Szingapúr és Indonézia kincsei

Jáva és Bali - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Fedezze fel az egyik legizgalmasabb úticélt, a sok kellemes meglepetést rejtő mágikus Indonéziát és a jövőbe tekintő fantasztikus Szingapúrt! Mit is látunk utunk során? Szingapúr,Jáva szigete, Yogyakarta városa és környéke, ahol a világ legnagyobb buddhista temploma kápráztat el minket a felkelő nap első sugaraiban, Bali szigete, Ubud. Az utolsó napokat pihenéssel töltjük a sziget legszebb üdülőövezetében, a tengerparti Nusa Duában.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy az Emirates és az AirAsia légitársaságok járataira Budapest-Dubaj-Szingapúr, Szingapúr-Yogyakarta, Yogyakarta-Denpasar és Denpasar-Dubaj-Budapest útvonalon, turista osztályon, max. 7 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg tömegű feladott poggyásszal
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Yogyakartában, a Phoenix Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Resortban, kétágyas szobában
Reggeli
Négy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondic

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket
Útlemondási biztosítást

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum 15 fő

Szállás

Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Yogyakartában, a Phoenix Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Resortban, kétágyas szobában

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

 

január 30. csütörtök
Elutazás Budapestről egy átszállással, az Egyenlítőnél fekvő Szingapúrba, a világ legfejlettebb városállamába (Budapest-Dubai 14:50-23:05, Dubai-Szingapúr 01:05-12:10).

január 31. péntek
Megérkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő. Késő délután elmetrózunk a Clarke Quayre, a Singapore-folyó partján található egykori brit gyarmati kikötőbe, ami ma a város szórakoztató központja, rengeteg étteremmel, bárral, szórakozóhellyel és üzlettel. Itt hajóra szállunk és a folyóról megnézzük az üzleti negyed felhőkarcolóit, a Merliont, az Óriáskereket és a Marina-öböl futurisztikus épületeit.
Szállás Szingapúrban: Rendezvous Hotel 4*.

február 1. szombat
Egész napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer féle orchidea színpompás virágaiban. A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa, a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe. Felmegyünk az egyik szuperfa tetejére, ahonnan csodás a kilátás a kertekre és a városra. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek. Szállás Szingapúrban.

február 2. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Indonéziába, Közép-Jávára, Yogyakarta városába. Megérkezés után transzfer a több, mint ezer éves lenyűgöző hindu templomegyütteshez, Prambananhoz. A templomegyüttest három fő templom képezi, melyeket három istennek szenteltek: Brahma, a teremtő,  Visnu, a megtartó, és Siva, a pusztító. Továbbutazunk Jáva szívébe, szállásunk a Borobudur templom közelében lesz. Szállás: The Plataran Heritage Borobudur Hotel 4*.

február 3. hétfő
Korán kelünk, hogy a napfelkeltében, misztikus környezetben, a hivatalos nyitás előtt csodálhassuk meg a 9. században épült egyedülálló mahájána buddhista templomot, Borobudurt. A monumentális épület nyolc szintből áll, az öt négyszögletű terasz az anyagi világot, a három kör alakú terasz a szellemi világot szimbolizálja, a tetején lévő háromszög alakú sztúpa a megvilágosodás szimbóluma. A buddhista tanítás kőből épült fellegvárát 4  vulkán veszi körül fantasztikus hátteret kínálva az emberiség egyik csúcsteljesítményének. A program után visszatérünk a szállodába, ahol reggelizünk majd elutazunk Yogyakarta városába. Útközben megnézzük a 9. században épült Mendut buddhista templomot, majd egy tipikus jávai faluban, Candirejóban lovaskocsiról ismerkedhetnek a helyi szokásokkal és a mindennapi élettel. Ebéd program közben. Délután megérkezünk Yogyakartába, az ország kulturális fővárosába és egyetemi központjába. A város érdekessége, hogy az egyetlen alkotmányos monarchia Indonéziában, ahol a mai napig - a lakosság körében igen népszerű - szultán a kormányzó. A város híres a rengeteg batikot, ezüstöt, kézművesterméket kínáló üzleteiről, amiket a híres Malioboro bevásárlóutcában célszerű beszerezni. Szállás Yogyakartában: The Phoenix Yogyakarta Mgallery By Sofitel 5*.

