Szingapúr - Kelet-Borneó - Kuala Lumpur szilveszteri csoportos utazás 2024.12.28.-2025.01.08.

12 napos körutazás Ázsiában

Pihenje ki az év fáradalmait körutazásunkon, Délkelet-Ázsia csodálatos tájain! Első megállónk Szingapúr, az ultramodern metropolisz, ahol a jövőben érezhetjük magunkat. Kelet-Borneó – Malajzia Sabah tartománya - egy másik világ: ide az érintetlen természet és állatvilág vonzza a látogatókat. Mesebeli trópusi tengerpartokat, a méltóságteljes Kinabalu-hegyet, őserdőket és számtalan különleges és gyönyörű állatfajt láthatunk utazásunk során. A program Kuala Lumpurban ér véget – a város egy dzsungel közepén épült, koloniális építészet és óriási felhőkarcolók jellemzik.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással aTurkish Airlines járataival
Repülőjegy Szingapúr-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Személyenként egy db max. 7 kg tömegű kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Szállás két éjszakára Szingapúrban, a 4*-os Four Points by Sheraton  szállodában, kétágyas szobában
Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Ramada KLCC szállodában, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Ebéd egy alkalommal
Szilveszteri vacsora
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Szingapúrban
A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel

Részvételi díj nem tartalmazza

Idegenforgalmi adó a malajziai szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő
Ajánlott szervizdíj: 70 USD/fő
Fakultatív programok
Utasbiztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
Szingapúrba és Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el a látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől: hátralékfizetés 2024. november 11-ig; lemondási feltételek: szeptember 16.-október 17. 75 000 Ft/fő, október 18.-november 27. 300 000 Ft/fő, november 28-tól 100 %.

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
Minimum 25 fő

Szállás

Szállás két éjszakára Szingapúrban, a 4*-os Four Points by Sheraton  szállodában, kétágyas szobában
Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Ramada KLCC szállodában, kétágyas szobában

Program: 

december 28. szombat
Elutazás a Turkish Airlines járataival Szingapúrba egy átszállással (Budapest-Isztambul 09:15-13:30, Isztambul-Szingapúr 17:10-08:30).

december 29. vasárnap
Megérkezés után transzfer a városközpontba, ahol elmegyünk ebédelni egy tipikus szingapúri hawker centerbe (a fogyasztás a helyszínen fizetendő). A street foodot kínáló fedett ételudvar igazi szingapúri intézmény, válogathatunk a kínai, indiai, maláj, thai konyha népszerű és jó minőségű finomságai között. Este a Szingapúr-folyón hajózunk, innen a város egész más képét mutatja. Elhajózunk az üzleti negyed, a Merlion, az Esplanade és a Marina-öböl jellegzetes épületei mellett.
Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton 4*.

december 30. hétfő
Fél napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer különböző orchideafajban. Délután szabadidő.
A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek, mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa; a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe. Felmegyünk az egyik "szuperfa" tetejére, ahonnan csodás a kilátás a kertekre és a városra. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák.
Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton 4*.

december 31. kedd
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Malajziába, Kelet-Borneóra, Kota Kinabalu városába. Városnézés Sabah tartomány multikulturális fővárosában, melyet a brit gyarmati időkben Jesselton néven ismertek és fontos kikötő volt. Transzfer a tengerparti szállodába.
Szállásunk a következő négy éjszakára a négycsillagos Nexus Karambunai Resortban lesz. A szállodakomplexum közvetlenül a szép, 6 km hosszan elterülő esőerdővel határos tengerparton található. Három úszómedence, nyolc étterem, 18 lyukú golfpálya, vízisporteszközök, spa biztosítja kényelmünket az itt tartózkodás során.
Este szilveszteri vacsora a szállodában.

január 1. szerda
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

január 2. csütörtök
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkba: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő).
A Kinabalu Park az azonos nevű hegy lejtőin található, az első maláj világörökségi helyszín egyedülálló biológiai sokszínűsége miatt – a 4095 méter magas hegyen ezer feletti az orchideafajok száma, és sok ezer egyéb növényfaj is megtalálható. Útközben megállunk Nabalu falu piacánál. Átsétálunk a 41 méter magasan függő hídon, a misztikus őserdő lombjai között, majd megmártózhatunk a Poring melegvizű forrás táplálta medencékben. Ebéd, majd délután nemzeti parkban a különleges növényvilággal ismerkedünk.

