Tanzánia és Zanzibár körutazás

11 napos körutazás Big Five safarival és tengerparti pihenéssel

Egy felejthetetlen szafari Tanzániában. Lake Manyara Nemzeti Park és Ngorongoro Krater: sós tó, hegyi dzsungel és száraz tóparti sáv övezte gazdag élővilág, látványos „víziló-medence (hyppopool)", zsiráfok, az átlagosnál jóval több elefánt és sokféle patás. Mindez kiegészítve egy pihenéssel Zanzibár gyönyörű, homokos tengerpartján.

Alapár tartalmazza

Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban Transzferek a safari során terepjárókban Elhelyezés 4/5* szállodákban A safari során és Stone Town városban teljes ellátás A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás Magyar idegenvezető, csoportkísérő költségei

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.270.000 Ft/fő, Belföldi repülőjegyek + illetékek 580 Usd/fő, Tanzán vízum kb. 50 Usd/fő, Kilépési illetékek, Storno biztosítás+BBP biztosítás, Borravaló a sofőröknek kb.30-50-Usd/fő, Személyes jellegű kiadások, pld. italok…

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 12 fő
Program: 

1.nap: Budapest > Kilimanjaro
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, majd isztambuli átszállás után érkezés a Kilimanjaro reptérre a hajnali órákban. Transzfer a szállodába. Szállás: Arusha (1 éj)
 

2.nap: Arusha Nemzeti park
Délelőtt indulás az Arusha Nemzeti Parkba. A Meru hegy lábánál található park állatvilága gazdag, és ami a hely különlegességét adja, az az, hogy itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőségünk, hanem fegyveres vadőr kíséretében kisebb túrát is teszünk. Az állatok megszokták az ember jelenlétét, a hegy lábánál legelésző kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák akár 40-50 méterre is megközelíthetők. A program után utazás a Manyara Nemzeti Parkhoz. Szállás: Manyara Nemzeti Park (1 éj)

3.nap: Manyara Nemzeti Park
Reggeli után vadles a Manyara Nemzeti Parkban. A száraz szavanna színeit az 50 kilométer hosszan elnyúló Manyara-tó smaragdja és a partjait övező, dús erdők mélyzöldje töri meg. A vadgazdagság páratlan: 400 madárfaj, vízilovak, elefántcsordák, kafferbivalyok és csapatokban gyűjtögető páviánok. De a Manyara Nemzeti Park mégis az ernyős akáciafák koronájában hűsölő oroszlánjairól híres, melyet kis szerencsével mi is láthatunk. A délutáni órákban utazás a Ngorongoro-kráterhez, a kráter peremére épült szállásunkhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik  a 600 méterrel alatta elterülő, vadban gazdag kráterfenékre. Afrika talán egyetlen nemzeti parkja, mely szinte garantálja az öt nagyvad látványát; elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán és leopárd. Szállás: Ngorongoro Nemzeti Park (1 éj)

4.nap: Ngorongoro-kráter
A hajnali órákban leereszkedünk a Ngorongoro-kráterbe, Afrika legnagyobb „állatketjébe”. Ebédünk elfogyasztása után folytatjuk utunkat a Serengeti nemzeti park felé. Meglátogatunk egy Massai falut, majd délután elérjük a Serengeti Nemzeti Park határvonalát is jelző Masek és Ndutu tavakat. A szavanna tájképétől elüt a tavakat övező nyitott – úgynevezett Miombó erdő. Talán itt a legnagyobb az esély, hogy gepárdot vagy vadászó oroszlán falkákat lássunk. Szállás: Serengeti (2 éj)

