Taba és a csodálatos Jordánia

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

 • 7 éjszakát a 3-4* szállodában, a programnak megfelelő felszereltségű szobákban
 • félpanziót a program szerint
 • repülőjegyeket Budapest - Taba – Budapest útvonalon
 • az adókat és illetékeket
 • transzfereket a program szerint
 • magyar idegenvezetőt 

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Díjakat, amelyeket helyben kell fizetni az idegenvezetőnek, mint például belépőjegyek a látnivalókhoz (Wadi Rum, Petra Shoubak Madaba, Mount Nebo Amman, Jerash), (összesen kb. 120 USD/fő);
 • Borravalót kb. 2 USD/nap (összesen kb. 16 USD);
 • Egyágyas szoba igényelhető felár ellenében.
 • A fakultatív programokat
 • Egyéb személyes kiadásokat
Hossz: 
8 nap
Létszám: 
min. 20 fő
Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről Tabába, transzfer a szállodába, reggeli, szabadidő, vacsora és éjszakai szállás Taba vagy Nuweiba területén lévő 4*-os szállodában.

2. nap:
Reggeli, indulás a kikötőbe, és hajókázás a jordániai Akkaba kikötőjébe. Indulás Wadi Rumba, a Hold völgyeként ismert, az Arábiai Lőrinc filmben híressé vált helyre, ahol igazi sivatagi kaland vár. A rózsaszínes-vörös sivatagi homokból kiemelkedő, egyedi formájú, hatalmas hegyek várnak ránk. Ezután egy kb. 2 órás 4x4-es dzsiptúra és a naplemente megtekintése a sivatagban. Érkezés a beduin táborba, vacsora és éjszakázás a sivatagban.

3. nap:
Reggeli a táborban, majd utazás Petrába. Egyetlen jordániai látogatás sem lehet teljes az ősi nabateus királyság fővárosa, Petra megtekintése nélkül. Petra rég elveszett városa, amelyet az ember teljesen a rózsaszínes-vörös homokkő sziklákba vájt, próbára teszi a képzeletet. Ez egy misztikus és dicsőséges hely, egy elveszett civilizáció örök tisztelgése. Petra volt a Perzsa-öbölből, Nyugat-Arábiából és a Vörös-tengerről érkező nabateai fűszerutak találkozási pontjának gyújtópontja. Körülbelül kétezer évvel ezelőtt Petra a Nabatai Birodalom fővárosa lett.A hegyvidéki régió természeti gazdagsága kiválóan keveredik a nabataiak kifinomult kultúrájával és masszív építészetével, akik színházaikat, templomaikat, állatkertjeiket, síremlékeiket, kolostoraikat és útjaikat teljes egészében rózsaszínes-vörös homokkőből faragták. Nem csoda, hogy az UNESCO felvette Petrát a világörökségi helyszínek listájára: Petrába a Siqből, egy mély és keskeny szurdokból léphetünk be, amelynek végén hirtelen feltűnik Petra leghíresebb műemléke: az al-Khazneh vagy a Kincstár. Petra az "Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjárat" zárójelenetéből is ismerős lehet. A Petrában tett túra során több száz kőbe vájt épületet fedezhetünk fel, amelyek az évszázadok során mesésen színes falakká erodálódtak. Ezután transzfer a petriai szállodába vacsorára és éjszakára.

4. nap:
Reggeli a szállodában, transzfer a Shoubak-vár megtekintésére.Transzfer Madabába, amely mindössze 30 kilométerre van Ammántól, az 5000 éves Királyok országútja mentén, a Szentföld egyik legemlékezetesebb helyszínének otthona. Madaba, amely leginkább látványos bizánci és Omajjád mozaikjairól ismert, otthont ad a híres 6. századi mozaikos térképnek Jeruzsálemről és a Szentföldről. A kétmillió darab élénk színű helyi kőből készült alkotás hegyeket és völgyeket, falvakat és városokat ábrázol egészen a Nílus-deltáig. Ezután meglátogatjuk a Nebo hegyet, azt a helyet, ahonnan Mózes a Szentföldet és a Holt-tengert szemlélte. Itt látták utoljára Mózest, ezért ezt a helyet tekintjük Mózes temetkezési helyének is. Jó látási viszonyok mellett láthatjuk Jeruzsálemet, Jerikót és Betlehemet, amely a Holt-tenger túloldalán fekszik. Transzfer az ammáni szállodába vacsorára és éjszakára.

5. nap:
Reggeli után indulás Jerashba, amelyet a Kelet Pompejének is neveznek.Az ókori római város híres csodálatos építészetéről. Római oszlopokat, színházat és más jól megőrzött műemlékeket fogunk látni. Ezután felfedezzük Jordánia fővárosát és legnagyobb városát. Ez az ország politikai, kulturális és kereskedelmi központja, amelyet évezredekkel ezelőtt Rabbat Ammoun néven ismertek. Itt megtekintjük a Citadellát, a római romokat és a római színházat a város legaktívabb központjában, az Abdullah király mecsetet (kívülről), majd szabadidőnk lesz a városban való sétálásra vagy a Souq meglátogatására.Transzfer a szállodába vacsorára és éjszakára.

