Tátrai barangolások

A legkönnyebb csúcstúra, kezdőknek is.

Az Elülső-Szoliszkó; A regényes Batizfalvi-tó és a Sziléziai-ház; A legendákkal övezett Fátyol-vízesés.Látványos kirándulásra hívjuk a Magas-Tátra sziklavilágának kedvelőit, és azokat is, akik csak most szeretnének közelebbről is megismerkedni a világ legkisebb terjedelmű magashegységével. Napfényben fürdőző csúcsok, tiszta vizű tátrai tavak és vízesések, friss hegyi levegő, hangulatos menedékházak, ízletes ételek és italok. Felejthetetlen élmények várnak rád, ha velünk tartasz.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást szálloda 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
**
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túrák nem nehezek, azokat átlagos erőnléttel és némi kitartással bárki teljesítheti. Kirándulásunkat mindenkinek ajánljuk, akik néhány kellemes napot szeretnének a természetben, a Magas-Tátra völgyeiben túrázva, csúcsai alatt, tavai partján pihenve eltölteni. A túrák hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk erre a programunkra.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1. nap – Budapest – Rózsahegy – Csorbató. Kirándulás az Elülső-Szoliszkóra, majd utazás a szállásra.

Pénteken hajnalban találkozunk (5.00-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 5.15-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen át érkezünk meg a Magas-Tátrába, Csorbatóra. A síközpontból (1350 m) a négyszemélyes, ülőszékes felvonóval felmegyünk a Szoliszkó menedékházhoz (1830 m). A felvonón utazva gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint harmadik napi túránk célpontjára, a Fátyol-vízesésre. A menedékháztól magashegyi, sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú turistaúton az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsára indulunk. A csúcsig vezető út átlagos erőnléttel kb. egy-másfél órát vesz igénybe, ezért a nehézségért viszont bőséges kárpótlást nyújt a csúcsról elénk táruló gyönyörű panoráma. Aki a legkisebb fáradtsággal szeretne feljutni egy tátrai csúcsra, és szeretné átélni egy valódi csúcstúra élményét, keresve sem tud ennél jobbat választani. A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahol lehetőség lesz ebédelni. A menedékháztól felvonóval juthatunk vissza a Csorbai-tóhoz, de akik nem ijednek meg egy kis térderősítő, csak lefelé vezető túrától, azokkal a sípálya szélén, jól kiépített turistaúton érkezünk meg a Csorbai-tóhoz. Körülsétáljuk a tavat, majd rövid szabad program után elindulunk a szállásunkra.
Túratávolságok:
Szoliszkó menedékház – Elülső-Szoliszkó oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le, menetidő ~ 2,5-3 óra.
Szoliszkó menedékház – Csorbai-tó 3,5 km, szintkülönbség 470 méter lefelé, menetidő ~ 1,5 óra.

 

2. nap – Ótátrafüred – Tarajka – Sziléziai-ház – Batizfalvi-tó - Ótátrafüred.

Szombaton reggel Ótátrafüredre (1010 m) indulunk, ahonnan siklóval jutunk fel a Tarajkára (1284 m). Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk nyugat felé, a Felkai-völgy irányába. Eleinte erdős, majd sziklás terepen egyenletesen emelkedve érkezünk meg a Felkai-tó partján álló Sziléziai-ház hegyi szállóhoz (1667 m). Aki nem szeretne tovább menni, arra itt hosszabb pihenő vár a hegyi szálló teraszán vagy éttermében, de térítés ellenében a szálló wellness centruma is igénybe vehető. Túravezető kíséretében körülsétáljuk a tavat, közelebbről is megnézzük a Felkai-vízesést és az Örökös-esőt, esetleg felmegyünk a Virágoskertbe (1820 m).

