Szlovénia - Az Alpok napos oldala

6 napos buszos körutazás Szlovéniában

Szlovéniában található két alpesi tengerszem, a Bledi-tó és a Bohinji-tó, melyek az Alpok leg­vad­re­gé­nyesebb tavai közé tartoznak. A kristálytiszta vizű tavak mentén óriási hegyek emelkednek. A jó levegő, a kellemes strandok, a fenséges táj, a kör­nyék nagyszerű kirándulóhelyei felejthetetlenné te­szik az utazást.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos uta­zást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az út­le­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőjegyeket

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

5 éjszaka egy jó 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban (LCD tv, telefon). A nagyméretű belső wellness részleggel felszerelt szálloda a Szlovén-Alpokban található, gyönyörű környezetben. A részvételi díj tartalmazza a medencék használatát.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Ljubljana
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6.30-kor a Déli pá­lya­ud­vartól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Celje – Ljubljana (a május 19-ei, július 25-esi és a szeptember 5-ei időpontoknál a Veszprém – Körmend – Rédics – Celje – Ljubljana) út­vo­na­lon. Vá­ros­né­zés a szlovén fővárosban: pano­ráma a várból, Szé­kes­egy­ház, Hármas híd, Preseren tér, kö­zép­ko­ri negyed, Város­háza, Nemzeti Könyvtár stb. A közös séta után szabad program, majd to­vább­uta­zás a Júlia-Alpok lába­inál fekvő szállodához (5 éj).

2. nap: Bledi-tó, Bled vára, pletnázás, Vintgar-szurdok
Barangolás a közeli Bledi-tónál, Szlovénia híres nagy­világi üdülő­helyén. Séta Bled váro­sában, szabad program. Láto­gatás a kö­zép­ko­ri lovag­várban, mely a tó fölé maga­sodó szikla­csú­cson áll, majd plet­názás a tó kis szige­tére, az ősi kegy­temp­lom meg­te­kin­té­se. (A pletna egy kb. 20 személyes csónak, aminek végében áll az evezős). A bledi program után séta a vad­re­gé­nyes Vintgar-szurdokban. 
Vissza­érkezés a szállodába a délutáni órákban úgy, hogy vacsora előtt még maradjon idő a szálloda kör­nyé­kén egy sétára, túrára vagy a szálloda kiváló wellness szolgál­ta­tá­sainak igénybevételére.

3. nap: Postojna, Predjama, Isonzo völgye
Kirándulás a Szlovén Karszthegységbe. Elő­ször lá­to­ga­tás a világ­hírű Postojnai csepp­kő­bar­langban. A turis­tákat egy kisvonat viszi a barlang belse­jébe, ahol egy barlang­séta követ­kezik a válto­zatos csepp­kő­cso­dák vilá­gában. Ezután az egészen meg­hök­ken­tő fekvésű Predjama várat (barlang előtti vár) tekintjük meg. Az erődít­ményt egy 123 méter magas sziklafal köze­pére, egy barlang nyílása elé építették, gya­kor­la­ti­lag beve­he­tetlen volt.
Délután vissza­uta­zás a szál­lodába Szlovénia híres alpesi útján, a Soča (Isonzo) folyó vad­re­gé­nyes völgyében (fotó­szünetek). A Soča (Isonzo) folyó völgyének nagy kato­na­te­me­tőiben sok magyar is nyugszik, hiszen az I. világ­há­bo­rúban éveken ke­resztül itt húzó­dott a front Olasz­ország és az Oszt­rák-Magyar Monar­chia között. Láto­gatás egy ka­to­na­te­me­tőben, valamint pihenő egy I. világ­há­bo­rús erődítménynél.

4. nap: Bohinji-tó, Savica-vízesés, Vogel-hegy, Ribčev Laz
Barangolás a Bohinji-tó kör­nyé­kén. Rövid túrá­zási lehe­tő­ség a vad­re­gé­nyes Savica-vízeséshez (itt ered a Száva folyó), majd a környék híres kilá­tó­pontja, a tó fölé magasló Vogel-hegy követ­kezik (kabinos felvonó 1530 méter magasba). Ezután séta a tó partján fekvő han­gu­la­tos falucskában, Ribčev Lazban. 
Visszaérkezés a szál­lodába a délu­táni órákban úgy, hogy vacsora előtt még maradjon idő a szál­loda kör­nyé­kén egy sétára, túrára vagy a szál­loda kiváló wellness szolgál­ta­tá­sainak igénybevételére.

