Szingapúr és Bali - karácsonyi és szilveszteri csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2024.12.21.-01.03.

14 napos körutazás Ázsiában

Töltse velünk a karácsonyi és a szilveszteri időszakot Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb városában Szingapúrban és a változatos kultúrájú indonéz szigeten, Balin! Utazásunkat Szingapúrban kezdjük, ahol a rendkívül szervezett városállam legszebb látnivalóit járjuk be. Ezt követően átrepülünk az istenek szigeteként számon tartott Balira, ahol a következő napokat Ubudban töltjük, majd a további kirándulásaink a sziget legszebb üdülőövezetéből, a tengerparti Nusa Duánból indulnak. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi, a helyiek istenbe vetett hitüket példaértékű hálával köszönik nap mint nap, szüntelen mosolyukkal és vendégszeretetükkel páratlan napokat varázsolnak az utazók részére. Nem mindennapi látnivalókat zárunk örökre a szívünkbe: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a magával ragadó rizsteraszok, az UNESCO Világörökség részét képző misztikus templomok és a sziget egyedi atmoszférája.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival turista osztályon
Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotel Singapore hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 4 éjszakára Ubudban a  Element Bali Ubud szállodában, deluxe kétágyas szobában
Szállás 5 éjszakára Nusa Duán, az Ayodya Resort & Hotel Bali  hotelben, deluxe kétágyas szobában
Reggeli
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 35 USD/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
Turistaadó: 150 000 IDR (10 USD/fő), előre online vagy a helyszínen a szigetre való belépéskor fizetendő
Idegenforgalmi adó: 150 000 IDR (10 USD/fő)

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 26 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia. 
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti  100 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum 26 fő

Szállás

Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotel Singapore hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 4 éjszakára Ubudban az Element Bali Ubud szállodában, deluxe kétágyas szobában
Szállás 5 éjszakára Nusa Duán, az Ayodya Resort & Hotel Bali  hotelben, deluxe kétágyas szobában

Program: 

december 21. szombat
Elutazás Budapestről dubaji átszállással Szingapúrba az Emirates járataival (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Dubaj-Szingapúr 03:15-14:40).

december 22. vasárnap
Délután érkezés Szingapúrba. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Szingapúrban: Rendezvous Hotel Singapore.

december 23. hétfő
Egész napos városnézés Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb városában. A függetlenné válását követően egyedülálló fejlődésen átesett metropolisz központjában ma már a legnagyobb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a modern sugárutak és üzletek mellett. Mindezek árnyékában hangulatos szentélyek, pezsgő piacok és zöldellő parkok egészítik ki az egzotikus városállam nagyságát. Figyelemre méltó tisztasággal és kitűnő közbiztonsággal bír, ugyanis a világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát és Chinatownt, a nyüzsgő indiai és kínai negyedet; majd megnézzük az üzleti negyed felhőkarcolóit, a város jelképévé vált Merliont, az Óriáskereket és a Marina-öböl futurisztikus épületeit. Ezt követően az Orchidea Kert több mint ezer féle színpompás orchidea virágai között sétálunk. A délutánt a közel egymillió növényből és 19 000 fajjal büszkélkedő Gardens by the Bay-ben töltjük: megcsodáljuk a Virágkupola és a Felhőkupola ritka növényeit és a világ legmagasabb belső vízesését. A kert nem csak turistalátványosságként szolgál, hanem saját ökofenntartó rendszerrel is bír, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek, melyeket a napközben feltöltődött napelemekkel biztosítják. Szállás Szingapúrban.

december 24. kedd
Délelőtt szabadidő, majd  transzfer a repülőtérre, elutazás Bali szigetére az AirAsia járatával (Szingapúr-Denpasar 16:15-19:00). Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű kulturális és művészeti központba. Szállás: Element Bali Ubud.

december 25. szerda
Egész napos kirándulás keretében a sziget művészeti és kulturális központját, Ubud környékét járjuk be. Utunk első állomása a misztikus Gunung Kawi, a lenyűgöző környezetben fekvő, 11. századból származó hindu királyi temetkezési hely. Ezt követően a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek. A csodálatos panorámát nyújtó Batur hegynél időzünk és a ma is aktív vulkán elbűvölő kilátása mellett fogyasztjuk el ebédünket. Ezután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk. Szállás Ubudban.

december 26. csütörtök
Egész napos szabadidő pihenésre vagy fakultatív program keretében Batubulanba látogatunk, ahol egy Barong táncelőadás keretén belül betekintést nyerünk a vallás inspirálta balinéz tánc világába, mely a jó és a rossz örök harcát mutatja be. A Szent Majomerdőben misztikus környezetben barátkozhatunk a kissé szemtelen majmokkal. A program ára ebéddel: 100 USD /fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Ubudban.

december 27. péntek
Egész napos fakultatív kirándulás Észak-Balira. Kora reggel indulunk a sziget északi részének felfedezésére. Első megállónk a Bratan-tó felett magasodó hegyvidéken a Wanagiri kilátó, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre és a tóra. Továbbutazunk a Banyumala ikervízeséshez, ahova 15-20 perces gyaloglás után érkezünk meg (a lépcső csúszós lehet, jó fizikai állapot szükséges a táv megtételéhez). A paradicsomi környezetben található természetes medence hűs vizében feltétlenül mártózzanak meg! Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazunk a Handara kapuhoz, ami a fotókról biztosan ismerős lesz – a zöld környezetben magasló hindu kapu igazából egy golfpálya bejárata. A napot a Bratan tó partján fekvő Ulun Danu úszótemplomnál zárjuk mely a balinéz templomépítés szép példája. A szállodába este érkezünk vissza. A program ára ebéddel: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Ubudban.

