Szlovénia aktívan: kirándulás a Soca völgyében rafting lehetőséggel

3 napos buszos utazás Szolvéniában

Utunk a Vršič hágóhoz vezet, Szlovénia legmagasabban fekvő hágójához, mellyen az átvezető utat egykor katonák és hadifoglyok építették. Kora délután az autóbuszparkolóból indulva túrázunk a Vršič csúcsra (1737 m). Innen tovább utazunk a Soča (Isonzó) folyó forrásához. A forrás páratlan természeti környezetben, a Triglav Nemzeti Park szívében található.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás (szállodai elhelyezés esetén), idegenvezetés és túravezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, fakultatív vacsora, idegenforgalmi adó.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovéniáig. Utunk a Vršič hágóhoz vezet, Szlovénia legmagasabban fekvő hágójához, mellyen az átvezető utat egykor katonák és hadifoglyok építették. Kora délután az autóbuszparkolóból indulva túrázunk a Vršič csúcsra (1737 m). Innen tovább utazunk a Soča (Isonzó) folyó forrásához. A forrás páratlan természeti környezetben, a Triglav Nemzeti Park szívében található. Itt lát napvilágot a Soča folyó, hogy több mint 40 mellékfolyó vízével gazdagodva a Júliai Alpok völgyein végig haladjon. A túra első szakasza viszonylag könnyűnek mondható. Végig a forrás által táplált patak medre mellett, helyenként falépcsőkön halad. A második szakasz valamivel nehezebb. Itt már egy meredek kaptatót kell leküzdenünk, majd egy drótköteles kapaszkodókkal szegélyezett, sziklafalba vágott ösvényen érjük el a forrást. Felérve kárpótol bennünket a látvány. A Soča egy barlangban tör a felszínre. A szurdok végén láthatóvá válik a karsztforrás, melyet egy földalatti tó vize táplál. A csodás türkíz színű tóból kezdi meg a folyó több mint 100 km-es útját, amely végül az Adriai tengerbe torkollik. Feltöltődve a látvánnyal visszatérünk a parkolóban várakozó buszunkhoz és elutazunk a szállásunkra Bovec mellé. Este fakultatív vacsorára nyílik lehetőség.

A mai nap túraprogramja a túrázók számára:
I. túra a Vršič csúcsra: 3-as besorolású:

Távolság: 3 km
Szintemelkedés: +/- 150 m

II. túra a Soča forráshoz: 4-es besorolású:
Távolság: 3,5 km
Szintemelkedés: +/- 200 m

Akik a fenti programot kihagyják, a RAFTING BÁZIS-ra utaznak, ahol beöltözést és oktatást követően indulhat a vadvízi túra, a rafting. A 2,5 órás program keretében szakképzett túravezetőkkel egy izgalmas kalandban lesz részünk.

2. nap: A mai napon a Júlia Alpok egyik legkedveltebb sí-központjába, a Kanin hegyre látogatunk. Reggeli után indulunk, hogy a hegy nyújtotta gyönyörű panorámával feltöltődjünk. Autóbuszunkkal a felvonóállomáshoz érkezünk, majd felvonóval jutunk 2200 m fölé. Itt túrázunk a 2200-2400 méteres magasságban elterülő Prestreljenik-fennsíkon. Jó idő esetén egészen az Adriai tengerig elláthatunk a Prestreljenik-ablakon (2437 m) keresztül.

Programunkat követően ma ismét visszatérünk a Soča folyóhoz, hogy a délutánt egy igazán izgalmas rafting túrával koronázzuk meg. Helyi túravezetőink gondoskodnak a biztonságunkról, az élmény páratlan mindenki számára.

Akik nem szeretnének részt venni a raftingtúrán, egy gyalogtúra keretében eleveníthetik fel a II. Világháború eseményeit. Čezsočából túrázunk a Humčič-hegyre, ahol a partizánok a hegy belsejét kivájták. Ezt a barlangrendszert mutatja be a „partizánkörút”.
Fakultatív vacsora Bovec környékén.

A mai nap túraprogramja:
I. túra Prestreljenik fensík: 2-es besorolású:
Távolság:  4 km
Szintemelkedés: +/-300 m

II. túra a „partizánkörúton”: 3-as besorolású:
Távolság:  8 km
Szintemelkedés: +/-350 m

Akik a fenti programot kihagynák és inkább adrenalint gyűjtenének, számukra a MAI ADRENALIN AJÁNLATUNK A ZIPLINE: A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban. Garantáltan innen a legszebb a kilátás a Soča folyóra. Egy beülőben ülve rácsatlakozunk az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével csúszunk végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan 30 m szintkülönbséget ereszkedünk. A helyszínre terepjárókkal és egy katonai szállító járművel jutunk fel. A programra zárt cipő szükséges. Minden egyéb felszerelést biztosítunk. Tovább fokozva az izgalmakat délután ismét vízre lehet szállni és egy újabb raftingtúrán részt venni.