6. nap:
Reggeli után transzfer a Holt-tengerhez, amely a világ egyik legalacsonyabb vízszintje és 423 méterrel a tengerszint alatt található. A Holt-tengerben lehetősége lesz úszni, ahol megtapasztalhatja a tenger ritka érzését, és nagyon jótékony hatással van a bőrére is. Aqaba városa az azonos nevű öböl legnagyobb városa és Jordánia egyetlen tengerparti városa, amelyet a kikapcsolódásra, a vízi sportokra és a pihenésre terveztek. Aqaba meleg, napos és kellemes, pálmafákkal szegélyezett, az öböl kristálytiszta vize által mosott, állandó északi szellő által hűtött és hegyekkel körülvett város. Vacsora és éjszakázás Aqabában.

7. nap:
Reggeli, szabadidő, majd transzfer Aqaba kikötőjébe. Hajókirándulás Taba felé vacsora és szállás Taba vagy Nuweiba területén lévő szállodában.

8. nap:
Reggeli: indulás a repülőtérre és utazás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Petra - UNESCO világörökségi helyszín
 • Wadi Rum - éjszakázás a sivatagban
 • Amman - Jordánia fővárosa

Kapcsolódó cikkek

» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2022. június. 15
» Egyiptom - Kovács Attila, 2022. május. 18
» Képek Egyiptomból - Kovács Attila, 2018. augusztus. 19
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Egyiptom elveszett víz alatti városa - Etédi Alexa, 2013. május. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Jeep szafari Wadi Rum Lehetőség a Jordan Pass megvásárlására
A Jordan Pass egy tökéletes városnéző csomag, mellyel több mint 40 jordániai látnivalót tekinthetünk meg. A jegyhez hozzátartozik egy ingyenesen letölthető, digitális brossúra is, melynek segítségével részletesen megismerhetjük a látványosságokat.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • 7 éjszakát a 3-4* szállodában, a programnak megfelelő felszereltségű szobákban
 • félpanziót a program szerint
 • repülőjegyeket Budapest - Taba – Budapest útvonalon
 • az adókat és illetékeket
 • transzfereket a program szerint
 • magyar idegenvezetőt 
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Díjakat, amelyeket helyben kell fizetni az idegenvezetőnek, mint például belépőjegyek a látnivalókhoz (Wadi Rum, Petra Shoubak Madaba, Mount Nebo Amman, Jerash), (összesen kb. 120 USD/fő);
 • Borravalót kb. 2 USD/nap (összesen kb. 16 USD);
 • Egyágyas szoba igényelhető felár ellenében.
 • A fakultatív programokat
 • Egyéb személyes kiadásokat
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, Budapest - Taba – Budapest útvonalon

Útiterv: Taba - Akkaba - Wadi Rum - Petra - Amman - Akkaba - Taba

Étkezés: 

Félpanziós ellátás a program szerint.

A területről: 
Taba: Az Akabai-öböl északi csücskénél helyezkedik el. Taba Egyiptom legforgalmasabb határátkelőhelye a szomszédos Eilattal, Izraellel. Eredetileg az izraeliek turisztikai célpontnak fejlesztették ki, ahol az 1960-as években megnyílt az első szálloda, és ma gyakori nyaralóhely az egyiptomiak és más turisták számára. Egyiptom Vörös-tengeri riviérájának legészakibb üdülőhelye.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

NYELV
A hivatalos nyelv az arab. A nagyobb városokban és a turisztikai központokban általában beszélnek angolul, franciául és németül.

PÉNZNEM
Egyiptomi font (LE)

FÉNYKÉPEZÉS
Egyiptomban a repterek és a katonai létesítmények fotózása, valamint filmezése tilos! Ha helybeli embereket szeretnének fotózni, még a fotózás előtt szükséges megkérdezni tőlük, hogy készíthető-e róluk fénykép. A legtöbb látnivalónál és a múzeumokba való belépéskor a fényképezés és filmkészítés szigorúan tilos; belépés előtt sok esetben a fényképezőgépet, vagy a kamerát a bejáratnál le kell tenni. Éppen ezért azt javasoljuk Önöknek, hogy a kirán­du­lások előtt a kamerákat és fényképezőgépeket inkább hagyják a szálloda széfjében, ezzel is elkerülve a bejáratoknál való leadást, vagy azt, hogy a kamerát és a fényképezőgépet a buszon felejtsék.