december 28. szombat
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd nyitott tetejű Volkswagen oldtimerekkel Bali egyik legnagyobb és legrégibb hindu építményéhez megyünk, a csodálatos buja őserdei környezetben található Batukaru templomhoz. A helyiek szerint olyan csendes és misztikus légkör uralkodik, hogy hallani az istenek suttogását. A festői  rizsteraszok felé vesszük az irányt, ahol ebédünk mellett megcsodálhatjuk, hogy a rizstermelők mekkora szorgalommal és hálával gondozzák földjeiket.  Végül a tengerből kiemelkedő sziklán épült Tanah Lot templomot csodáljuk meg. Szállás a sziget keleti részén fekvő szállodában: Ayodya Resort & Hotel Bali.

december 29. vasárnap
Szabadidő pihenésre vagy fakultatív kirándulás Kelet-Balira. A sziget keleti részére utazunk. az Agung vulkán által uralt vidékre. Látogatás a balinéz hinduk  legfontosabb szent helyén, a Besakih templomegyüttesben, mely a vulkán déli lejtőjén található. 23 egymással kapcsolatban álló templom épült itt sok száz évvel ezelőtt, a kilátás tiszta időben csodálatos a környező hegyekre, rizsteraszokra és az óceánra. Innen az egykori királyi palotához, a Tirtaganggához vezet útunk, mely csodálatos kertje elbűvöli a látogatót. A szent forrásból táplálkozó medencék és környékük a balinéz kertművészet egyik legszebb alkotása.  Ezután Tengananba,  a balinéz őslakosok (Bali Aga) birodalmába vezet az út. A Bali Agák szigorúan követik őseik hagyományait, viszonylagos izolációban élnek. Az itt készült bonyolult dupla ikat technológiával készült szőttes világhírű. A kirándulást a Goa Lawah templomnál zárjuk, melynek érdekessége, hogy a szentély mögötti barlangban rengeteg denevér él, melyek a legenda szerint a szentélyben élő mítikus óriáskígyónak szolgálnak élelemként. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. 

december 30. hétfő
Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás: betekintés a balinéz mindennapokba: programunk egy kis tabanani faluban kezdődik, ahol egyedülálló élmények részesei lehetünk a balinéz hagyományok által, megtapasztalhatjuk a falusi élet mindennapjait. Üdvözlőitalunk elfogyasztása közben megismerkedünk a balinéz építészettel, ellessük a Canang Sari készítésének titkát, melyet a balinéz hindu emberek készítenek és ajánlanak fel a fő balinéz istennek. Főzési élményekkel is gazdagodunk, a balinéz receptekhez ebéd is társul, melyet családi környezetben fogyasztunk el. Ezt követően fűszer-, kávé (vagy tea) ültetvényeket fedezünk fel, illetve betekintést nyerhetünk a rizsföldön való gazdálkodásba is. Késő délután vissztérés a szállásra. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Nusa Duában.

december 31. kedd
Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton.

Este fakultatív szilveszteri vacsoralehetőség a szállodában (bővebb információ indulás előtt 1 hónappal).

január 1. szerda
Délelőtt pihenés a tengerparton. Délután a festői tengerparti sziklára épült Uluwatu-templomhoz látogatunk, a „tengeri iránytemplomok” egyikéhez, melyet a tenger szellemeinek szenteltek és délnyugat őrzőjeként nyújt védelmet a gonosz démonok ellen. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a mitikus Kecak-táncelőadás alatt ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk. 

január 2. csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton, a szobákat 18:00-ig használhatják. Este transzfer a repülőtérre, majd elutazás dubaji átszállással Budapestre az Emirates járataival (Denpasar-Dubaj 00:05-05:25, Doha-Budapest 10:35-13:35).

január 3. péntek
Hazaérkezés kora délután Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Kedvező menetrend a Emirates járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Az utazás a karácsonyi ünnepek és az újév időszakára esik
  • Világörökségi színhelyek: botanikus kert Szingapúrban, Bali kultúrtáj
  • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
  • Szállás 4 és 5*-os szállodákban

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív program keretében Batubulanba látogatunk. A program ára ebéddel: 100 USD /fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő.
Fakultatív kirándulás Észak-Balira. A program ára ebéddel: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő.
Fakultatív kirándulás Kelet-Balira. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. 
Egész napos fakultatív kirándulás: betekintés a balinéz mindennapokba. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő.
Fakultatív szilveszteri vacsoralehetőség a szállodában (bővebb információ indulás előtt 1 hónappal).

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival turista osztályon
Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotel Singapore hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 4 éjszakára Ubudban a  Element Bali Ubud szállodában, deluxe kétágyas szobában
Szállás 5 éjszakára Nusa Duán, az Ayodya Resort & Hotel Bali  hotelben, deluxe kétágyas szobában
Reggeli
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 35 USD/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
Turistaadó: 150 000 IDR (10 USD/fő), előre online vagy a helyszínen a szigetre való belépéskor fizetendő
Idegenforgalmi adó: 150 000 IDR (10 USD/fő)

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 26 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia. 
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti  100 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival turista osztályon
Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton

Étkezés: 

Reggeli
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!