Felvidéki portya - Pozsony, Bajmóc, Trencsény

5 napos buszos körút

A Felvidék történelmi eredetű tájnév, amelynek a múltban többféle jelentése is volt. A mai Szlovákia területe a Magyar Királyság szerves részét képezte. Látnivalóit egybekötjük a legfinomabb szlovák sörök kóstolásával.

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelis és estebéd ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A belépőket a személyes költségeket, az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a), betegség, baleset, és poggyász biztosítást.

Hossz: 
5 napos körút
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Budapest – Parassapuszta (határ) – Zólyom (várkastély, ahol Balassi Bálint született) – Szentantal (gróf Koháry András kastélya) – Selmecbánya (történelmi séta a belvárosban, melynek teljes területe védett műemlék) – Selmeci-hegység. – Zsarnóca – Garamszentbenedek (a bencések gótikus kolostora, szakrális jel-kódokkal) –Nagyvezekényi csata színhelye, emlékmű, ahol a négy Eszterházy elesett – Zsitvamente, Malonya a Felsőahaitájház, pincesor – szállás Zsérén.

2. nap: Zoborerdő (bölény rezervátum) – Kistapolcsány (Rákóczi kastély és múzeum, Stróbl Alajos állatszobrok az angolparkban) – Gimeskosztolány (korai román stílusú Szent György templom) – Nyitra (püspökvár, Szent István, Szent László szobrok, képek, Vazul-torony, városháza, Vak Bottyán háza, Konstantín egyetem) – Zobor-hegy (milleneumi emlékmű, az egykori bencés templom romjai) – Csitár (forrás, Kodály Zoltán emléktábla) – szállás Zsérén.

3. nap: Privigye – Bajmóc (a vár, melyet többek között a Thurzó és Pálffy család birtokolt, a romantikus francia várkastélyok hangulatát idézi) – Trencsén (Csák Máté vára, ódon belváros) – Beckó (vártúra) – Pöstyénfürdővárosi hangulat (szerelmesek hídja, vágott, azaz csapolt sör kóstolási lehetőség) – szállás Zsérén.

4. nap: Nagyszombat (óvárosi séta, a Pázmány Péter alapította első magyarországi egyetem) – Dévény (túra a várromhoz, amely ezer éven át a történelmi Magyarország nyugati kapuja volt) – Pozsony (vár, Szent Erzsébet szobra, Szent-Márton dóm, ahol Habsburg-házi magyar királyokat koronáztak, Egyetemi könyvtár, Prímás-palota, Óvárosháza, Roland-kút, Mihály-kapu, Grassalkovich-palota, magyar királyi kamara, ahol a reformkori országgyűléseket tartották, stb.) – Dunacsúny (raftingpálya) – Bős (duzzasztógát) – Dunaszerdahely – Galánta – szállás Zsérén.

5. nap: Vágsellye – Deáki (román kori temploma a magyar művelődéstörténet egyik legfontosabb emlékhelye, innen került elő a halotti beszédet tartalmazó Pray-kódex) – Érsekújvár főtere – Ógyalla (Konkoly-Thege Miklós, Feszty Árpád szülő- és nyughelye) – Révkomárom (séta Jókai Mór és Lehár Ferenc városában, Szent András templom, Európa-udvar) – Bény – Kéménd – Párkány (az újjáépített Mária Valéria-híd) – Esztergom – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Bajmóc várkastélya - Kovács Attila, 2012. október. 30
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelis és estebéd ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A belépőket a személyes költségeket, az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a), betegség, baleset, és poggyász biztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 35 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált busszal.

Szállás: 

Zsérén a faluturizmus keretein belül magánházaknál kétágyas szobákban. A felvidéki magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Pozsony: (szlovákul Bratislava, németül Pressburg) Szlovákia legnagyobb városa, 1969 óta pedig fővárosa. Itt végződnek a Kárpátok hegységei. A vonatállomásra megérkezve láthatóak a Kis-Kárpátok lejtőin lévő szőlőskertek, melyek a Dunáig húzódnak. Az osztrák határ szinte látótávolságon belül van, és Magyarország is csak 16 km-re. Az óvárosban lévő sok szép épület a város magyar múltjáról árulkodik, számos pozsonyi múzeum meglepően gazdag látnivalókban. Liszt Ferenc tizenötször látogatott ide. A Szlovák Nemzeti Színház operaelőadásai bármelyik európai nagyvároséval felveszik a versenyt. Zsére: Nyitra és Csitár szomszédságában, a Zoborerdő lábainál fekvő magyar falu, ahonnan többek között az A jó lovas katonának, a szomszédos faluból pedig A Csitári hegyek alatt című dalunk származik. A Zoborvidék magyar néprajzi szigetet képez, amelyet palóc félszigetnek is szoktak nevezni.
Időjárás: 
Szlovákia nedves kontinentális éghajlatának köszönhetõen a nyár meleg, záporokkal tarkított, a tél hideg és havas, és általában jellemzõ a változékony idõjárás. A július mindenütt a legmelegebb, a január pedig a leghidegebb. Januártól egészen februárig a hõmérséklet még a síkságokon is fagypont alá zuhan, a hegyekben pedig a hideg még keményebb. Nincsen igazi "száraz évszak", és a hosszú, napos kánikulát könnyen szakítják meg hirtelen támadt, erõs viharok. Szlovákia legszárazabb területei a déli síkságok. A tél 40-tõl 100 napig tartó havat hoz (kb. 130-at a hegyekben), a síkságokon pedig ilyenkor sûrû a köd is.
Vízum: 
A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!