Szingapúr - Bali csoportos szilveszteri utazás magyar idegenvezetővel 2022.12.29.-2023.01.11.

14 napos körutazás Ázsiában

Töltse velünk az újévet az egyik legizgalmasabb úti célul szolgáló Szingapúrban és a változatos kultúrájú indonéz szigeten, Balin! Utazásunkat Szingapúrban, Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb metropoliszában kezdjük, ahol a rendkívül szervezett városállam legszebb látnivalóit járjuk be. Újév első napján átrepülünk az istenek szigeteként számon tartott Balira, ahol kirándulásaink a sziget legszebb üdülőövezetéből, a tengerparti Nusa Duánból indulnak. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi, a helyiek istenbe vetett hitüket példaértékű hálával köszönik nap mint nap, szüntelen mosolyukkal és vendégszeretetükkel páratlan napokat varázsolnak az utazók részére. Nem mindennapi látnivalókat zárunk örökre a szívünkbe: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a magával ragadó rizsteraszok, az UNESCO Világörökség részét képző misztikus templomok és a sziget egyedi atmoszférája.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival turista osztályon
Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban a központi elhelyezkedésű Alaya Ubud 5* szállodában
Szállás 6 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Hotel & Spa hotelben, deluxe kétágyas szobában
Reggeli
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Javasolt szervizdíj: 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 12 000 Ft/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A beutazás feltétele a teljes átoltottságot (legalább kétszeri, a második oltás után 14 nap letelte) igazoló magyar vagy EU-s oltási igazolvány bemutatása és az előzetes regisztráció a https://www.pedulilindungi.id/ applikáción keresztül, illetve egészségbiztosítás, amely magában foglalja a COVID-19 kezelés finanszírozását. A 18 év alatti személyek oltási igazolvány nélkül beutazhatnak.    

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum 25 fő

Szállás

Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 9 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Hotel & Spa hotelben, deluxe kétágyas szobában

Program: 

december 29. csütörtök
Elutazás Budapestről isztambuli átszállással Szingapúrba a Turkish Airlines járataival (Budapest-Isztambul 20:20-00:25, Isztambul-Szingapúr 01:55-17:20).

december 30. péntek
Érkezés Szingapúrba délután. Transzfer a szállodába. Szállás Szingapúrban: Rendezvous Hotel 4*.

december 31. szombat
Egész napos városnézés Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb városában. A függetlenné válását követően egyedülálló fejlődésen átesett metropolisz központjában ma már a legnagyobb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a modern sugárutak és üzletek mellett. Mindezek árnyékában hangulatos szentélyek, pezsgő piacok és zöldellő parkok egészítik ki az egzotikus városállam nagyságát. Figyelemre méltó tisztasággal és kitűnő közbiztonsággal bír, ugyanis a világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát és Chinatownt, a nyüzsgő indiai és kínai negyedet; majd a Clarke Quay kikötőnél hajóra szállunk és a folyóról megnézzük az üzleti negyed felhőkarcolóit, a város jelképévé vált Merliont, az Óriáskereket és a Marina-öböl futurisztikus épületeit. Ezt követően az Orchidea Kert több mint ezer féle színpompás orchidea virágai között sétálunk. A délutánt a közel egymillió növényből és 19 000 fajjal büszkélkedő Gardens by the Bay-ben töltjük: megcsodáljuk a Virágkupola és a Felhőkupola ritka növényeit és a világ legmagasabb belső vízesését. A kert nem csak turistalátványosságként szolgál, hanem saját ökofenntartó rendszerrel is bír, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek, melyeket a napközben feltöltődött napelemekkel biztosítják. Szállás Szingapúrban.

Késő délutántól a szilveszteri hangulat mámorában érdemes a városmag felé venni az irányt, kihagyhatatlan látványshow-val köszöntik az újévet. Este fakultatív szilveszteri vacsoralehetőség (bővebb információ és ár indulás előtt 1 hónappal).

január 1. vasárnap
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Bali szigetére az AirAsia járatával (Szingapúr-Denpasar 16:00-18:45). Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű kulturális és művészeti központba.

A balinéz és modern stílust ötvöző gyönyörű, buja trópusi környezetben fekvő Alaya Ubud 5* a város központjában található, a Szent Majomerdő közelében. 
Úszómedence, étterem, kávézó, bár, wellnessközpont tartozik szolgáltatásaihoz. A tágas erkélyes szobák telefonnal, tv-vel, minibárral, tea- és kávéfőzővel, hajszárítóval felszereltek.
Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

január 2. hétfő
Egész napos kirándulás keretében a sziget művészeti és kulturális központját, Ubud környékét járjuk be. Utunk első állomása a misztikus Gunung Kawi, a lenyűgöző környezetben fekvő, 11. századból származó hindu királyi temetkezési hely. Ezt követően a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek. A csodálatos panorámát nyújtó Batur hegynél időzünk és a ma is aktív vulkán elbűvölő kilátása mellett fogyasztjuk el ebédünket. Ezután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk. Szállás: Alaya Ubud 5*.

