Szomjas történészek körútján

6 napos körutazás Csehországban és Németországban

175 évvel ezelőtt megszületett a híres Pilsner Urquell sör. A túra csúcspontja a történelmi pincékben történő szűretlen Pilsner Urquell sör kóstolása. A sörfőzde látogatása után utazás Bamberg városába, aminek történelmi belvárosa a legnagyobb sértetlen állapotban megmaradt városmag Németországban, mely 1993 óta szerepel az UNESCO német világörökségi listáján.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Részvételi díj tartalmazza

Közlekedés külön autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Részvételi díj nem tartalmazza

Belépők a helyszínen fizetendők
Fakultatív vacsora
Útlemondási biztosítás
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 21 fő,
15-20 fő közötti felár: 28.000 Ft

Hossz: 
6 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Plzeň (Csehország)
Találkozó Budapesten a kora reggeli órákban, majd folyamatos utazás Plzeňbe rövid megállókkal. Érkezést követően a Plzeňi Sörgyár Múzeumban folytatjuk utunkat, ami a mai napig őrzi a sörkészítés történelmét és bemutatja Plzeň kocsmáinak történetét, illetve egy malátaboltot, malátakemencét, hengereket és egy laboratóriumot is megtekinthetünk itt. A múzeum látogatás után rövid városnézés a városban. Este szabadprogram. Szállás Plzeň körzetében.

2. nap: Plzeň – Bamberg (Németország)
A reggelit követően a napunkat a Pilsner Urquell sörfőzdében kezdjük, ami egyaránt lenyűgözi a sörrajongókat és a történelem szerelmeseit is. Megtekintjük azokat az eredeti helyeket, ahol 175 évvel ezelőtt megszületett a híres Pilsner Urquell sör. A túra csúcspontja a történelmi pincékben történő szűretlen Pilsner Urquell sör kóstolása. A sörfőzde látogatása után utazás Bamberg városába, aminek történelmi belvárosa a legnagyobb sértetlen állapotban megmaradt városmag Németországban, mely 1993 óta szerepel az UNESCO német világörökségi listáján. Az óvárosában olyan nevezetes épületek találhatók, mint a középkori Szent Péter és Szent György-székesegyház, a régi városháza vagy a Bambergi lovasszobor. Emellett Bamberg, a sör igazi fővárosa, közel 1000 éves sörkultúrája miatt minden sörbarátnak életétében legalább egyszer fel kell keresnie ezt a Regnitz parti települést. Szállás Bambergben.

3. nap: Bamberg – Nürnberg – Regensburg
Reggeli után Nürnbergbe utazunk, ahol felfedezzük Bajorország egyik legbájosabb városát. Sétánkat középkori városfalak és színes favázas épületek kísérik, mint az Albrecht Dürer-ház, a Miasszonyunk templom és a nürnbergi kastély. Délután továbbutazás Regensburgba. Regensburg óváros a Stadtamhof negyeddel  2006-ban került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Regensburg a legépebben fennmaradt nagyváros Németországban. A folyótól a belvárosba érkezve láthatjuk Németország legősibb kőépületét, a Porta Praetoria nevű kaput, amely 179-es évekből származik. A regensburgi dóm a francia gótikus katedrálisok típusának egyetlen példája a Rajnától keletre. Középkori üvegfestészeti remekekben való gazdagsága miatt egyedülálló egész Németországban. A városnézést követően szabad program. Szállás Regensburg közelében.

4. nap: Regensburg – München
Reggeli, majd utazás a sör világfővárosába, Münchenbe, melynek sörcsarnokai évszázadok óta kiváló sört és ételeket szolgálnak fel. Emellett München a világ legnagyobb sörfesztiváljának, az Oktoberfestnek a szülővárosa. Így utunk egyből a Sör- és az Oktoberfest Múzeumba vezet, ahol jobban megismerkedhetünk Bajorország sörkultúrájával, ami a legrégebbi egész Németországban. Sokkal régebbi történet, mint az Oktoberfest és a sörcsarnokok. A bajorok már évszázadokkal azelőtt megtanultak kitűnő sört főzni, mielőtt a többi európai településen megkezdték volna. A sörfőzde ugyanolyan ősi intézmény itt, mint az egyház. A Sör- és az Oktoberfest Múzeum bejárását kóstolóval zárjuk. A délután hátralévő részében felfedezzük a belvárost. Mivel egy müncheni sörút sem lenne teljes a német sör nagy szentélye, a Hofbräuhaus meglátogatása nélkül, a mai közös programunkat itt zárjuk. A Hofbräuhaus a bajor kocsmai kultúra bölcsőjének, és hatalmas ivócsarnokával Németország (és egyben a világ) legnagyobb sörcsarnokának számít már több mint 500 éve, így akinek kedve tartja itt elfogyasztani egy korsó sört vagy akár egy vacsorát, az a városnézést követő szabad program keretében nyugodtan megteheti. Szabadidő. Szállás Münchenben.

5. nap: München – Chiemsee – Rosenheim
Reggeli, majd utazás az Inn-völgy gyöngyszeméhez, a Chiemsee-tóhoz, ahol hajóra szállunk és a Herreninselhez, ”az urak szigetére” hajózunk, ahol II. Lajos bajor király csodaszép, francia, Versailles-i mintára épült kastélya található. Ellátogatunk a szomszédos Fraueninselhez, „hölgyek szigetére” is. Ez a bájos sziget, nevét az itt épített kolostorról kapta. Majd a kora délutáni órákban visszahajózunk Prienbe és ezt követően Rosenheimbe utazunk. A rosenheimi piac első dokumentált említése 1234. évben történt. Az idő előrehaladtával a város Délkelet-Bajorország gazdasági és kulturális nagyvárosává vált. Az  óváros szíve, Max-Josefs-Platz, melyet árkádok vesznek körül, az Inn-Salzach-Stil városában található csodálatos házak pedig lenyűgözik az ide látogatókat.  Szabadidő a városban. Szállás Rosenheim közelében.

6. nap: Rosenheim – Budapest
Reggeli után folyamatos utazás Budapestre, rövid megállókkal. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Bamberg városa
-          Regensburg óvárosa

A változtatás jogát fenntarjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» A hangulatos Szász Svájc - Kovács Attila, 2021. szeptember. 16
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2021. június. 30
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2021. január. 28
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2020. szeptember. 02
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2019. augusztus. 16
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. március. 10
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2019. február. 28
» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora: 29.800 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Közlekedés külön autóbusszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Belépők a helyszínen fizetendők
Fakultatív vacsora
Útlemondási biztosítás
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 21 fő,
15-20 fő közötti felár: 28.000 Ft

Kötelező költségek: 

Belépők

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők a helyszínen fizetendők (Min. 20 fő esetén): kb. 50 EUR (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal
Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!