Szilveszteri mulatság a Vajdaságban

5 napos buszos körutazás

Monostorok és borospincék látogatása.Zenés szilveszteri gálavacsora itallal.Magyar hősök nyomában Nándorfehérváron

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
3 reggeli + 2 vacsora ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4 csillagos szállodákban

Program: 

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN - MISKOLC) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA
Reggeli indulás Budapestről, Szeged érintésével határátkelés a Vajdaságba. Először Palicson állunk meg egy séta erejéig. Gyönyörködünk a meseszép tóban és környékében, mely télen is látványos. Megtekintjük az 56-os magyar emigránsok palicsi befogadó táborának emlékművét, a Vigadót, a Hangász Pavilont. Sétánkat követően a déli órákban a DiBonis borászatnál állunk meg. A környék egyik legismertebb pincészetében kiváló pálinkákat és borokat kóstolhatunk a bemutató és ismertető során. Az innivalóhoz hideg falatkákat is felszolgálnak. A végén vásárlási lehetőség. Kellemes hangulatban folytatjuk utunkat Szabadkára, ahol városnézés. A több mint 100 éves szecessziós városháza díszterme különösen szép. A gyalogos sétánk során láthatjuk a Zsolnay-kutakat és a szépen felújított zsinagógát is. Elmegyünk a gimnázium épülete elött is, amelynek igazgatója volt Kosztolányi Árpád: ide járt, fia, Kosztolányi Dezső is de egy tanárával folytatott vita miatt kicsapták az iskolából.  Szabadprogram is lesz, mely után folytatjuk utunkat. Tovább utazunk és átszeljük Bácskát, így érkezünk szálláshelyünkre, mely a Hotel Park ****, Rumában (4 éj). https://www.hotelpark.rs/

2. NAP: BELGRÁD – ZIMONY
Ezen a napon reggeli után Belgrádba utazunk. Először bejárjuk a híres, sok ostromot megélt nándorfehérvári várat. Itt aratott fényes győzelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregen. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőzhetetlennek hitt epireoszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. A vár (Kalemegdan), mellvédjéről megcsodáljuk a panorámát és a Duna és a Száva összefolyását. Aztán a helyi Váci utcán, a Knez Mihajlován végig sétálva és a Republik teret is érintve (Nemzeti Színház, Nemzeti Galéria) kiérünk a Terazija térre, ahol a város egyik jelképének számító, Zsolnay-tetős Hotel Moszkva található. Innen átsétálunk a Nikola Pasic térre, megnézzük a szép szökőkút rendszert és az országgyűlés épületét, illetve vele szemben az Öreg palotát és az Új palotát, amely ma a köztársasági elnök hivatala. Ezt követően felkeressük Zimonyt, ahol megtekintjük a Magyar Millenniumi Emlékművet, mely a hét országos millenniumi emlékművek egyike. Felsétálunk a torony kilátójába. Ezt követően visszamegyünk szállodánkba, ahol a vacsora már várja a csoportot.

3. NAP FRUSKA-GORA – SZILVESZTERI ZENÉS MULATSÁG
A mai napunk az Óév búcsúztatására való készülődéssel telik. Két borospincét is meglátogatunk, a Fruska Gorán, magyarul Tarcal-hegyen. A pincészeteknél tartanak egy kis ismertetést a helyi borászatról, ezt követően kóstolásra is lesz lehetőség, hogy még jobb kedvvel induljunk neki a szilveszteri mulatságnak. Ha valamelyik bor ízlett valakinek, az abból vásárolhat is. Programunk végeztével visszautazunk szállásunkra, ahol a gála vacsora előtt még lesz idő pihenésre, készülődésre. Este 20 óra körül kezdődik a zenés, büfés gálavacsora, mely része a szilveszteri bulinak. Az est alatt korlátlan lesz a helyi alkoholos (rakia, pálinka, fehér és vörös bor, sör), és alkoholmentes italok fogyasztása. Éjfélkor pezsgős koccintás, majd mulatság hajnal 2-ig.

4. NAP RUMA – ÚJVIDÉK
Késői reggeli, majd délután, akinek kedve van, azokkal az idegenvezető elmegy megtekinteni Újvidéket. Novi Sad a Vajdaság tartományi székhelye és Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, mely során láthatjuk a Monarchia egyik legjelentősebb és Európa 2. legnagyobb erődjét, a péterváradi erődöt. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. A vár toronyórájának mutatói különlegesek, a nagymutató mutatja az órák múlását, nem pedig a kismutató. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A város (neve is mutatja), viszonylag fiatal. Csak a török uralom alóli felszabadulás után kezdtek az erőd építésén dolgozó emberek letelepedni a péterváradi erőddel átellenben, a Duna túlpartján. A városközpontja a Szabadság-tér, itt található a városháza és a Mária Neve katedrális, valamint több szép régi épület.  A tér folytatása a sétálóutca, ahol rengeteg étterem, kávézó, cukrászda és bár várja a turistákat. További érdekes látnivalók: ortodox templom, pátriárka palotája, könyvtár. Rövid szabadprogram után térünk vissza szállásunkra. Vacsora.

5. NAP: RUMA - KRUSEDOL – SZEGED – BUDAPEST
Reggeli után hazaindulunk. Út közben még felkeressük Krusedol és Hopovo kolostorát. A Krusedol kolostor a XVI. század elején épült, ikonjai freskói többszáz évesek. Itt a XVI. századtól a XIX. századig találunk alkotást. Hopovo monostorának alapjait a mohácsi csata után építették egy lerombolt magyar kolostor helyén. 1716-ban a törökök felgyújtották a monostort, nem sokkal utána újjáépítésre kerül E meseszép épület 1990 óta a kiemelt fontosságú kulturális emlékhely címét viseli Szerbiában. Tovább utazva, várhatóan a délutáni órákban határátlépés után, Szeged érintésével Budapestre érkezés az esti órákban, utána mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Szerbia keselyűkkel és tengeri kajakkal: az Uvac kanyon - Kovács Attila, 2020. november. 30
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés - Hudanik Zsolt, 2012. május. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
3 reggeli + 2 vacsora ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
​Szabadka városháza 150 RSD
Nándorfehérvár 200 RSD
Zimony Magyar Milleniumi Emlékmű 150 RSD
Krusedol 1 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest
Debrecen
Dunaújváros
Füzesabony
Gyöngyös
Kecskemét
Kiskunfélegyháza
Miskolc
Nyíregyháza
Pécs
Szeged
Szekszárd

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás: 

4 csillagos szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!