Szilveszter Rómában

7 napos körutazás Rómában látogatással Assisibe és Firenzébe

Búcsúztassuk együtt az óévet, és köszöntsük az új esztendőt egy csodálatos történelmi városban, ókori romok, építészeti kiválóságok és romantikus szökőkutak társaságában. Legyen részese az örök város szilveszteri hangulatának.

Alapár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, 5 vacsorát, az útlemondási biztosítást, a belvárosi behajtási engedélyt Rómában, a programokat és az idegenvezetőt az indulástól az érkezésig. A helyi idegenvezetés díját a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2.000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, Olaszországi idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. NAP:
Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Perugia mellett (1 éj).

2. NAP: PERUGIA, ASSISI
Délelőtt séta Umbria régió székhelyén, az etruszkok alapította Perugiában (szép középkori óváros). Ezután a Tevere folyót átszelve utazás a közeli Assisibe, Szent Ferenc városába. Ez a hegyoldalban épült kisváros Itália egyik középkori gyöngyszeme. Séta a sikátorok világában, majd az emeletes Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Giotto világhírű freskói a felső templomban).
Délután továbbutazás az olasz főváros irányába, szállás Róma környékén (4 éj).

3. NAP: RÓMA
Egész napos program az örök városban: Szent Péter-székesegyház, Vatikáni Múzeumok a Sixtus-kápolnával, San Pietro in Vincoli-templom, Colosseum, az ókori emlékek stb.

4. NAP: TIVOLI (HADRIÁNUS VILLA), RÓMA
Délelőtt kirándulás a Róma melletti Tivoliba. Itt Hadriánus római császár palotaegyüttesének monumentális romjait nézzük meg, amely ma az UNESCO világörökség részét képezi (gyönyörű mediterrán környezet).
Délután folytatódik a római városnézés: Szent Pál-bazilika, Lateráni-bazilika, Szent lépcső stb.
Figyelem: Szilveszter este vacsora után az érdeklődőket a Fehérvár Travel autóbusza beviszi Róma központjába idegenvezetőnkkel együtt, illetve éjszaka 1-2 óra körül visszaindul a busz a szállodába.

5. NAP: RÓMA
Késői reggelit követően folytatjuk a római városnézést: Spanyol lépcső, Trevi-kút, Piazza Navona, II. Viktor Emánuel emlékmű stb. Ezt követően szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

6. NAP: FIRENZE
Búcsú Rómától, majd utazás észak felé. A nap nagyobbik részét Firenzében, a reneszánsz művészetek „fővárosában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére. Szállás Bologna környékén (1 éj).

7. NAP: FERRARA
Délelőtt egy sétát teszünk Ferrara műemlékekben gazdag óvárosában (UNESCO világörökség). Az épületek közül kiemelkedik a Castello Estense (egy hatalmas középkori téglavár) és a katedrális, mely Itália legszebb külsejű középkori templomai közé tartozik.
A ferrarai program után indulás hazafelé a Mestre – Ljubljana – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy a csoportnak Rómában olyan behajtási engedélyt vásárolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan kb. 2.000 Ft-tal megnövelte a részvételi díjat, de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.

Kapcsolódó cikkek

» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
» A Szárnyas Ízvadász felzabálta Rómát! - Kovács Attila, 2013. október. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hétvége Rómában (Budapest - Róma) Hotel *** - 4 nap
» 4 napos városlátogatás Rómában - Hotel **** - 4 nap
» 5 napos utazás Rómába - Hotel*** - 5 nap
» Hosszú hétvége Rómában - Hotel **** - 5 nap
» 3 napos városlátogatás Rómában - Hotel** - 3 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, 5 vacsorát, az útlemondási biztosítást, a belvárosi behajtási engedélyt Rómában, a programokat és az idegenvezetőt az indulástól az érkezésig. A helyi idegenvezetés díját a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2.000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket, Olaszországi idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő).

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Idegenforgalmi adót

A belépő árak tájékoztató jellegűek!

Róma Vatikáni Múzeumok EUR 19,-
Colosseum EUR 14,-
Tivoli Hadriánus Villa EUR 8,-
Firenze székesegyház ingyenes
kombinált jegy (keresztelőkápolna EUR 15,-
+harangtorony+kupola+múzeum)

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Odaútban a forgalom függvényében elképzelhető, hogy csak 21 óra körül ér a csoport a tranzitszállásra, ezért az első este nem biztosítunk vacsorát, de nap közben lesz lehetőség meleg étkezésre egy autópálya melletti étteremben.

Szállás: 

4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban (1-1 éjszaka tranzitszállás Perugia és Bologna környékén, 4 éjszaka Róma környékén). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Félpanzió – reggeli, vacsora a 2. naptól. (A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli a tranzitszállásokon büfé, a Róma környéki szállodában pedig bővített kontinentális.) A részvételi díj a 4. napon (szilveszterkor) 1 pohár pezsgőt is tartalmaz a vacsora mellé. Figyelem: Olaszországban a büféreggelik ál­ta­lá­ban egyszerűbb svédasztalt jelentenek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!