5.nap: Serengeti Nemzeti Park 
A korahajnali vadles a Ndutu és Masek tavak mellett igen izgalmas lehet, hisz ezen a részen kezdenek gyülekezni az állatok nagy tömegben, mielőtt megkezdik hosszú vándorlásukat a zöld legelőket keresve. Reggeli után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Parkba. Serengeti – maszáj nyelven – végtelen szavannát jelent. Az „Oroszlánkirály” tájképe, azaz a szavannát taglaló, hatalmas gránittömbök és a körülöttük élő állatcsordák, illetve a rájuk leselkedő ragadozók, végigkísérnek minket egész nap. A hatalmas kiterjedésű Serengetiben az esőzések táplálta zöld legelők keresése a híres migrációnak – a vad vándorlásnak a motorja. Ennek megfelelően vannak „elhagyott” területek is, de a park közepén található szállásunk, a Seronera Lodge környéke száraz évszakban is vadban gazdag, hisz a közeli folyók állandó vízellátást, és ezáltal a szükséges életfeltételeket is biztosítják. Szállás: Serengeti

6.nap: Serengeti Nemzeti Park - Stone Town
A Serengeti Nemzeti Parkban, hajnalban veszi kezdetét a vadles, mely során tanúi lehetünk a hatalmas szavanna ébredésének, a ragadozók és a növényevők életben maradásért folytatott küzdelmének.Korai ebéd után transzfer a Serengetiben található kis repülőtérre, majd elutazás Zanzibárra repülővel. Érkezés után városnézés Stone Town-ban, a történelmi városrészben. A pazar naplemente után az éjszakát az ódon városban töltjük, egy csodálatosan felújított szállodában, így lehetőségünk nyílik megismerni Zanzibár pezsgő éjszakai életét az ódon környezetben. Vacsoránkat a sziget egyik legjobb éttermében, a Monsoon-ban fogyasztjuk el, ahol a fűszersziget ízei mellett az arab kultúrával és hagyományos zenéjével, a Tarab-bal is megismerkedhetünk. Szállás: Stone Town (1 éj)

7.nap: Zanzibár
Transzfer a tengerparti szállodába, majd pihenés az Indiai-óceán partján, all-inclusive ellátással. A pihenés mellett lehetőség van fakultatív kirándulásokra, ezek közül mindenképpen javasolt a közeli Mnemba-atoll felkeresése, melyet a világ egyik legjobb búvár helyének tartanak, nem csak búvárok számára – búvárszemüveggel – pipával is csodálatos látvány. Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****(3 éj)

8-9.nap: Zanzibár
Pihenés, szabadidő a tengerparton. Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****

10.nap: Zanzibár - Dar es Salaam
Délelőtt pihenés a szállodában majd késő délután transzfer a zanzibári repülőtérre. Dar es Salaamba az esti órákban érkezünk, majd a hajnali órákban csatlakozunk a nemzetközi járatunkhoz.

11.nap Érkezés Budapestre
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Utunk látnivalói:
Arusha Nemzeti Park
Manyara Nemzeti Park
Ngorongoro-kráter
Serengeti Nemzeti Park
Ndutu és Masek-tavak
Stone Town

Utunk során felkeresett VILÁGÖRÖKSÉGEK
Ngorongoro-kráter
Serengeti Nemzeti Park
Stone Town, Zanzibár

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. november. 28
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2017. július. 05
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2017. április. 11
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2016. október. 28
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban Transzferek a safari során terepjárókban Elhelyezés 4/5* szállodákban A safari során és Stone Town városban teljes ellátás A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás Magyar idegenvezető, csoportkísérő költségei

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.270.000 Ft/fő, Belföldi repülőjegyek + illetékek 580 Usd/fő, Tanzán vízum kb. 50 Usd/fő, Kilépési illetékek, Storno biztosítás+BBP biztosítás, Borravaló a sofőröknek kb.30-50-Usd/fő, Személyes jellegű kiadások, pld. italok…

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj (a helyszínen fizetendő)
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj, egyéb étkezések, személyes kiadások, belépők, fakultatív programok

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 1000 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb 500 USD/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
 

Hátralék: 

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Öltözet: jól szellőző, nyárias viselet, fürdőruha, kényelmes túracipő, túraszandál, meleg ruha, esőkabát, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka).

