Szilveszteri síelés vagy hótalpazás a Felvidéken

Szilveszteri túra, síelés és buli az Alacsony-Tátra és a Fátra legszebb részén

Behavazott fenyvesek, jó panoráma, hangulatos téli túrák, szauna… Mindez szilveszterkor a Felvidéken a Kis-Fátrában! Ha még nem jártál itt, vagy jó társasággal szeretnéd búcsúztatni az óévet, és ünnepelni az újat, akkor itt a helyed!

Alapár tartalmazza

Utazást kényelmes autóbusszal, szállást a Kis Fátrában hangulatos szállodában négyágyas szobákban (kétágyas felár 4.000 Ft/fő), Szilveszteri ünnepi vacsorát és gyümölcsöt, pálinkával, borral és pezsgővel, az idegenforgalmi adót, a programokat, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A hótalpak bérlését (14 Euró/fő/utazás), síbotok bérlése (7 Euró/fő/utazás), az étkezéseket és a felvonót, valamint a belépőket, ha síelni szeretnél, a síbérlet árát, az utasbiztosítást illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
45-50 fő

Nehézség:

A túrák nem nehezek, átlagos kondival teljesíthetőek. Rohanásra nem kell számítani, így lesz idő fényképezni, nézelődni, pihenni és enni-inni is. A túrák időtartama 5-6 óra, a legnagyobb napi szintemelkedés 800 méter, távok 10-15 km lesznek. Lesz olyan túra is melyet felére lehet rövidíteni, szóval bátran vállalkozzál és gyere velünk! A túra közepesen nehéznek tekinthető, a kevésbé edzettek is bevállalhatják.

Program: 

1. nap: Szerda, SZILVESZTER: Reggel búcsút veszünk a fővárosunktól a 2014-es évre, és a Felvidék felé indulunk (Indulás: 2014. december 31-én 8 órakor, Budapestről a Planetárium bejáratától. Találkozó 7.45-kor!). Néhány óra, és néhány kávészünet után már az Alacsony-Tátra körvonali látszanak. Indulás Átbuszozunk Donovalyn, majd Rózsahegy következik. Innen már nemsokára megérkezünk az első állomásunkra, a mintaszerűen restaurált Árva várhoz. A királyi vár nemcsak szépen felújított, hanem számtalan (kísértet…) legenda is főződik hozzá.  A szilveszteri hangulatot megalapozandó az esti  program bemelegítése ezzel már  itt el is kezdődik!  A várlátogatás végén buszra szállunk, majd Alsó Kubin érintésével érkezünk meg a Kis-Fátrába, a szállásunkra. Elfoglaljuk a házat és a szobákat, majd jöhet az átöltözés, és kezdődik az este! Bemelegítésként szilveszteri vacsorával kezdünk, majd néhány év végi feladat után éjfélt üt az óra. A teraszon koccintunk, majd zene/tánc/buli hajnalig :)

2. nap: Csütörtök, ÚJÉV: Az új év első reggelijét komótosan fogyasztjuk a szállásunkon. Szemben a behavazott hegyek várják hódítóikat. Kényelmesen elkészülünk, majd a Kriván csúcs (1709 m) meghódításával kezdjük az évet. Egy kicsit buszozunk Vrátna településig, ahonnan kényelmesen, felvonóval indulunk a gerinc irányába. Felérve előtűnik a magashegyi környezet (1520 m), majd a hegygerincen indulunk felfelé. Egy órányi túrázás után már a csúcskereszthez érkezünk, és az elmaradhatatlan csúcs fotók/csokik következhetnek. Amennyiben az idő/járása engedi, rövid gerinctúrával a környező csúcsokból is begyűjtünk néhányat, majd felvonóval ereszkedünk ismét vissza a faluba.  
Relaxációs lehetőség az új évre: aki a pihenéssel kezdene, azokkal a Besenová Termálfürdőjébe látogatunk. Elbuszozunk a Vág völgyében lévő wellness központba (termálvíz, külső és belső medencék, szaunák…) kiélvezheti az év első napját…
Ezen a napon is van lehetőség síelni a Vrátna-völgy pályáin.
(Túratáv: 5 km, szintkülönbség 300 méter.)

3. nap:Péntek, az új év első pénteki napja  :) : A Kis-Fátra szurdokainak meghódítására indulunk. Befagyott vízesések, havas fennsíkok és magas csúcsok vidéke ez a hangulatos téli táj. Reggeli után szállásunkról egy keveset buszozunk Biely Potok településre (700 m), majd innen gyalogosan folytatjuk az utunkat. Elhagyjuk a falu házait, majd kellemes erdős-mezős vidékeken keresztül túrázva érünk el a Horne diery szurdok bejáratához. Egy kis patakot követünk először csak át-át lépve, majd ahogy a zártabb völgyszakaszba érünk, előkerülnek a beépített létrák és a túrázást segítő drótkötelek. Igazi vadregényes szakaszokon keresztül jutunk el Rozsutec csúcs alatti fennsíkra (1200 m). Innen a nagy Rozsutec tömbjét körbekerülve a behavazott fenyvesek vidékén áthaladva Stefanova településig túrázunk.
Síelési lehetőség helyben a Vránta-völgy pályáin.
(Túratáv: 15 km, szintkülönbség 500 méter.)

