Horvát - Szlovén élménytúra

6 napos buszos utazás

Egy átfogó Adria-Alpok program: Megtekintjük a kéklő tenger ölelésében tündöklő csodás mediterrán tájakat és egyedülálló kulturörökséget. Az adriai élményeket követően Szlovénia leghíresebb természeti csodáiban gyönyörködhetünk
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, kötelező vacsora felárat, árfolyam pótdíjat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
6 nap

Szállás

Elhelyezés: 
- 4 éj Crikvenicában tengerparti 2*-os népszerű szállodákban.
-1 éj alpesi falu barátságos panziójában
 

Program: 

1. nap: Zágráb - Crikvenica: Kora reggeli indulást követően útközben ismerkedés a horvát főváros nevezetességeivel: katedrális, Jelasics
-tér, várhegy műemléképületei (Szt. Márk templom, parlament (kívülről), paloták). Elfoglaljuk szállásunkat a Kvarner vidék legnépszerűbb üdülővárosában Crikvenicában. (4éj).

2. nap: Krk-szigeti barangolás: Átkelünk a keskeny tengerszorost átívelő Lermú hídon az észak-Adria legváltozatosabb, érdekes alakú szigetére. Vrbnik - festői hegyi városka Pazar tengeri kilátással, az itteni patinás toronyvárban található az óhorvát (glogolite) nyelv egyik féltve őrzött emléke. Punat különleges fekvésű kisváros egy mélyen benyúló tengeröböl partján; áthajózási lehetőség a közeli Kosljun-szigeti XV. sz.i. ferences kolostorhoz: néprajzi gyűjtemény, kerengő, séta az apró szigeten. A várfalakkal körbevett KrK város hamisítatlan
középkori hangulatot áraszt: a Frangepánok vára és kedves terek uralják a vízparti óvárost (séta és vásárlási lehetőség). Visszaúton megállás Omisalj mellett. Egy V. sz.-i kora keresztény bazilika romjainál, közvetlenül a tengerparton.

3. nap: Labin-Pula - Rovinj- Isztria I.: A különleges építésű félsziget legszebb városait keressük fel. Labin egy hegytetőre épült olaszos hangulatú kisváros: séta meredek, lépcsős utcáin a pasztelszínű műemléki tereken maradandó élményt nyújt. Az Isztria legnagyobb
múltú városában Pula-ban megcsodáljuk a híres-neves római kori amfiteátrumot, Sergius diadalívét és az óváros főterén álló I. sz.-i Augustus szentély épen maradt oszlopait. Rovinj az egész adriai térség talán legszebb kisvárosa; a tengerbe nyúló dombos félszigetre épült középkori városmag, a dombtetőn álló Szt. Eufénia templom, a bájos kikötői rakpart rabul ejtik a látogatókat. Rövid megállás, fotószünet a különleges Limszti-fjord partján.

4. nap: Porec - Isztriai hegyi falvak - Opatija: Első programként Beram hegyi faluban a Szűz Mária templom XV. sz.-i híres freskóit tekintjük meg. Az ősi kereskedő város Porec festői óvárosát is a tenger hullámai mosták, ez megunhatatlan isztriai látvány. A világörökségi Szt. Eufráziusz Bazilika bizánci mozaikpadlói és szentélye Horvátország leglátványosabb műemlékei közé tartozik; római fórum és középkori sziklapalotára épült tornyok, paloták. Egy újabb hegyi csoda következik: az apró Groznjan középkori hangulatát máig megőrizve egy élő művésztelep; velencei loggia és Szt. Vitus templom. Opatija- a Monarchia ékessége volt ez a szép palotákkal, sétányokkal díszített isztriai
fürdőváros (séta, szabadidő).

5. nap: Szlovénia: Postojna-Bled: De. felkeressük Európa egyik leghíresebb cseppkőbarlangját: Postojna-i barlangba egy kisvasúton utazunk, majd séta a lélegzetelállító természeti képződmények között. Megtekintjük a sziklafalba épített, drámai fekvésű  Predjama várat. Az Alpokat elérve jön utazásunk egyik fénypontja: Bled vára (múzeuma + csúcspanoráma), a hegyek által ölelt Bled-i -tó kis szigetének
kolostora (fak. csónakokkal érhető el) örök emlék marad. Szállás egy Bohinji-tó közeli alpesi faluban (1 éj).

6. nap:  Bohinj -tó - Skofja Loka: Barangolás a magas hegyek közé mélyen beékelt a Triglav nemzeti Park részét képező festői Bohinji-tó körül. Rövid túra a Savica-vízeséshez (ahol a Száva ered), majd fak. drótközélpályán a Vogel-hegyre, ahonnan káprázatos
panoráma tárul elénk a Triglav csúcsaival vagy Ribcev Laz tóparti településen , a freskóiról híres ódon tóparti templom megtekintése. Rövid
városnézés Skofja Lake-ban, Szlovénis elbűvölő műemléki kisvárosában. Utazás haza, érkezés a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2022. május. 26
» Csodás szlovén kisváros - Radovljica - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Világszenzáció a postojnai cseppkőbarlangban - tojást rakott a Proteus! - Kovács Attila, 2013. október. 28
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, kötelező vacsora felárat, árfolyam pótdíjat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

vacsora felár
útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás autóbusszal. Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához: automata klímaberendezés, kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések, az ülések felett pakolási lehetőség, Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak), CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, vacsora felárral, kötelezően fizetendő!

A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!