5. nap: Škocjan, Miramare kastély, Trieszt
Pihenés a szál­lo­dá­ban, illetve lehe­tő­ség egyé­nileg túrá­zásra.
Fakultatív program: Utazás az olasz határ köze­lében fekvő vadro­man­tikus Škocjani barlanghoz (UNESCO vi­lág­örök­ség). A barlang erede­ti­ségét az adja, hogy benne a Reka folyó egy 1400 méter hosszú, egyes helyeken 150 méter mély föld­alatti kanyont vájt magának. Délután átruc­canás Olasz­országba, lehe­tő­ség a Trieszt melletti roman­tikus fekvésű Miramare kastély, Habsburg Miksa főherceg palo­tá­jának meg­te­kin­té­sé­re. A gaz­dagon díszí­tett belső termek és a látvá­nyos park meglá­to­ga­tása után rövid séta Triesztben, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia leg­na­gyobb kikö­tőváro­sában. 
A fakultatív program ára: 6 400 Ft + belépők (garantált indulás).

6. nap: Škofja Loka, Maribor
Délelőtt is­mer­ke­dés a szép fekvésű Škofja Lokával, Szlovénia mű­em­lé­kek­ben egyik leggaz­dagabb kis­vá­ro­sá­val, majd indulás haza­felé. Útközben séta a Dráva parti Mariborban, Szlo­vénia második leg­na­gyobb váro­sában. (Maribor 2012-ben az Európa Kultu­rális Fővá­rosa cím birtokosa volt.) 
Hazautazás a Tornyi­szent­mik­lós – Nagyka­nizsa – Sió­fok – Székesfehérvár – Budapest (a május 18-ai, július 25-ei és a szeptember 4-ei időpontoknál a Rédics – Körmend – Veszprém – Székesfehérvár – Budapest) út­vo­na­lon. Ér­ke­zés az esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a nyitvatartások és az idő­járás függvényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Csodás szlovén kisváros - Radovljica - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Egy tündéri kisváros Szlovéniában - Skofja Loka - Kovács Attila, 2014. augusztus. 11
» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Világszenzáció a postojnai cseppkőbarlangban - tojást rakott a Proteus! - Kovács Attila, 2013. október. 28
» Szlovénia kerékpártúra - Kovács Attila, 2013. május. 21
» Hótalpas túra Szlovéniában - Kovács Attila, 2013. március. 04
» A Vintgar-szurdok ősszel - Kovács Attila, 2012. október. 08
» The North Face Reel Rock Filmfesztivál: kiváló bringás film a WHERE THE TRAIL ENDS - Kollmann András, 2019. augusztus. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Utazás az olasz határ közelében fekvő vadromantikus Škocjani barlanghoz (UNESCO világörökség). A barlang eredetiségét az adja, hogy benne a Reka folyó egy 1400 méter hosszú, egyes helyeken 150 méter mély földalatti kanyont vájt magának. Délután átruccanás Olaszországba, lehe­tő­ség a Trieszt melletti romantikus fekvésű Mira­ma­re kastély, Habsburg Miksa főherceg pa­lotá­jának megtekin­tésére. A gazdagon díszített bel­ső ter­mek és a lát­vá­nyos park meglá­toga­tása után rö­vid sé­ta Triesztben, az egy­kori Osztrák-Magyar Mo­nar­chia legnagyobb kikötővárosában. A fakultatív program ára: 6 400 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos uta­zást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az út­le­mon­dási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programot, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépőjegyeket

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Ljubljana felvonó a várhegyre EUR 3,-
Bled vár EUR 9,50
tutaj a szigetre (pletna) EUR 14,-
templom + harangtorony a szigeten EUR 6,-
Vintgar-szurdok EUR 7,-
Postojna cseppkőbarlang EUR 27,90
Predjama vár EUR 14,90
Savica-vízesés EUR 2,70
Vogel-hegy felvonó EUR 20,-
Skocjan barlang EUR 24,-
Trieszt Miramare kastély EUR 12,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

5 éjszaka egy jó 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban (LCD tv, telefon). A nagyméretű belső wellness részleggel felszerelt szálloda a Szlovén-Alpokban található, gyönyörű környezetben. A részvételi díj tartalmazza a medencék használatát.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Szigetszentmiklós
4.6
Jó indulatú, segítőkész idegenvezetőnk volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!