Szilveszter Szlovéniában - Bled

5 napos buszos utazás Szlovéniában

A Jugoszláviától való elszakadást követően állhatatos békeszeretetével nagyszerűen boldogult. Feleakkora, mint Svájc, és kétmilliónál is kevesebben lakják. Szerény méreteit meghazudtolva számtalan meglepetést tartogaz az utazóknak. Az adriai partvidék velencei kikötővárosait, a Júlia-alpok idilli hegyvidékeit, Ljubljana koncerttermeit és a nemzeti parkokban kínálkozó megannyi kaland lehetőségét.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Nagykanizsa – Lendva – Maribor (500 km)

Reggel indulás. Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szt. István szobrát és a magyar iskolát. Délután érkezünk Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva-partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétáló utcát. Továbbutazunk Bledbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (4 éj). A csoport a Hotel Savica *** szállodában fog végig lakni. Az épülettől 200 méterre található wellnessközpont úszó- és termálmedencéit a szálloda vendégei ingyenesen használhatják. Vacsora.

2. nap: Postojna – Predjama – Ljubljana (230 km)

Egyedi ajánlatunk van. Lesz lehetőség velünk kirándulás keretében a környék látnivalóinak megtekintésére illetve arra is, ha valaki ehelyett a sportolást választja, akkor síeljen a közeli hegyekben (akár több napon keresztül). Bledből síbuszok mennek a Vogelre és a Kravavecre. Utazás egyénileg. (Felszerelésről, síbérletről mindenkinek magának kell gondoskodnia). Ha valaki a kirándulást választja, akkor a postojnai-barlangrendszerhez utazhat velünk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Túraöltözet szükséges.) Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és múzeum található. Ezt követően a főváros felfedezésére indulunk. Óváros, dóm, Hármas híd, ferences templom. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana. Az esti órákban visszatérünk szállásunkra, majd vacsora.

3. nap: Velden – Maria Wörth – Pyramidenkogel – Klagenfurt (200 km)

Ezt a napunkat a gyönyörű Wörth-i tó környékén töltjük. Először a szépséges Velden városába látogatunk el. A város nagyon impozáns és előkelő, több filmet is forgattak itt. Látni fogjuk a Kaszinót, a reneszánsz Velden Palotát és az ún. Baumgartner villákat, melyek szépen mutatják a területre jellemző sajátos építészeti motívumokat. Következő megállónk Wörther See déli partján, egy kiugró kis félszigeten tornyosuló Maria Wörth híres zarándoktemploma. A festői fekvésű régi és új plébániatemplom gyönyörűen megmunkált gótikus és barokk díszítéseivel, középkori freskóival, gondosan ápolt sírkertjével a mozgalmas Wörthi tó partján a nyugalom szigete. A Pyramidenkogel egy kilátó, amely Ausztria egyik legszebb pontján, szintén a Wörthi tó déli partján fekszik, innen tekinthetünk le a tóra és Maria Wörthre. Végül Klagenfurtban teszünk egy rövid sétát – régi főtér, városháza, híres Sárkány-kút, Mária Terézia emlékmű megtekintése. Visszautazunk szállásunkra, vacsora.

4. nap: Bled – Szilveszter

Ezen a napon, a délelőtt folyamán egy rövid sétát teszünk Bledben, gyönyörködünk a tóban és az azt körülvevő látványban. Délután pedig a pihenésé a főszerep, rákészülünk a szilveszter estére. Este a szállodától kb. 250 méterre, közvetlenül a tóparton található Panoráma étteremben búcsúztatjuk az óévet egy élőzenés gálavacsorával (ital külön fizetendő).

5. nap: Skofja Loka – Ptuj – Nagykanizsa – Budapest (660 km)

Késői reggeli, majd Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokat keressük fel, amely már a XIII. sz-ban városi rangot kapott. Gyalogos sétánk során láthatjuk a XVI. sz-i magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhídat, a Kapucinus-hidat. Ezt követően Ptujba buszozunk, mely szintén több száz éves település. A hangulatos Dráva-parti város római kori emlékei közül az Orfeus-oszlop a legszebb. Érdekes még a Szt. György-templom, a Városi-torony és a Fő utca is. Hazaindulás és az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Csodás szlovén kisváros - Radovljica - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Bringával a föld alatt - Kalandok a Karavankákban - Czinke István, 2017. június. 04
» A csodálatos Bled - Kovács Attila, 2016. október. 13
» Kisfilm a csodálatos Bledről - Kovács Attila, 2016. augusztus. 19
» Bringázás a föld alatt: bányatúra Szlovéniában - Kovács Attila, 2016. július. 14
» Szlovénia gyönyörű tájai - benkovivien, 2015. november. 06
» Videó a Triglavról - Kovács Attila, 2015. október. 08
» A meseszép Szlovénia - a Bohinji-tó - Kovács Attila, 2015. március. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Szilveszteri vacsora.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás autóbusszal. Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához: automata klímaberendezés, kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések, az ülések felett pakolási lehetőség, Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak), CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség. Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Szállás: 

3 éjszaka *** szállodák 2 ágyas tusolós /WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A szilveszteri gálavacsora kötelezően fizetendő (25.000 Ft)
A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!