február 4. kedd
Délelőtt Yogyakartában a szultán palotáját látogatjuk meg: a 18. században épült Kratonban a pavilonok, csarnokok és udvarok elbűvölő muzeális tárgyakat rejtenek, az épület külső és belső részletei a jávanéz építészet legszebb példái. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Bali szigetére. Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű  kulturális és művészeti központba. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 5. szerda
Egész napos kirándulás: elsőként a Szent Majomerdőt keressük fel, ahol a dzsungelben sétálunk a templomromok között, melyeket az itt élő majmok védelmeznek. Értékeinkre vigyázzunk, mert lehet hogy napszemüvegünket csak néhány banán ellenében kaphatjuk vissza! Ezután a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek, majd a Batur-vulkán látványában gyönyörködünk egy kellemes ebéd közben. Délután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk, a nap zárásaként a  kevésbé ismert, ám gyönyörű Kehen templomot látogatjuk meg. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 6. csütörtök
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd az azonos nevű hegy oldalában, csodálatos buja környezetben található Batukaru templommal ismerkedünk. Ebéd, majd a Jatiluwih rizsteraszokat fedezzük fel, ami a legszebb a szigeten. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 7. péntek
A sziget déli részére, Nusa Duába indulunk, útközben megtekintjük Bali egyik legismertebb látnivalóját, tengerből kiemelkedő sziklán épült Tanah Lot templomot, majd Kután, a szörfösök kedvenc városában szabadidő: ha vásárolni szeretnénk, itt találjuk a legjobb árú szuveníreket. Megérkezünk az arany homokos tengerparton épült szállodánkba, ahol pihenés és szállás: Nusa Dua Beach Hotel 5*.

február 8. szombat
Egész nap pihenés a tengerparton.

február 9. vasárnap
Egész nap pihenés a tengerparton. Délután fakultatív program: 

Fakultatív kirándulás az Uluwatu-templomhoz,  Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján:  130 USD/fő (helyszínen fizetendő). Délután a festői tengerparti sziklán épült Uluwatu-templomhoz indulunk. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a legendás Kecak-táncelőadás alatt  ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk.

Szállás Nusa Duán.

február 10. hétfő
Szabadidő a szállodában (a szobák este 6 óráig állnak rendelkezésre), majd este transzfer a repülőtérre.

február 11. kedd
Elutazás Budapestre egy átszállással (Denpasar-Dubaj 00:05-05:25, Dubaj-Budapest 08:40-11:45).

Kapcsolódó cikkek

» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. október. 29
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. október. 22
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. október. 19
» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 31
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2019. július. 29
» Bonsai Burma - Kovács Attila, 2019. július. 04
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2019. június. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Bali:

Általános Koronavírus tudnivalók:
Beutazáskor negatív PCR teszt bemutatása
Maszk viselése kötelező
Szociális távolságtartás javasolt.
Bejáratoknál (pl üzletek, repülőtér,) testhőmérséklet mérés történik.
Az üzletek, éttermek, bárok átmenetileg maximum 21:00 óráig tarthatnak nyitva,

Szobák:
Szobákat a vendég távozása után 24 órára üresen hagyják.
Takarítás csak abban az esetben történik, ha a vendég nem tartózkodik a szobában.
A vendég kérheti, hogy ott tartózkodása alatt a szállodai személyzet ne takarítsa a szobát.
Törölközők napi cseréje.
Covid 19 készlet térítésért kérhető. Egyes hotelek szobáiban 50 ml kézfertőtlenítő folyadék ingyenesen rendelkezésre áll.
Mini bár: feltöltése csak lekérésre lehetséges. Egyéb esetben a mini bár üres.

Étterem:
Büfé jellegű étkezés biztosítása esetén: előre elkészített hideg ételek adagonként kerülnek kihelyezésre, a meleg ételek rendelésre készülnek.
A hotelek többségében azonban csak a’la carte étkezés elérhető, az ételeket a szobában szolgálják fel.
Az asztalok közötti távolságot növelik, abból adódóan az étterem befogadó képessége csökken.

Szolgáltatások:
Fűtött medencék, fitnesztermek működnek.
A SPA-k szolgáltatása korlátozott.
Nem elérhető szolgáltatás a hotelekben: concierge, kirándulások értékesítése.

Programok, animáció:
Kizárólag a szabadtéri programok indulhatnak el, a programok előtt a résztvevők számára kézmosás és fertőtlenítés kötelező.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Február 9: fakultatív kirándulás az Uluwatu-templomhoz,  Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján:  130 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Délután a festői tengerparti sziklán épült Uluwatu-templomhoz indulunk.
A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a legendás Kecak-táncelőadás alatt  ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy az Emirates és az AirAsia légitársaságok járataira Budapest-Dubaj-Szingapúr, Szingapúr-Yogyakarta, Yogyakarta-Denpasar és Denpasar-Dubaj-Budapest útvonalon, turista osztályon, max. 7 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg tömegű feladott poggyásszal
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Yogyakartában, a Phoenix Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Resortban, kétágyas szobában
Reggeli
Négy alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondic

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket
Útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj : 35 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás az Emirates és az AirAsia légitársaságok járataira Budapest-Dubaj-Szingapúr, Szingapúr-Yogyakarta, Yogyakarta-Denpasar és Denpasar-Dubaj-Budapest útvonalon, turista osztályon, max. 7 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg tömegű feladott poggyásszal.

Szállás: 

Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 1 éjszakára Yogyakartában, a Phoenix Hotelben, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
Szállás 3 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Resortban, kétágyas szobában

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Reggeli, négy alkalommal ebéd.
Időjárás: 
Az általunk meglátogatott vidékein a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Nem szükséges oltás beadása az úton való részvételhez.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!