Szilveszter Szlovéniában

4 napos buszos utazás Szlovéniában

A Jugoszláviától való elszakadást követően állhatatos békeszeretetével nagyszerűen boldogult. Feleakkora, mint Svájc, és kétmilliónál is kevesebben lakják. Szerény méreteit meghazudtolva számtalan meglepetést tartogaz az utazóknak. Az adriai partvidék velencei kikötővárosait, a Júlia-alpok idilli hegyvidékeit, Ljubljana koncerttermeit és a nemzeti parkokban kínálkozó megannyi kaland lehetőségét.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást +2  vacsorát, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Nagykanizsa – Lendva – Maribor (500 km)
Reggel indulás. Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szt. István szobrát és a magyar iskolát. Délután érkezünk Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva-partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétáló utcát. Továbbutazunk Postojnára ahol a Hotel Jama-ban **** szállásfoglalás, majd vacsora, mely során élő zene is lesz.

2. nap: Postojna – Predjama – Ljubljana (230 km)
Reggeli után elmegyünk egy régi vízimalmot megtekinteni. A malom belsejében bemutatják a régi eszközöket és a malom működését. Programunk után egy hangulatos várat keresünk fel. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és múzeum található. Ezt követően ebéd a barlang közelében lévő étteremben. (Az út ára az ebédet is tartalmazza). Délután a postojnai-barlangrendszert ismerjük meg. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Túraöltözet szükséges.). Először kisvonattal, majd gyalog fedezzük fel a mesés barlangokat. Programunk után visszasétálunk a közeli szállodánkhoz ahol vacsora vár bennünket.

3. nap: Ljubljana – Szilveszter
Ezen a napon, a délelőtt elmegyünk a kb. 50 km-re lévő Ljubljanába. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Kora délután érkezünk vissza a szállodánkhoz, ahol kis pihenő után búcsúztatjuk az óévet egy élőzenés gálavacsorával. Bőséges 5 fogásos vacsora, éjfél után újraterítéssel pörkölt. Ital tekintetében; érkezéskor egy köszöntő ital és éjfélkor egy pohár pezsgő szerepel az árban. A többi ital a helyszínen fizetendő.

4. nap: Skofja Loka - Ptuj – Nagykanizsa – Budapest (660 km)
Késői reggeli, majd hazaindulunk. Először bemegyünk Skofja Loka-ba mely az egyik legrégebbi szlovén város. Belvárosi épületei, folyóparti házai középkori hangulatot varázsolnak szemünk elé. Továbbutazva Ptujban - mely szintén több száz éves település - megállunk városnézésre. A hangulatos Dráva-parti város római kori emlékei közül az Orfeus-oszlop a legszebb. Érdekes még a Szt. György-templom, a Városi-torony és a Fő utca is. Városi sétánk után hazaindulás, és az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Egy tündéri kisváros Szlovéniában - Skofja Loka - Kovács Attila, 2014. augusztus. 11
» Bringázás a föld alatt: bányatúra Szlovéniában - Kovács Attila, 2017. szeptember. 13
» Bringával a föld alatt - Kalandok a Karavankákban - Czinke István, 2017. szeptember. 06
» A csodálatos Bled - Kovács Attila, 2017. július. 30
» Szlovénia gyönyörű tájai - benkovivien, 2015. november. 06
» Videó a Triglavról - Kovács Attila, 2015. október. 08
» A meseszép Szlovénia - a Bohinji-tó - Kovács Attila, 2015. március. 13
» Város a Száva felett - Kranj, Szlovénia - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátást +2  vacsorát, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást a kötelező szilveszteri vacsorát. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Szilveszteri vacsora.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3 éjszaka **** szállodák 2 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást valamint 2 vacsorát tartalmaz. A szilveszteri gálavacsora kötelezően fizetendő.
A területről: 
Az Alpok lábánál található ország nagy része hegyvidéki és rendkívül magas az erdős területek aránya is. Nem csoda, hát, hogy az amúgy sem nagy ország lakossága mindössze 2 millió fő. Ljubljanától északnyugatra Szlovénia alpesi területét találhatjuk, magas hegycsúcsokkal és tengerszemekkel. Ezen a Száva-menti úton, az úttól pár km-re romantikus, zöldellő völgy nyílik, középpontját a tó foglalja el, kegytemplomos, hívogató kis szigettel. Ennek a csodálatos hegyvidéki fürdőhelynek a neve: Bled. Kiváló hely kirándulásokra, fürdőzésre, csónakázásra, téli idényben sielésre, korcsolyázásra. Bled idegenforgalmi vonzerejét fokozza a környéken fakadó gyógyforrás is. Bled egész évben élményekben gazdag, kulturált üdülést biztosít az oda látogatóknak. A szigeten lévő kegytemplom jóval korábbi múltra tekint vissza, mint maga a fürdőhely, századok folyamán zarándokok tízezrei keltek át a tavon, hogy a 99 gránitlépcsőn felkapaszkodva a csodatévő Mária segítségéért esedezzenek. Érdemes felsétálni mintegy fél órás gyaloglással a bledi várba, ahová gépkocsival is fel lehet jutni. Hosszabb kirándulásként felkereshető a Sum-vízesés és a Vintgar-szurdok. Elmaradhatatlan kirándulás Bledből Bohinj, a Bohinji-tó (kb. 29 km) és a Savica-vízesés.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!