Szilveszter Rómában

7 napos körutazás Rómában és környékén

Búcsúztassuk együtt az óévet, és köszöntsük az új esztendőt egy csodálatos történelmi városban, ókori romok, építészeti kiválóságok és romantikus szökőkutak társaságában. Legyen részese az örök város szilveszteri hangulatának.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, 6 va­cso­rát, az útlemondási biztosítást, a progra­mokat és az idegenvezetést az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat. A részvételi díj tartalmazza a helyi ide­gen­ve­zetés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6.30-kor a Déli pálya­ud­var­tól. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autó­busz 7.30-kor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Ferrara út­vo­na­lon. Szállás Bologna kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj).

2. nap: Firenze
Utazás Firenzébe. A nap nagyobbik részét a re­ne­szánsz mű­vé­szetek „főváro­sában” töltjük. A közös sé­ta során látjuk a város fő ne­ve­zetes­sé­geit, melyek közül a leg­je­len­tő­sebbek: a híres kö­zép­ko­ri híd (Ponte Vecchio), a főtér a pom­pás kö­zép­ko­ri vá­ros­há­zá­val (Palazzo Vecchio), a mo­nu­men­tá­lis szé­kes­egy­ház gyönyörű harang­tor­nyával és a keresz­telő­ká­pol­nával stb. A közös program után sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re. Délután to­vább­uta­zás az olasz fő­város irá­nyába, szál­lás Róma kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (4 éj).

3. nap: Róma
Egész napos program az örök városban: Szent Péter-szé­kes­egy­ház, Vati­káni Múze­umok a Sixtus-ká­pol­ná­val, San Pietro in Vincoli-temp­lom, Colosseum, az ókori emlékek stb.

4. nap: Tivoli (Hadrianus Villa), Róma
Délelőtt kirándulás a Róma melletti Tivoliba. Itt Had­ri­anus római császár palota­együt­tesének mo­nu­men­tá­lis romjait nézzük meg, amely ma az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi (gyö­nyörű medi­terrán kör­nyezet). Délután foly­tatódik a római vá­ros­né­zés: Szent Pál-ba­zi­lika, Lateráni-bazilika, Szent lépcső stb.

5. nap: Róma
Délelőtt folytatjuk a római vá­ros­né­zést: Spanyol lép­cső, Trevi-kút, Piazza Navona, II. Viktor Emánuel em­lék­mű stb. Ezt köve­tően sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség to­vábbi ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re. Figyelem: Szilveszter este vacsora után az ér­dek­lő­dő­ket a Fehérvár Travel autó­busza beviszi Róma köz­pont­jába ide­gen­ve­ze­tőnk­kel együtt, illetve éj­sza­ka 1-2 óra körül vissza­indul a busz a szál­lo­dába.

6. nap: Siena
Búcsú Rómától, majd utazás észak felé. A nap során Tosz­kána egy kö­zép­kor­ból itt fe­lejtett kisváro­sában, Siená­ban teszünk láto­gatást. Ez Olasz­ország legegy­ségesebb han­gulatú kö­zép­ko­ri góti­kus városa, ahol szinte minden épület mű­emlék. Ezek közül kiemel­kedik a csodá­latos kated­rális (tele mű­kin­csekkel) és a világ­hírű gótikus vá­ros­háza égbe­szökő tor­nyával a főtéren, mely Olasz­ország egyik legszebb kö­zép­ko­ri tere. Szállás Bologna kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj).

7. nap:
Hazautazás a Ferrara – Mestre – Ljubljana – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Ér­ke­zés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re az esti órák­ban. Figyelem: Közép-Olaszország több váro­sában a tu­ris­tabuszok alap­esetben nem mehetnek a főbb lát­ni­valók közelébe. Ezt uta­saink számára úgy pró­bál­juk ké­nyel­me­sebbé tenni, hogy a cso­portnak Rómában olyan be­haj­tási enge­délyt vásá­rolunk („B” típusú en­ge­dély), amellyel a busz be­hajthat a bel­v­árosba, és a főbb látni­valók köze­lében meg tud állni. Ez ugyan kb. 2000 Ft-tal meg­nö­velte a rész­vé­teli díjat, de így a római vá­ros­né­zések sokkal ké­nyel­me­sebbé válnak.

Kapcsolódó cikkek

» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21
» A Szárnyas Ízvadász felzabálta Rómát! - Kovács Attila, 2013. október. 17
» Róma utcáin - Kovács Attila, 2013. október. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, 6 va­cso­rát, az útlemondási biztosítást, a progra­mokat és az idegenvezetést az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat. A részvételi díj tartalmazza a helyi ide­gen­ve­zetés díját is a Vatikáni Múzeumoknál (több mint 2000 Ft/fő), mert a tapasztalatok szerint csak helyi idegenvezető foglalásával kerülhető el az akár több órás sorban állás.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Idegebforgalmi adó: jelenleg nincs érvényben.

Belépődíjak - Az árak tájékoztató jellegűek!
Firenze székesegyház ingyenes, kombinált jegy EUR 10,-
Tivoli Hadriánus Villa EUR 11,-
Róma
metrójegy EUR 1,50
Vatikáni Múzeumok EUR 19,-
Colosseum EUR 14,-
Siena dóm EUR 6,-

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás: 

1-1 éj­sza­ka Bologna kör­nyé­kén, 4 éj­sza­ka Ró­ma kör­nyé­kén 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Félpanzió. (A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli a tranzitszállásokon büfé, a Róma környéki szál­lo­dá­ban pedig bővített kontinentális.) A részvételi díj a 4. napon (szilveszterkor) 1 pohár pezsgőt is tartalmaz a vacsora mellé. Figyelem: Olaszországban a büféreggelik ál­ta­lá­ban egyszerűbb svédasztalt jelentenek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!