január 3. péntek
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív fél napos látogatás a Mari Mari skanzenbe: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Az őserdőben ismerkedünk a borneói törzsek életmódjával, szokásaival, építkezésével, fegyvereivel, szerszámaival. Öt törzs mutatkozik be: a rizstermesztő Kadazan-Dusun, a hosszúházakban élő Rungus, a vadászattal és halászattal foglalkozó Lundayeh, a tengeri cigány és „kovboj” Bajau, és a fejvadász Murut.  

január 4. szombat
Transzfer a repülőtérre, elutazás Sandakanba, Borneó egykori brit gyarmati fővárosába.Transzfer a szállodába. Délután a Labuk öbölbe indulunk, ahol a nagyorrú majmokkal ismerkedünk. A különös megjelenésű főemlősök remek úszók és búvárok, szeretnek víz közeli fákon élni. Megnézzük az etetést, és további állatfajokkal is találkozhatunk: ezüstös langúrok, orrszarvú madarak. Csónakra szállunk: a mangróverdő titkai fedik fel magukat előttünk, sötétedéskor a szentjánosbogarak fénylő táncában gyönyörködhetünk.  A program végén vacsora majd transzfer a szállodába.  Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 5. vasárnap
Délelőtt a Sepilok orángután rehabilitációs központba látogatunk, ahol visszaszoktatják a vadonba a veszélyeztetett főemlősöket. Etetés közben csodálhatók meg a malájul „erdei embereknek” nevezett emberszabásúak, és az orángután óvodát is megnézzük. Következő megállónk a maláj medvéknek létrehozott központ: itt szintén a vadonba való visszaszoktatás a cél, hiszen itt főleg a korábban sanyarú körülmények között tartott medvéken segítenek. Ebéd, majd felfedezzük Sandakan látnivalóit, a piacot, a Sim-Sim vízifalut, a dombtetőn épült Puh Jih Syh buddhista templomot, ahonnan belátni az egész öblöt.
Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 6. hétfő
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Kuala Lumpurba (Sandakan-Kuala Lumpur 10:20-13:05).  Megérkezés után transzfer a szállodába, délután szabadidő. Délután látogatás a Petronas tornyok kilátójában, transzferekkel. Szállás: Ramada KLCC Hotel 4*.

január 7. kedd
Délelőtt a hindu Batu Barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Délután városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony (kívülről), Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Szállás Kuala Lumpurban: Ramada KLCC Hotel 4*.

január 8. szerda
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Isztambul 09:55-16:00, Isztambul-Budapest 19:25-19:30).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival

  • Ázsiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

  • Izgalmas városok és Borneó érintetlen állat- és növényvilága, melyhez foghatót máshol nem láthat

  • Tengerparti pihenés Borneón

  • Világörökségi helyszínek az út során: Kinabalu Park, a botanikus kert Szingapúrban

  • Jó minőségű szállodák az út során

Fakultatív programok

Fakultatív egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkba: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Fakultatív fél napos látogatás a Mari Mari skanzenbe: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással aTurkish Airlines járataival
Repülőjegy Szingapúr-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Személyenként egy db max. 7 kg tömegű kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
Szállás két éjszakára Szingapúrban, a 4*-os Four Points by Sheraton  szállodában, kétágyas szobában
Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Ramada KLCC szállodában, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Ebéd egy alkalommal
Szilveszteri vacsora
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Szingapúrban
A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Idegenforgalmi adó a malajziai szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő
Ajánlott szervizdíj: 70 USD/fő
Fakultatív programok
Utasbiztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
Szingapúrba és Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el a látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől: hátralékfizetés 2024. november 11-ig; lemondási feltételek: szeptember 16.-október 17. 75 000 Ft/fő, október 18.-november 27. 300 000 Ft/fő, november 28-tól 100 %.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással aTurkish Airlines járataival
Repülőjegy Szingapúr-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Személyenként egy db max. 7 kg tömegű kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)

Étkezés: 

Bőséges büféreggeli minden nap
Ebéd egy alkalommal
Szilveszteri vacsora

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!