Szilveszter Toszkánában - Kirándulás a Cinque Terre falvaiba

7 napos utazás szilveszterkor toszkánában

Csodálja meg Toszkána és a Cinque Terre egyedülálló látványt nyújtó vidékét, falvait szilveszterkor is! A színek gazdagságáról híres táj és települések a rideg tél ellenére is egyedülálló élménnyel gazdagítják az ideutazókat.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 6 éjszakai szállást félpanzióval (bele­ért­ve a szilveszteri élőzenés vacsorát is), az útle­mon­dási biztosítást, a programokat és a magyar ide­gen­ve­ze­tést az in­du­lás­tól az érke­zé­sig.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, valamint a fakultatív programok költségeit, valamint az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. NAP:
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna – Firenze útvonalon. Szállás Montecatini Termében (6 éj).

2. NAP: SAN GIMIGNANO, MONTECATINI TERME
A mai napi kirándulásunk során Toszkána egy középkorból itt felejtett kisvárosát, San Gimignanót nézzük meg.
San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).
Délután visszatérünk a szállodánkba, és ezután idegenvezetőnk egy sétát tesz az érdeklődő utasokkal Montecatini Termében, mely Európa egyik híres fürdővárosa (szép parkok, patinás szállodák és fürdők).

3. NAP: AREZZO, SIENA
Egész napos kirándulás Toszkána két tartományi székhelyére, Arezzóba és Sienába.
Arezzo, az aranyművesek városa Kelet-Toszkánában található, a történelmi óvárosában tett séta nagy élményt jelent majd utasainknak. A számtalan látnivaló közül kiemelkedik a nagyszerű főtér, a Piazza Grande pompás épületegyüttese. A város művészettörténeti szenzációja pedig Piero della Francesca csodálatos reneszánsz freskósorozata a San Francesco-templom szentélyében, mely a Szent Kereszt legendáját meséli el.
Az arezzói program után továbbutazás Sienába, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország talán leglátványosabb középkori tere.

4. NAP: FIRENZE VAGY MONTECATINI TERME
Pihenés, szabad program Montecatini Termében, a gyógyfürdőiről híres üdülővárosban.
Fakultatív program:
Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz művészetek „fővárosába”. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a San Lorenzo-bazilika stb. Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi Képtár.
A fakultatív program ára: 6.000 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

5. NAP: CINQUE TERRE
A Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén található, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. A nap során 3 faluban teszünk sétát: Monterossóban, a Cinque Terre fő településén, Vernazzában, amit a legszebbnek tartanak, valamint a meghökkentő fekvésű Riomaggioréban.
Mivel autóbusszal ezen települések többsége mind a mai napig nem elérhető, ezért vonattal járjuk be őket.
Este élőzenés szilveszteri vacsora a hotel éttermében.

6. NAP: PISA, LUCCA
Késői reggeli után látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya). Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a középkori temetőnek a megtekintésére is.
Délután utazás a szomszédos Luccába, Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (szép román kori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

7. NAP:
Hazautazás a Firenze – Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: Toszkána több városában a turistabuszok nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe, ezért egyes helyeken az átlagosnál hosszabb sétákra kell számítani.

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa - Etédi Alexa, 2013. február. 18
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész na­pos ki­rán­du­lás Fi­ren­zébe, a re­ne­szánsz mű­vé­sze­tek „fő­vá­ro­sába”. A kö­zös séta so­rán lát­juk a vá­ros fő ne­ve­ze­tes­sé­geit, me­lyek kö­zül a leg­je­len­tő­seb­bek: a hí­res kö­zép­kori híd (Ponte Vecchio), a fő­tér a pom­pás kö­zép­kori vá­ros­há­zá­val (Pa­lazzo Vecchio), a mo­nu­men­tá­lis szé­kes­egy­ház gyö­nyörű ha­rang­tor­nyá­val és a ke­resz­te­lő­ká­pol­ná­val, a San Lo­ren­zo-ba­zi­lika stb. Dél­után sza­bad­idő, il­letve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség to­vábbi ne­ve­ze­tes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re: San­ta Croce-temp­lom, Uffizi-kép­tár.

A fa­kul­ta­tív prog­ram ára: 6.000 Ft + eset­le­ges belé­pő­dí­ja­k (ga­ran­tált in­du­lás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 6 éjszakai szállást félpanzióval (bele­ért­ve a szilveszteri élőzenés vacsorát is), az útle­mon­dási biztosítást, a programokat és a magyar ide­gen­ve­ze­tést az in­du­lás­tól az érke­zé­sig.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, valamint a fakultatív programok költségeit, valamint az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő).

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó: kb 8 Euro/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: kb 8 Euro/fő

Belépődíjak: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
San Gimignano bazilika EUR 3,50
régi városháza + torony EUR 7,-
Arezzo San Francesco-templom ingyenes
San Francesco-templom szentélye EUR 8,-
Siena dóm EUR 5,-
Firenze székesegyház ingyenes
kombinált jegy (keresztelőkápolna
+harangtorony+kupola+múzeum) EUR 15,-
San Lorenzo-bazilika EUR 6,-
Santa Croce-templom EUR 6,-
Uffizi-képtár EUR 17,-
Cinque Terre kártya EUR 13,-
Pisa dóm ingyenes
keresztelőkápolna + temető EUR 7,-
ferde torony EUR 18,-
Lucca Guinigi-torony EUR 4,-

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 8,- EUR
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Szállás: 

6 éjszaka 4 csillagos szállodában, két­ágyas, für­dő­szo­bás szállodai szobákban.  Nincs éjszakai buszozás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Félpanzió. A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli büfé. A részvételi díj tartalmazza a szilveszteri vacsorát is, amelynek keretében a szálloda kü­lön­leges menüösszeállítást, 1 pohár pezsgőt, va­la­mint élőzenét is biztosít. Figyelem: Olasz­or­szág­ban a büféreggelik álta­lá­ban egy­sze­rűbb svéd­asz­talt jelentenek!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!