Garam - Egy újabb kedvenc

2 napos kajakos kaland Szlovákiában

Felfedezők, magyar huszárok! Ez a folyó méltatlan helyet foglal el a hazai vízitúra célpontok között. Ha kíváncsi vagy, ha érzed a májust, ha felfedezhetnéked van, ha csavarognál a májusi hétvégén, tarts velünk a vízre! Mozdulj velünk a Garamra erre a szelíden vad folyóra.

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 4.500 Ft/fő) A részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
kemping

Nehézség:

A túra mindenki számára teljesíthető, a napi táv az első nap 15 km, a második nap kicsit több, 15-18 km. 

Program: 

Helyszín: Garam folyó - Az északi kedvenc

Találkozó: Csata, a község központjában

Első nap:
Találka Csata faluban, itt felmálházzuk a kajakokat és indulhat az egész napos csendes csorgás. A falun átevezve csorgunk dél felé. Galériaerdők, madarak és a zöldülő erdő. A folyó vize tiszta. Az utunkat néha kis surrantók teszik változatossá. A mederben gyakran utunkba kerülő zátonyok, kis szigetek, remek lehetőséget adnak egy kis pihenésre, egy-két sör erejéig. Az estét egy kis erdei réten töltjük rögtönzött táborunkban. Tüzet rakunk, főzőcske, zene "föld, kaland, ilyesmi".

Második nap:
Reggel délnek vesszük az irányt. Pár óra lapátolás után kiérünk a  Dunára, ahol a kis szigeteken megpihenünk. A Dunán csorgunk egészen Szob városáig ahol túránk véget ér. Kikötés a délutáni órákban, felpakolás és irány haza!

További információ

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 4.500 Ft/fő) A részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni.

Előleg: 

A részvételi díj 19.900.- Ft/fő, mely a foglaláskor egyösszegben fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Nappali öltözet - Esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, papucs, sportcipő, bakancs - évszaktól függően hosszú-, rövidujjú pólók, polárkabát, kényelmes rövid-, hosszúnadrág , fürdőruha, fehérnemű, zokni

Nap ellen - napszemüveg, napvédő-krém, ajakír, sapka, kendő, hosszú ujjú világos póló, ing, nadrág

Tisztasági csomag - Törülköző, szappan, fogkefe, fogkrém, kontaktlencse-folyadék, -tartó, dezodor, testápoló, borotva, -hab, WC-papír, papír zsebkendõ, cuccok a „tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzésért”, hajcsat, hajgumi csipesz, ruhaszárító kötél, ruhacsipesz, kis ásó – ha nem lenne angol vagy pottyantós WC a közelben

Egyebek - zseblámpa, fejlámpa, gumipók, kötél, kis táska, hátizsák, szemüvegtok, tű, cérna, olló, körömcsipesz, szemöldökcsipesz (szálka, kullancs), távcső, fényképezőgép, igazolvány, toll, jegyzettömb, útinapló

Elsősegély, gyógyszerek alapvető gyógyszerek, elsősegély ellátását biztosító eszközök nálunk is lesznek, de mindenképpen gondold végig egyéni szükségleteidet:szúnyogriasztó; kenőcs rovarcsípésre, égésre; láz- és fájdalomcsillapító (fej, fog, torok, hasgörcs, stb.); gyógyszer hasmenés, allergia, magas vérnyomás ellen; fertőtlenítő jód, sebbenzin, kötszer, sebtapasz, szemcsepp, orrcsepp
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban. Busz költsége: 4.500.- Ft/fő (helyek korlátozott létszámban)

Szállás: 

Vadkemping - sátor - kalandkomfort

Étkezés: 
Túránk önellátó.
A területről: 
A Duna egyik baloldali mellékfolyója, ered Gömör vármegyében, a Királyhegy (Kraliva hola) hegység DK-i tövében, a Telgárt község határában, mintegy 960 méter magasságban; eleintén nagy eséssel D-nek folyik, de Telgártnál délnyugatra kanyarodik s Vöröskőnél Ny-ra fordulva, azon szép völgyet öntözi, mely K-ről Ny-ra, majd NyDNy-felé csapván, az Alacsony-Tátra hegységét a Magyar Érchegységtől választja el. Itt a folyó esése már jóval kevesebb, mint a legfelső folyásában; tengerfeletti magassága ugyanis Vöröskőnél 800 m., Helpánál már csak 646, Benyusnál 557, Breznyóbányánál 498 és Besztercebányánál 330 m. Itt a Bisztrica felvétele után hirtelen D-re fordul s a körmöcbányai hegycsoportot K-felől szegélyezi. Zólyomnál (295 m.) hirtelen Ny-ra fordul s keskeny, regényes hegyszorosban áttöri a Nagy-Fátra hegységet, Bars-Szt.-Keresztnél tágabb völgypályába lép, melynek tengerfeletti magassága már csak 230-240 m. Itt DNy-ra fordul s innen kezdve a Nagy-Fátra hegylánchoz tartozó Ptácsnik, Ujbányai és Tribecs hegycsoport és a Magyar Érchegység közt képezi, aránylag nem széles völgyben, a határvonalat. Garam-Szőllősnél a már csak 170 m. magasságu völgy a sikságra nyilik s itt a G. folyó is DDK-nek veszi utját s Garam-Kövesden alul 107 m. tengerfeletti magasságban a Dunába ömlik. Egész hossza mintegy 275 km.; forrásának torkolatától való egyenes távolsága 150 km. Esése körülbelül 850 m., kilométerenként 3,09 m. A G. hajókkal nem járható, de tutajozás rajta, különösen Zólyomtól kezdve, igen élénk. Nevezetesebb mellékvizei jobb felől a Bisztra (Valaszkánál), Vaiszkovi patak (Lopérnál), Jaszenszki patak (Predajnánál) és Bisztrica (Besztercebányánál), melyek mind az Alacsony-Tátrából folynak alá, számos apró patak a Nagy-Fátrából folynak alá, számos apró patak a Nagy-Fátrából; a bal oldalon a Feketeviz (Kis-Garamnál), a Szalatna vagy Szlatina (Zólyomnál), továbbá számos kis patakon kivül a Szekince (Páldon alul); nagyobb jelentősége egyik mellékviznek sincs.
Csomagolás: 
A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!