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, átszállással, Afrikában belföldi járatokkal és terepjárókkal (minibuszok, Toyota Land cruiser terepjárók).

Szállás: 

Elhelyezés 4/5* szállodák és lodge-ok 2 fős szobáiban.
Arusha: Hotel Venus Premier

http://venushotels.co.tz/

Lake Manyara: Serena Safari Lodge

http://www.serenahotels.com/serenalakemanyara/

Ngorongoro: Ngorongoro Sopa Lodge

http://www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge/overview

Serengeti Nemzeti Park: Serengeti Sopa Lodge

http://www.sopalodges.com/serengeti-sopa-lodge/overview

Zanzibár, Stone Town: Tembo hotel****

www.tembohotel.com

Zanzibár, üdülés: Royal Zanzibar Beach Resort*****

http://www.royalzanzibar.com/gallery.htm

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj a következő ellátást tartalmazza: a safari során és Stone Town városban teljes ellátás, a zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás.
A területről: 
Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie „érintetlenségét” mind a mai napig. A Kelet-Afrikai Árokrendszer tavai és vulkánjai ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a teheneiket legeltető nomád masai törzseknek. A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimanjaro és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari életre szóló élményt garantál az idelátogató számára. Zanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat. Zanzibár szigete volt a kelet-afrikai elefántcsont-, rabszolga- és fűszerkereskedelem központja, és innen felügyelte az Ománi Szultán az Indiai-óceán kereskedelmét Mozambiktól egészen Szomáliáig. A birodalom székhelye, a Stone Town – Kőváros – ma az UNESCO világörökség részét képzi és letűnt korok hangulatát idézi. Kétszáz éve változatlan sikátoros utcákon sétálhatunk és szemlélhetjük az örökség részét képző, aprólékos faragásokkal díszített, fakapukat. Az országban a Tanzániai Schilling a hivatalos fizetőeszköz, és váltáskor az USD a legelfogadottabb / legkedvezőbb árfolyamon váltott valuta. A szállodákban és nagyobb boltokban általában az összes dombornyomott creditkártya elfogadott (az American Express nem mindig preferált). De a kártyákról való pénzfelvétel, pénz automaták hiányában, eléggé problémás, a bankokban pedig nagyon időigényes és magas kezelés költségű. A travellers’cheques-ek használtak, de nem preferáltak. Tanzániában több mint 100 törzs él és több mint 35 törzsi nyelv a mai napig aktívan használt. Ennek ellenére szinte mindenki beszél angolul és szuahéliül, melyek az ország hivatalos nyelvei. A nagyszámú német, olasz és francia turisták nyomán ezeket a nyelveket is sok helyi elsajátította.
Időjárás: 
Zanzibáron meleg nyári időre kell számítani, éjszaka 18-22 C, napközben 25-30 C várható.
Csomagolás: 
Mivel a rövid száraz évszakban megyünk, ritkán fordulhat csak elő eső, és napközben gyakran szökik a hőmérséklet 30 fok fölé. De mivel 2000 m tengerszint feletti magasságon is fogunk tartózkodni, a melegebb ruházat is indokolt.
Vízum: 
A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük, melyben legalább 2 páros, üres oldal található a tanzániai vízum számára. Az útlevelekbe az érkezés helyszínén pecsételik be a szükséges vízumot, melyhez a repülőn kiosztott adatlap kitöltése és 50 Usd szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ugyan Tanzániában nincsenek kötelező oltások, de egyes esetekben már előfordult, hogy a zanzibári beutazás esetén kérték a sárgalázoltást igazoló nemzetközi „sárga könyv” bemutatását. Kérünk mindenkit, hogy szerezze be az oltást (minimum 10 nappal indulás előtt) és az igazoló könyvet. Mivel ez 10 évig érvényes, a későbbi utazások során is hasznos lehet. Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz, illetve malária elleni gyógyszeres védekezést ajánljuk. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra közt. Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvosod tanácsát. Ajánlott gyógyszerek: Láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!