január 3. kedd
Egész napos szabadidő pihenésre vagy fakultatív program keretében Batubulanba látogatunk, ahol egy Barong táncelőadás keretén belül betekintést nyerünk a vallás inspirálta balinéz tánc világába, mely a jó és a rossz örök harcát mutatja be. A Szent Majomerdőben misztikus környezetben barátkozhatunk a kissé szemtelen majmokkal. A program ára: 39 900 Ft/fő. Szállás Alaya Ubud 5*.

január 4. szerda
Reggeli után első megállónk helyszíne a hinduizmus elterjedésének emlékeként épült Tanah Lot templom, az Indiai-óceánból kiemelkedő sziklatemplom, mely dagály idején egy vízen úszó szentély látszatát kelti. Ezt követően Bali egyik legnagyobb és legrégibb hindu építményéhez az azonos nevű hegyen található Batukaru templomhoz utazunk, melyet a buja trópusi esőerdők határolnak. A helyiek szerint olyan csendes és misztikus légkör uralkodik, hogy hallani az istenek suttogását. A festői Jatiluwih rizsteraszok felé vesszük az irányt, ahol ebédünk mellett megcsodálhatjuk, hogy a rizstermelők mekkora szorgalommal és hálával gondozzák földjeiket. Szállás a sziget déli részén fekvő tengerparti Nusa Duában: Nusa Dua Beach Hotel & Spa.

január 5. csütörtök
Pihenés a tengerparton.

január 6. péntek
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás Lembongan-szigetre: 56 900 Ft/fő, min.létszám 3 fő. Átkelés katamaránnal a közeli Lembongan szigetére, ahol egész napos lazulás vár ránk: napozzunk a fehér homokos tengerparton és a medencék szélén, vagy ragadjuk meg a kiváló alkalmat az aktív kikapcsolódáshoz, mely nem csak a felnőttek, de a gyerekeknek is egyaránt felejthetetlen élmény lesz: strandröplabdapálya, játszótér, sznorkel, kajak, SUP (stand up paddle), de ellátogathatunk a sziget belsejébe is. A program üdvözlő snackeket, valamint hangulatos BBQ ebédet is tartalmaz. Szállás Nusa Duán.

január 7. szombat
Pihenés a tengerparton.

január 8. vasárnap
Egész napos szabadidő pihenésre a tengerparton vagy fakultatív rafting túra a bámulatos környezetben elhelyezkedő Ayung folyón, mely Bali leghosszabb folyója is egyben. Gyors folyása miatt vadvízi evezésre kiválóan alkalmas, így jelentős turisztikai vonzerővel rendelkezik. A kalandos evezős nap merész és izgalmas kihívást jelentő zuhatagok mentén viszi végig a résztvevőket. A program minden korosztály számára biztonságban elérhető, mely tartalmazza az oda-vissza úti transzfereket, a szükséges ruházati felszerelést, a helyi idegenvezető által vezényelt raftingtúrát és egy finom ebédet a helyszínen. A program ára: 25 900 Ft/fő. Szállás Nusa Duán.

január 9. hétfő
Délelőtt pihenés a tengerparton. Délután a festői tengerparti sziklára épült Uluwatu-templomhoz látogatunk, a „tengeri iránytemplomok” egyikéhez, melyet a tenger szellemeinek szenteltek és délnyugat őrzőjeként nyújt védelmet a gonosz démonok ellen. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a mitikus Kecak-táncelőadás alatt ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tenger gyümölcseit vacsorázunk. Szállás Nusa Duán.

január 10. kedd
Szabadidő a szállodában (a szobák este 6 óráig állnak rendelkezésre). Délután transzfer a repülőtérre, majd este elutazás isztambuli átszállással Budapestre a Turkish Airlines járataival (Denpasar-Isztambul 21:05-05:20, Isztambul-Budapest 08:35-08:40).

január 11. szerda
Hazaérkezés reggel Budapestre.

​A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Kedvező menetrend a Turkish Airlines járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Világörökségi színhelyek: botanikus kert Szingapúrban, Bali kultúrtáj
  • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
  • Szállás 4 és 5*-os szállodákban
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív program Sentosa szigetére
Fakultatív rafting túra az Ayung folyón
Fakultatív hajókirándulás Lembongan-szigetre

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival turista osztályon
Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás 3 éjszakára Ubudban a központi elhelyezkedésű Alaya Ubud 5* szállodában
Szállás 6 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Hotel & Spa hotelben, deluxe kétágyas szobában
Reggeli
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Javasolt szervizdíj: 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 12 000 Ft/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A beutazás feltétele a teljes átoltottságot (legalább kétszeri, a második oltás után 14 nap letelte) igazoló magyar vagy EU-s oltási igazolvány bemutatása és az előzetes regisztráció a https://www.pedulilindungi.id/ applikáción keresztül, illetve egészségbiztosítás, amely magában foglalja a COVID-19 kezelés finanszírozását. A 18 év alatti személyek oltási igazolvány nélkül beutazhatnak.    

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival turista osztályon.
Utazási feltételeinktől eltérően az Air Asia légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén lemondási díjat számolunk fel.

Étkezés: 

Reggeli. Szingapúrban a szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!