Szlovéniai kalandozások

Bovec, Kanin fensík, Boka vízesés

Ha Bovec, akkor mindenkinek a raftingozás jut eszébe róla.Pedig ennél sokkal több hiszen csodás környezet és a történelmi múlt öleli körül a kis városkát és a ritkán járt túristaösvények rengeteg csodás élményt nyújtanak. A Boka vízesés mérhetetlen ereje a Kanin fennsík őrdögszántásai a zöldelő vad völgyek aljában rohanó patakok vagy az első világháborús emlékek mind megérdemlik , hogy élményt nyújtsanak számunkra !

ÚJDONSÁG 2020-BAN!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éj hotel szállást 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap.
Szállás: 
hotel
Létszám: 
35-40 fő

Szállás

Szállásunk Bovec településen hotelben lesz 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Ágynemüt törölközőt adnak.
Egyágyas elhelyezés felár: 27.500 Ft/fő

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Kapcsolódó cikkek

» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Bringázás a föld alatt: bányatúra Szlovéniában - Kovács Attila, 2019. május. 23
» A csodálatos Bled - Kovács Attila, 2019. március. 07
» Bringával a föld alatt - Kalandok a Karavankákban - Czinke István, 2017. november. 18
» Szlovénia gyönyörű tájai - benkovivien, 2015. november. 06
» Videó a Triglavról - Kovács Attila, 2015. október. 08
» Könnyű via ferrata Szlovéniában - a Mala Mojstrovka - Kovács Attila, 2015. augusztus. 23
» Tudod, mi a zipline? - Kovács Attila, 2015. augusztus. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovénia gyöngyszemei - 3 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Bovec, Boka vízesés.

Reggeli indulás és  utazást követően, melyet rövid pihenőkkel benzinkutakon szakítunk meg, kora délutáni órákban érkezünk meg a Júliai Alpok szívébe.
Az első nap máris egy kirándulással indítunk, a Soca partjáról a legnagyobb vízhozamú Boka vízeséshez, majd a kicsit távolabbi, hasonlóan látványos Virje zuhatagához. Mikor mindezt végigcsodáltuk, a közelben lévő boveci szállásunk felé vesszük az irányt. Elfoglaljuk szobáinkat, majd a nap hátralevő részében a kis település felfedezésére indulunk.
Táv: 8km   Szint: 400m   kb.4óra

2.nap: Bovec, Vrisic hágó, Bovec.

Reggeli után 1órás buszozásra indulunk a Soca völgyében. Elhagyjuk Trentát, majd a Soca forrását, ahhoz, hogy a meredek emelkedőn keresztül a Vrisic hágóba érjünk. Lepattanunk a buszunkról és nekivágunk a törpefenyőkkel teletűzdelt kaptatónak, mely a Sleme platóra vezet minket. A hegyek meredeken néznek ránk, mi pedig alattuk, kisebb emelkedőkkel és lejtésekkel váltakozva törünk fel a Slemenova 1909m magas csúcsára. Pazar a kilátás az északi vonulatokra és közöttük feltűnik az egyik óriás, a méltán híres Jalovec. Ismét útnak eredünk és a Mojstrovka csúcs árnyékában egy másik úton ereszkedünk vissza a kiindulási pontunkra, ahol megkóstolhatjuk a helyi ételeket a menedékházban. A pihenőt követően buszra szállunk és visszaindulunk Bovec felé. Egy kis kitérővel és rövid délutáni túrával ízelítőt kapunk a Soca hihetetlen erejéből, mely a csodás meredek szurdokvölgyében mutatkozik meg. Innen rövid buszozással érjük el szállásunkat.
Táv: 10km   Szint: 400m   kb.5,5óra

3.nap: Bovec, Kanin vonulat, Bovec.

Bovec nyugati végéből vágunk neki a Kanin-nak, ami 2500m körüli, gyönyörű karmezőkkel tarkított, hosszan elnyúló hegygerinc. Egészen 2200méterig felvonóval küzdjük le a szintemelkedést, ahol egy holdbéli táj fogad minket, majd elindulunk a napi túránkra egy határozott emelkedéssel. A távolban feltűnik az egyik jellegzetes formája a területnek, az Okno, mely egy hatalmas, természetes ablak a szlovén-olasz határgerincen. Csakhamar felérünk napunk legmagasabb pontjára, a Hudi hágóba, majd innen a határ mentén a Tedesce nyeregig szintbe haladunk tovább. Itt megpihenünk és ebédelünk is egyet, miközben az elénk táruló hatalmas sziklarengeteg látványát élvezhetjük. Rövid szakaszon a már ismert úton térünk vissza, de egy éles jobb kanyarral a Petra menedékház felé vesszük az irányt. Az ösvény gyönyörű, de a figyelem elkél, hiszen a karmező meredek hasadékokat is rejt, aminél biztonságunk érdekében láncok segíthetik a haladást. Visszatérünk a felvonóhoz és a rövid pihenő után leereszkedünk Bovecbe és az esti órákat szabad programként tölthetjük el.
Táv: 10km   Szint: 500m   kb.5,5óra

4.nap, Bovec, Tanamea nyereg, Bovec.

Mai napon kicsit eltávolodunk a sziklavilágtól és egy szelídebb, erdei és füves hegyhátak ösvényein túrázgatunk, miközben országot is váltunk. A határmenti, olasz Tanamea nyeregből(851m) indulunk, hatalmas, vegyes lombozatú fák közül, és hosszan, meredeken emelkedünk, míg kellően elfáradva szemünk elé tárul a panoráma. Kiérünk a Stol gerincre, kelet felé óriás csúcsok, nyugat felé pedig jó idő esetén, akár az Adriai tenger is feltűnik a horizonton. Két csúcs is utunkba esik, a Punta Lausciovizza(1625m), majd kisebb szintveszteség és emelkedés után a közeli Montemaggiore(1614m). A panoráma és teljesítményünk megérdemel egy ebédet, majd elbúcsúzunk a látványtól és újra a lombos erdő ölelő árnyai kísérik meredek lejtésű utunkat vissza a Tanamea parkolójába. Itt vár a buszunk, mely Bovec városába repít minket.
Táv: 12km   Szint: 900m   kb.7óra

5.nap: Bovec, Kobarid, Kozjak vízesés, Budapest.

Reggel elhagyjuk szállásunkat és még egy kis túrát teszünk Kobarid környékén. Első világháborús ösvényekkel, majd a közeli Kozjak völgyben egy látványos vízeséssel búcsúzunk a Júliai Alpoktól. Kora délutáni órákban elhagyjuk a Soca folyót, rátérünk az autópályára és rövid pihenőkkel Budapest felé vesszük az irányt, melyet az esti órákban érünk el.
Táv: 1km   Szint: 250m   kb: 3,5óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éj hotel szállást 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túraöltözet; kis hátizsák a napi túrákra, fejfedő, túrabot.
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Szállásunk Bovec településen hotelben lesz 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban. Ágynemüt törölközőt adnak.
Egyágyas elhelyezés felár: 27.500 Ft/fő

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz, Szállásunkon a la cart étkezésre van lehetőség! Vásárlási lehetőség adott, a közelben egyéb éttermek állnak rendelkezésre.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 1 db.15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!