Szilveszter Szlovéniában - Bled csillagtúrákkal

4 napos buszos utazás Szlovéniában

Jöjjön velünk és legyen részese egy felejthetetlen szlovén szilveszternek! Szállásunk gyönyörű helyen, a Krvavec-i sípályák közelében, egy barátságos, meleg, családi panzióban lesz. Innen indulva fedezzük fel Szlovénia látványosságait igazi téli hangulatú vidék hegyekkel, völgyekkel, középkori várakkal, gleccserek vájta hegyvidéki tavakkal... Meglátogatjuk a télen-nyáron azonos hőmérsékletű Postojnai cseppkőbarlangot, és az életvidám Ljubljanat... Tegye emlékezetessé 2017 utolsó napjait egy különleges utazással a barátságos Szlovénia legszebb vidékeit járva!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1 nap: Szeged–Budapest–Graz–Ljubljana (650 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapest-Győr-Szombathely útvonalon, Búcsú határátkelőn keresztül Grazba. Gyalogos városnézés során ismerkedünk a stájer fővárossal, helyi idegenvezető kíséretében. A még karácsonyi díszben tündöklő városban megtekintjük a Dómot, a Mauzóleumot (belépődíj), a főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. A belváros hangulatos utcácskái, a főtér következnek, majd felvonóval megyünk a Schlossbergre. A harangtoronyhoz elsétálva páratlan kilátásban lehet részünk. Grazból a Karavankák alagútján keresztül Szlovénia felé indulunk. Estére érünk szálláshelyünkre, ahol a következő 3 éjszakán szállásunk lesz.

2.nap: Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (70 km)
Reggelinket követően a bohinji tóvidékre utazunk. Bohinjban pihenőt tartunk, s Vogel csúcsára felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júliai-Alpok hófödte csúcsaira. Visszatérünk Bledbe, s a Bledi-tóban fekvő kis szigetre a Szűz Mária zarándok templomhoz hajózunk. Ezt követően a tó felett 100 m-rel emelkedő várat tekintjük meg (időjárás függvényében), majd a Vintgar-szurdokban érkezünk. Itt található Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga, a Sum-vízesés (időjárástól függően a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve gasztronómiai élvezeteknek hódolunk: a híres bledi krémest kóstoljuk meg. Késő délután érünk vissza szálláshelyünkre, készülődés a szilveszter estére. Szállodánk éttermében zenés szilveszteri vacsora, házias ízekkel várja csoportunkat. Muzsika, mulatozás, táncolás hajnalig kedvünkre bízva.

3.nap: Ljubljana, Predjama vára és Postojna (190 km)
A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban, majd a siklóval utazunk fel a várba. Itt raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.

4.nap: Ptujska Gora–Ptuj–Letenye–Budapest–Szeged (500 km)
Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. A falu zarándoktemploma a szlovéniai gótikus építészet egyik csúcsa. Következő állomásunk Ptuj, mely egykoron a salzburgi érsekség tulajdonába került. Sétálunk az óvárosban: láthatjuk a várostornyot, a gótikus Szent György templomot, majd felsétálunk a várba is. Itt működik a Helytörténeti Múzeum, valamint a Regionális Múzeum is, melynek gyűjteményéből hangszereket láthatunk. Folytatjuk utunkat, Tornyiszentmiklós -Nagykanizsa-Székesfehérvár útvonalon (oda- és visszaút nem azonos!) majd érkezés az esti órákban Budapestre, továbbutazás Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Csodás szlovén kisváros - Radovljica - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Szilveszteri vacsora.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro/fő

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

3 éjszaka *** szállodák 2 ágyas tusolós /WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A szilveszteri vacsora kötelezően fizetendő. Szilveszteri vacsora a szállodában: 4 fogásos szilveszteri vacsora, aperitif, 1 pohár pezsgő, zenés-táncos mulatság, tűzijáték.
A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!