LÁTNIVALÓK
A templomok és múzeumok látogatása során szeretnénk megkérni Önöket, figyeljenek oda arra, hogy viselkedésük a hely szellemének megfelelő legyen. Kérjük, hogy a falakat, az ősi szobrokat és a kiállítási tárgyakat ne érintsék meg! Kérjük, ne gyűjtsenek köveket, vagy egyéb berendezési tárgyakat! Kérjük, ügyeljenek a járdákra, megfelelő cipő viselése ajánlott. Ha egyes helyszíneken imádkozás, vagy egyéb istentisztelet zajlik, a körutazások alatt bizonyos templomokat vagy múzeumokat így csak kívülről tudunk megtekinteni, ezért előre szeretnénk kérni szíves megértésüket! A templomokban megfelelő öltözet viselése ajánlott (rövid szoknya, vagy nadrág viselése tilos).

JÁRULÉKOS KÖLTSÉGEK
Kérjük, vegyék figyelemben hogy a helyi alkoholos italok általában, az importált/külföldi italok pedig különösen drágák Egyiptomban.

OLTÁSOK
Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra, hogy minden külföldi út előtt, a saját biztonságuk érdekében szükségszerű a hepatitisz A, a tetanusz, a diftéria és a gyermekbénulás elleni oltás. Továbbá ajánlott gyomor- és bélfertőzés elleni gyógyszereket vinniük magukkal az útra. Kérjük, hogy az aktuális előírásokról és ajánlásokról tájékozódjon a Külügyminisztérium honlapján. A saját egészségének megóvásáért!

ORVOSI ELLÁTÁS
Egyiptomban az orvosi ellátás biztosított. A turisztikai központokban többnyire angolul és németül is beszélő orvosok, valamint képzett gyógyszerészek állnak rendelkezésre. A nagyobb szállodákban ügyeletes orvos található. Az orvosi ellátás állami felügyelet alatt áll, és leginkább a közép európai viszonyokhoz hasonlítható.

SZÁLLODAI BESOROLÁS
A katalógusban megadott szállodák besorolása megegyezik a hivatalos, egyiptomi szállodai besorolási feltételekkel, amit az Egyiptomi Szálloda Szövetség szigorú szabályai szerint rangsorolnak. Az Egyiptomi Szálloda Szövetség független vizsgálókkal rendszeresen ellenőrizteti, hogy a megadott előírásoknak megfelelnek-e a szállodák.

MOBILTELEFON
A mobiltelefonok bevitele az országba engedélyezett. A díjakról tájékozódjon szolgáltatójánál. A hálózati lefedettség a turisztikai központokban jó, távolabbi helyeken azonban nem optimális.

ÉTKEZÉS
Mint a legtöbb déli országban, itt is csak főzött, vagy sült ételek fogyasztása tanácsos. Az egyiptomi csapvíz nem iható, azonban mosakodásra alkalmas.

KÖZLEKEDÉS
Az egyiptomi közlekedést nem lehet összehasonlítani az európai forgalommal és közlekedési gyakorlattal. Ebből adódóan sajnos a múltban többször történt buszbaleset, és egyéb közlekedési baleset. Természetesen számunkra az Ön biztonsága a legelső. Ezért csak olyan transzfer vállalatokkal működünk együtt, melyek sofőrjei betartják a pihenő időt és betartják a megfelelő, biztonságos vezetés feltételeit. A tömegközlekedés Egyiptomban jól kiépített. A városokban a taxi és a gyűjtő-taxi kedvező közlekedési lehetőség.

HELYI IDŐ
Az időeltolódás Egyiptom és a közép- európai idő között nyáron és télen is plusz 1 óra. (kivéve: április és október, mert akkor a különbség 0 óra)

VALLÁS
Egyiptomban az államvallás: az iszlám. A kopt keresztények a második legnagyobb hit közösséget alkotják. A Ramadán (a böjti hónap) az iszlámban szent hónapnak számít. A hívő muszlimok napfelkeltétől napnyugtáig böjtölnek. A ramadán, akárcsak a húsvét, minden évben más hónapra esik. Ramadán hónapban előfordulhat, hogy a hivatalos előírások miatt bizonyos helyek bezárnak, ezért a körutazás programja megváltozhat.

ÉTTERMEK
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szállodák éttermeiben öltözködési előírás van érvényben. A többi szállodai vendéget, illetve a személyzetet is zavarhatja a nem megfelelő öltözet (pl. sport ruha vagy fürdőruha). Kérjük, hogy ezeket az előírásokat szíveskedjenek figyelembe venni.

BORRAVALÓ
Egyiptomban az alacsony kereset miatt fontos a borravaló. A számla végösszegének 5-10 %-át illik adni a felszolgálóknak.

ÁRAM- ÉS VÍZELLÁTÁS
Egyiptomban a közműellátás áram- és vízszolgáltatása néha akadozhat. A szállodákban kötelező a 110/220 V. euro-szabványos csatlakozó.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!