Szlovénia kiskörút

4 napos buszos utazás

Nemrég kivívott függetlenségét jól kihasználva Európa egyik minta országává vált ez az érintetlen természet közeli kis ország, vendégszerető népével. Fedezzük fel változatos tájait, műemlékeit.

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

3 éj a Szlovénia szívében Ljubljana-tól 18 km-re fekvő Vopovlje hangulatos panziójában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: MARIBOR - CELJE 
Rövid ismerkedés Szlovénia 2. legnagyobb városával: városháza, Drával –tornyok. Celje-ben megtekintjük a látványos felsővárat és az óvárost. Érkezés Cerklje-be, szállás elfoglalása (3 éj) (490 km)   

2. nap: BLED – VINTGAR-szurdok - BOHINJ: a szlovén Alpok 
A fenséges Bled-i tófelett magasodó középkori lovagvár örök emlék marad: vármúzeum, bástyák és alpesi csúcspanoráma. Jellegzetes helyi csónakkal (fak.) lehet meglátogatni a szigeti kegytemplomot (vagy séta a tó partján). Kirándulás a lélegzetelállító, lenyügöző Vintgar - szurdokban, melyet gyönyörű vízesések, örvények és a folyót átívelő hidak ékesítenek. Délután kirándulás a Bohinj-tó partján fekvő Vogel hegyhez, ahol drótkötélpályával emelkedünk a magasba, ahonnan káprázatos panoráma tárul elénk a Triglav csúcsaival.(150 km)   

3. nap: POSTOLJNA – PREDJAMA – LJUBLJANA 
Rövid utazással átérünk Európa talán legcsodálatosabb és egyik leghíresebb cseppkőbarlangjához: a Postojna-i barlangba kisvasúton utazunk, majd séta a lélegzetelállító természeti csodák és hatalmas „csarnokok” között, több szinten is. Predjama-vár: a sziklafal üregébe épített többszintes vár látványa maradandó élmény (vármúzeummal). Du. a szlovén főváros megtekintése: vár panorámával, székesegyház, a híres Hármashír, városháza, stb. ( 350 km)   

4. nap: KRANJ - SKOFJA LOKA - PTUJ 
Napunkat a szlovén sport fellegvárában, Kranj városában kezdjük, séta az óvárosban.  Ezt követően látogatás Szlovénia elbűvölő műemléki kisvárosában Skofja Loka-ban (hangulatos utcák, terek). Útközben hazafelé megtekintjük Ptuj történelmi városkát: várkastély, Szt. György bazilika, Dráva –torony. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, valamint a személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás autóbusszal. Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához: automata klímaberendezés, kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések, az ülések felett pakolási lehetőség, Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak), CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Vélemények, értékelések
4.7
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest
5.0
Mi nagyon elégedettek voltunk, hiszen nagyon tartalmas, élményekben gazdag programot kaptunk, az idegenvezető nagyon felkészült volt és rengeteg hasznos információt hallhattunk. A házigazda, a panzió vezetője pedig szívélyes, vendégszerető volt csakúgy, mint a helybéli lakosok. Csak ajánlani tudom másoknak is, akik kulturális élményekre és természet járásra vágynak egyszerre. :)
Budapest, XVIII. kerület
4.2
1. nap: Mariborra több időt szerettem volna. mint az "unalmas" - Mariborhoz képest - Celjei várra. Mariborra szerintemkevés volt az 1 óra, Celjében meg sok volt a bő másfél.
2. nap: Teljesen rendben volt, minden program patent... A bledi tó remek, a krémesük is nagyon ott van :-)
3. nap: A Predjamai várnál a kombó bérlet megvehető, ezzel be lehet(ne) menni a várba - amibe mi nem mentünk be vmi okból- ÉS a barlangba IS. Nem tudom, hogy a szervező nem tudta-e, hogy van ilyen, vagy miért maradt ki, de talán befért volna a napba... Ljubljana rendben :-)
4. nap: Teljesen okés minden

Összességében remekül éreztük magunkat, a szállásra sem lehet panasz!
Zirc
4.8
egyetlen zavaró tényező az időjárás volt .
Kesztölc
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!