Amíg a csoport egyik fele a Felkai-tó környékén pihen, a vállalkozó kedvűekkel tovább megyünk a Batizfalvi-völgyben található Batizfalvi-tóhoz (1879 m), amely a Tátra egyik legszebb fekvésű tava, és amely nem mellékesen a Tátra legmagasabb csúcsa, a Gerlachfalvi-csúcs (2655 m) lábánál fekszik. A Batizfalvi-tótól a végig szép kilátást nyújtó útvonalon visszamegyünk a Felkai-tóhoz, és az ott maradottakhoz csatlakozva együtt megyünk le a völgy torkolatánál található településen, Tátraszéplakon várakozó autóbuszunkhoz. Érkezés a szállásra az esti órákban.
Túratávolságok:
Tarajka – Sziléziai-ház 6 km, szintkülönbség 500 méter fel és 100 m le, menetidő 2-2,5 óra.
Sziléziai-ház – Batizfalvi-tó oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség 220 méter fel és le, menetidő ~ 2,5 óra.
Sziléziai-ház – Tátraszéplak 5 km, szintkülönbség 675 méter le, menetidő ~ 2 óra.

 

3. nap Csorbató – Fátyol-vízesés – Csorbató. Délután hazaindulás Budapestre.

Vasárnap reggel ismét Csorbatóra indulunk, ezúttal azonban nem felvonózunk, hanem gyalog megyünk fel az első napon a felvonóból és az Elülső-Szoliszkó csúcsáról felülről is látott Fátyol-vízeséshez (1780 m), amely a Magas-Tátra szlovák oldalának legszebb vízesése. A túra eleinte erdőben, felső részén pedig kavicsos-törmelékes terepen vezet a vízesés alá. Akinek ennyi túra elég, az itt tarthat egy hosszabb pihenőt, aki viszont felülről is látni szeretné a vízesést, és nem ijed meg egy kis láncos szakasztól, azokkal tovább megyünk a tó felett található Fátyol-tóig (1801 m), melynek partjáról szép kilátás nyílik a Malompataki-völgyre, valamint a völgy hátterében emelkedő Csorbai-csúcs impozáns, csak hegymászók számára elérhető sziklapiramisára. A teljesen biztonságos láncos rész a vízesés melletti sziklavályúban vezet, semmilyen technikai felkészültséget nem igényel. A vízeséstől a felfelé megtett úton jutunk vissza a Csorbai-tóhoz, majd a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre. Érkezés várhatóan 21:00 – 22:00 óra körül. Túratáv: Csorbató – Fátyol-vízesés 5,5 km, szintkülönbség 450 méter fel és le, menetidő 5-6 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást szálloda 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a szervezést, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

1. nap:  Felvonó a Szoliszkó menedékházhoz (2014-ben felnőtt oda-vissza 12 €, fel 10 €, le 8 €; nyugdíjas-diák oda-vissza 10 €, fel 8 €, le 7 €).
2. nap:  Siklóvasút a Tarajkára (2014-ben felnőtt 8 €/fő, diák, nyugdíjas 6,50 €/fő, gyerek 5,50 €/fő).
3. nap:  Nincs költség.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés,és a jelentkezéskor leadott igények sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Elhelyezés kényelmes szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban Poprádtól 25 km-re, Cingovban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz. További napközbeni étkezések a programok közben, vacsora pedig a szállodában, étlapról megoldható.
Időjárás: 
Magashegységben túrázunk, ezért az itthon megszokottól hűvösebb napokra kell számítani. A völgyekben 15-20 °C várható, de a Tátra híresen változékony időjárása akár egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Előfordulhat, bár ősszel kevésbé valószínű hűvösebb, csapadékosabb időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk. Fontos a réteges öltözködés, őszi túráról lévén szó elengedhetetlen a vékony meleg ruházat, a csomagban mindenképpen legyen kesztyű és sapka is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő balesetbiztosítás megkötése erősen ajánlott, mivel ennek hiánya esetén Szlovákiában az esetleges hegyi mentés költségeit az érintettnek kell megtéríteni. Igény esetén irodánkban is lehetőség van kedvezményes baleset, betegség és poggyászbiztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!