4 napos buszos utazás Szlovéniában

Szlovénia - Kiskörút (Hegyek, várak és a tengerpart)

4 napos buszos utazás Szlovéniában

A Jugoszláviától való elszakadást követően állhatatos békeszeretetével nagyszerűen boldogult. Feleakkora, mint Svájc, és kétmilliónál is kevesebben lakják. Szerény méreteit meghazudtolva számtalan meglepetést tartogaz az utazóknak. Az adriai partvidék velencei kikötővárosait, a Júlia-alpok idilli hegyvidékeit, Ljubljana koncerttermeit és a nemzeti parkokban kínálkozó megannyi kaland lehetőségét.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Hossz: 
4 nap

Szállás

Ljubljanában, középkategóriás szállodában, kétágyas fürdőszobás elhelyezéssel.

Egyágyas felár: 19.000 Ft
 

Program: 

1.nap:
Budapest – M7 – Székesfehérvár – magyar-szlovén határ - Maribor (Séta Szlovénia második legnagyobb városában, Alsó-Stájerország központjában. Szt.Alajos templom, Városháza, Főtér, Zsidótorony) - Ljubljana (Közös sétánk során felfedezzük a szlovén fővárost majd szabadidő is rendelkezésre áll) - Ljubljana (a szálláshely elfoglalása).

2.nap:
Ljubljana – Postojna (Látogatás a szlovén karsztvidék szívében. A világszerte ismert, évi egymillió látogatót fogadó postojnai cseppkőbarlang meglátogatása kisvasúttal) - ezután Predjama sziklafalra épült várának megtekintése – Piran (rövid séta és szabadidő Szlovénia legnépszerűbb üdülőhelyén, a romantikus öbölben fekvő Piran városban) - ha időnk engedi, látogatást teszünk Portorozban is, az elegáns szlovén riviérán - szállás Ljubljanában.

3.nap:
Ljubljana - délelőtt kirándulás Bledbe, ahol a vármegtekintését követően pletnával átkelünk a tó közepén fekvő kis szigetre - délután séta, majd szabadidő Skofja Lokában, Szlovénia legősibb műemlék városában - szállás Ljubljanában.

4.nap:
Ljubljana, a szállás elhagyása - délelőtt ellátogatunk Bohinjba és kellemes sétát teszünk a Júliai-Alpok mesés hegyvonulatai között - utazás Budapestre a Déli pályaudvarhoz, érkezés az esti órákban.

Egyágyas felár: 19.000,- Ft
Félpanziós felár: 16.000,- Ft/fő

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők tájékoztató árai: kb. 55 Euro/fő

idegenforgalmi adó: kb 8 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: az indulás napján reggel 05.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).
További felszállási lehetőségek: Székesfehérvár: M7 59-km-nél Shell kút, Siófok: M7 94-km-nél AGIP-kút, Nagykanizsa - TESCO parkoló, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (16.000,- Ft/fő áron).

A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!