 3. nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Adrenalin-vadászaink a délelőtt folyamán további extrém sportokat kipróbálhatnak A RAFTING BÁZISON (pl. kanyoning:a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos kanyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek. Az outdoor sportok ezen ága igen széleskörű kikapcsolódást nyújt, hiszen nincs két ugyanolyan pálya. A kanyoning által képesek lehetünk leküzdeni korlátainkat, önbizalmat nyerni és legyőzni a természet akadályait. Minden kanyon túránkhoz létszám függvényében profi képzett alpintechnikában jártas túravezetőt biztosítunk. A programon való részvételt előre szükséges jelezni irodánkban. Egy-egy program 2-2,5 óra hosszúságú. A szakképzett vezetők felügyelete mellett zajló programok mindamellett, hogy egy életre szóló élményt nyújtanak, jó adag adrenalinnal is feltöltenek. Mindenkinek ajánljuk, akik egy kicsit is szeretik a kihívásokat, illetve szeretnék kipróbálni magukat ezekben a helyzetekben.

A csoport többi része Kobaridba látogat. A gazdag történelmi hagyományokkal rendelkező településen található az I. Világháborús Múzeum, amely az Isonzo front eseményeit mutatja be. A gyűjteményekben katonai relikviák, fegyverek tekinthetők meg, illetve egy élethűen rekonstruált bunker, ahol egy valódi csata hangjai mellet hallgathatjuk meg egy katona korabeli beszámolóját. Programunkat követően ellátogatunk a Kozjak vízeséshez és megtekintjük a Napoleon hidat.

 A kora délutáni órákban kiegészülve az „adrenalin vadászok” csapatával, hazaindulunk. Folyamatos utazással, időnkénti megállásokkal, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A mai nap túraprogramja:
Távolság: 8 km
Szintemelkedés: +/-350 m

Tájékoztató a RAFTINGRÓL:  Magyarországon a rafting szót általában a különböző típusú vadvízi hajóban történő evezés gyűjtőneveként használják, bár ez valójában egy ÖNÁLLÓ vadvízi sportág. A nevét a hajóról kapta, melyet eredetileg hadászati célokra fejlesztettek ki Amerikában. Raftnak, vagy rafthajónak azokat a vadvízi gumihajókat nevezzük, melyekben 4-10 fő tud egyszerre evezni. Mivel a hajó sebességét a legénység együttes és ÖSSZEHANGOLT evezése adja meg, ezért ez a sport kiválóan alkalmas csapatépítő és csapatösszetartó jellegű programokhoz. A raftot a hajó hátuljában ülő szakképzett túravezető kormányozza, de a két oldalon ülő evezősök is segíthetik ebben. A rafting az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb vadvízi sport. Ennek az az oka, hogy a legbiztonságosabb, illetve 10 éves kortól gyakorlatilag bárki művelheti. Ebből adódóan kiválóan alkalmas családok részére, illetve azoknak, akik először tapasztalják meg a vadvízi evezés örömeit.

ZIPLINE: Repülj 3 km-t 40-60 km/h sebességgel akár 200 m magasban! Legyél az elsők között akik kipróbálják ezt az új gigantikus ZipLine Parkot! A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban. Egy beülőben ülve rácsatlakozol az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével csúszol végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan 30 m szintkülönbséget ereszkedsz. A helyszínre terepjárókkal és egy katonai szállító járművel jutunk fel. A programra zárt cipő szükséges. Minden egyéb felszerelést biztosítunk. A nagy népszerűségnek köszönhetően előfoglalás szükséges! A program bármely rafting programunkkal variálható.

CANYONING: Ez a sportág még nem igazán terjedt el hazánkban, azonban külföldön már igen népszerű. Európában is új keletűnek számít ez a sporttevékenység, hiszen kontinensünkön csak az ezredforduló óta hódít. Ebből kifolyólag, a canyoning helyszínek nagy része még nincs feltárva. A canyoning lényege, hogy a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos canyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek.

Az outdoor sportok ezen ága igen széleskörű kikapcsolódást nyújt, hiszen nincs két ugyanolyan pálya. A canyoning által képes lehetsz leküzdeni korlátaidat, önbizalmat nyerni és legyőzni a természet akadályait.

Minden kanyon túránkhoz létszám függvényében profi képzett alpintechnikában jártas túravezetőt biztosítunk.

A specilis védőfelszereléseket a program ára tartalmazza. Nincs más dolgod, csak élvezd a programok nyújtotta adrenalin-bombát!

Kapcsolódó cikkek

» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Bringázás a föld alatt: bányatúra Szlovéniában - Kovács Attila, 2019. március. 19
» A csodálatos Bled - Kovács Attila, 2019. március. 07
» Bringával a föld alatt - Kalandok a Karavankákban - Czinke István, 2017. november. 18
» Szlovénia gyönyörű tájai - benkovivien, 2015. november. 06
» Videó a Triglavról - Kovács Attila, 2015. október. 08
» Könnyű via ferrata Szlovéniában - a Mala Mojstrovka - Kovács Attila, 2015. augusztus. 23
» Tudod, mi a zipline? - Kovács Attila, 2015. augusztus. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Rafting: kb. 45 Euro/fő
Kanyoning: kb. 45 Euro/fő
Zipline: kb. 55 Euro/fő

A fakultatív programok min. 15 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás (szállodai elhelyezés esetén), idegenvezetés és túravezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei, fakultatív vacsora, idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 3 Euro/fő/éj (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható költségek:
Felvonó a Kanin hegyre: kb. 26 Euro/fő + kaució a kártyára (kb. 5 Euro/fő)
Kobarid Múzeum: kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szállás: 

2 éjszaka Bovec környékén 3*-os szállodában, vagy 4 fős apartmanban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz a szállodában, apartmanban ellátást nem tartalmaz, reggeli felár ellenében igényelhető.. Vacsora felár ellenében igénybe vehető, helyszínen fizetendő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!