros és a gyalog túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, az esetleges kerékpárbérlést, és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Gyalogtúra: Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra,  meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém, napszemüveg.
Ha van túrabotod hozd magaddal jó szolgálatot tehet. Az esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Kulacs vagy müanyag flakon, napi minimum 1,5 liter vízre lesz szükséged.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Terepgumival vagy vegyes használatú gumival szerelt bringát ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Ausztriába, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az ár tartalmaz egy vacsorát. A többi étkezés önellátó, az otthonról hozott élelmiszerek tárolására, elkészítésére teljesen felszerelt konyha áll rendelkezésre. A házban a vezetékes víz fogyasztható. Ha vegetáriánus vagy a közös vacsora miatt ezt kérjük jelezd irodánknak!

Időjárás: 
Az Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 20-25 °C is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben 10 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Úgy pakolj, hogy a felszerelést autó szállítja a szállásra. A menedékházig csak kis túrazsákra van szükséged, amit a napi túrákon is használni fogsz. A kerékpárokat utánfutón szállítjuk. A kerékpáros túrához kis hátizsákra vagy kerékpáros táskára lesz szükséged.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!