4. nap:Szombat, az Alacsony-Tátra napja: Reggeli után búcsút veszünk a szállásunktól, és elindulunk dél felé.  Ismét az Alacsony-Tatában járunk, Donovalytól néhány kilométerre szállunk a buszról hótalpakra, a korábban szebb napokat látott Kortynica fürdő településen. A helyi forrást elhagyva a először erdei ösvényen bemelegítünk, aztán egyre feljebb kapaszkodunk, az első nagyobb pihenőnket 1100 méteren tartjuk. Innen egy lelkesítő emelkedőt kell csak megmásznunk, hogy elérjük túránk legmagasabb pontját 1330 méteren. Addigra már elfogynak a fák, így remek kilátás nyílik a környező hegyekre, a Kis-Fátra vonulataira, valamint túránk végcélja, Donovaly kisvárosa is előbukkan. A csúcsfotók után a közeli völgybe ereszkedve, ismét a fenyvesek határán bandukolunk. A télies hangulatú erdőn keresztül közelítjük meg a sípályákat, ahonnan egy könnyű útvonalon túrázunk a Donovaly sí központ parkolójában várakozó buszunkhoz. Az ott lévő vendéglők, éttermek valamelyikében megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, jóllakottan, kellemesen elfáradva indulunk haza. Budapestre téli élményekkel feltöltődve a késő esti órákban érkezünk, immáron az új évben :)
Síelési lehetőség Donovaly hangulatos sípályáin.
(Túratáv : 15 km – Szintemelkedés: 500 méter)

 

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást kényelmes autóbusszal, szállást a Kis Fátrában hangulatos szállodában négyágyas szobákban (kétágyas felár 4.000 Ft/fő), Szilveszteri ünnepi vacsorát és gyümölcsöt, pálinkával, borral és pezsgővel, az idegenforgalmi adót, a programokat, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A hótalpak bérlését (14 Euró/fő/utazás), síbotok bérlése (7 Euró/fő/utazás), az étkezéseket és a felvonót, valamint a belépőket, ha síelni szeretnél, a síbérlet árát, az utasbiztosítást illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

A reggelik és a vacsorák összesen 28 Euro-ba kerülnek (amennyiben igényled, jelentkezéskor jelezd a megjegyzésben!) Árvai vár belépő kb: 6 Euro/fő (felnőtt jegy) , termálfürdő belépő: 14 Euro/fő (8 termál medence, 5 úszó), 19 Euro/fő (korábbiak +a jacuzzi, csúszda torony), 30 Euro/fő/nap (korábbiak +szaunák), felvonó a Chleb felvonóval 1524 m-re és vissza 10 Euro/fő , Ha síelni szeretnél, a síbérlet ára.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Kb. 16-44 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Kb. 20-50 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A gyalogúrák során: bejáratott, kényelmes, meleg lábbeli (bakancs). Meleg téli ruhanemű, amely havas hideg időjárásban is megállja a helyét. Egy kishátizsák, amibe a  enni- és innivalót tesszük. Célszerű hozni a cipők talpára rögzíthető csúszásgátlót, ami a túraboltokban, vagy szupermarketekben lehet megvenni a téli szezonban.
Síelés esetén: sífelszerelés, de helyben is lehet bérelni, hasonló áron, mit itthon.

Szilveszteri mulatság: Utcai viselet.

Aqua Park: Ne feledd otthon a fürdőruhád, papucsod, törölköződ!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

 

Szállás: 

A Kis-Fátrában, közvetlenül a Vrátna völgy sípályáinak közelében szállodában fogunk lakni (pályaszálláson) alapvetően négyágyas szobákban  (kétágyas felár 4.000 Ft/fő) A fürdőszobás szobák kényelmesek, egy részük panorámás a környező hegyekre. Bőséges félpanziót barátságos áron lehet rendelni helyben. Ágyneműt és törölközőt kapunk.

Étkezés: 
Érdemes étkezést rendelni a szállodában, mert nagyon kedvező árat adtak meg nekünk, mint régóta visszajáró törzsvendégeknek. Ráadásul, a környéken kevés egyéb lehetőség van. A reggelik és a vacsorák összesen 28 Euro-ba kerülnek (amennyiben igényled, jelentkezéskor jelezd a megjegyzésben!), fizetni helyben kell. A szilveszteri vacsora nagyon bőséges, gyümölccsel, pálinkával, borral és pezsgővel :)
Időjárás: 
Szép téli időjárásra kell számítani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára nem tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!