Szilveszter Rómában

Szilveszter Rómában

5 napos szilveszteri kiskörút

A hajdani Római Birodalom központja évente milliókat csábít a felfedezésére. Bazilikák, fényes paloták, diadalívek emlékeztetnek a több ezer éves kultúrára. Az örök város egy eleven múzeum, felfoghatatlan mennyiségű műkincs otthona, nem beszélve a város utánozhatatlan, romantikus hangulatáról. Különleges óévbúcsúztató vár mindenkire, aki Rómát választja az év utolsó napjaiban. Nem mindennapi élmény az ókori város falai között ünnepelni, és kezdeni az új esztendőt.

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy a "Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetésse" program létszáma betelt, ezért a továbbiakban nem foglalható az utazás mellé!

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3-4*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1.nap
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, Montecatini Terme városába. Ez a hangulatos, 21 ezer lakost számláló kisváros, Toscana régiójában, Pisa és Firenze közelében fekszik. A város Itália legnagyobb és egyben egyik legismertebb termálfürdő-célpontja, ami évente több ezer turistát vonz a városba. A történelmi hangulat mellett a modern város pezsgésével is találkozunk, hiszen üzletek, éttermek sora vár a belvárosban. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo, mely az ünnepi időszakban gyönyörű díszítéssel örvendezteti meg a látogatókat, mindenképpen megér egy esti sétát. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.

2. nap: Róma 
Reggeli után folytatjuk utazásunkat Lazio tartományába. Vár Róma! Ahol megtudjuk, miről mesélnek a sokat látott macskaköves utcák, a császárok fórumai, valamint a legendás és romantikus Trevi kút! Lazio tartomány fővárosában járva egy dicsőséges birodalom, több ezer éves kultúra nyomdokain járunk, ahol az ókori romok, gyönyörű bazilikák, díszes paloták mind a város legendás történelmét hirdetik. Az Örök város ókori nevezetességeivel kezdjük gyalogos városnézésünket. A Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja, a város jelképe a Kolosszeum lesznek az első legfontosabb látnivalók. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, és Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút sem. Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban (2 éj 4* szálloda).

3. nap: Róma-Vatikán
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk római városnézésünket. Látogatási lehetőség a Vatikánban. A múzeum számtalan művészeti kincse, és a monumentális Szent Péter Bazilika megtekintése, részletes tárlatvezetéssel. Délutáni programunkat a híres Tevere folyó mentén folytatjuk. Következik az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Kora este visszautazás a szálláshelyre, készülődés a szilveszter éjszakára. Utasaink két lehetőség között választhatnak ma este. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram Róma belvárosában vagy szilveszteri vacsora egy belvárosi étteremben, a Vatikán szomszédságában. Visszautazás a szállodába a kora hajnali órákban.

Szilveszteri vacsora menü:
Előétel: bazsalikomos bruschetta, parmezán, bresaola sonka, ruccola, gombás fettuccine tészta, spenóttal és túróval töltött palacsinta
Főétel: borjúhús sonkával és zsályával (saltimbocca alla romana con prosciutto di Norcia), pirított cikória, rozmaringos burgonya
Desszert: fagylalt kehely
Éjfélkor lencse kolbásszal.
Asztalonként víz, házi bor, kávé, pezsgő.

4. nap: Orvietó-Montecatini Terme
Elutazás Umbria tartomány gyönyörű kisvárosába, Orvietóba, mely egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán helyezkedik el.  A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a XIV. században épült Itália legszebb székesegyháza, melynek homlokzati mozaikjai elkápráztatnak szépségükkel. Megtekintjük az „Itália csodájának” nevezett csodás Dómot, majd rövid szabadidő. Séta a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáiban, ahol ha kedvünk tartja kóstolhatunk a híres orvietói borokból , vagy elfogyaszthatunk egy finom porchetta-s szendvicset is. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szállásra.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggelinket követően Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe utazunk, ahol az Arno parti város legfontosabb nevezetességeit keressük fel. A reneszánsz szülőföldjén, elsétálunk a város egyik jelképéhez a Ponte Vecchio hídjához, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a város politikai központja a Piazza della Signoria felfedezésére indulunk. A Dóm téren megtekintjük a gyönyörű márványborítással ékeskedő gótikus Santa Maria del Fiore épületét, Giotto harangtornyával és a Keresztelőkápolna épületével. Belvárosi sétánk után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli. Köszönjük megértésüket!

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Róma képekben - Kovács Attila, 2018. augusztus. 10
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

 Vatikáni múzeumok és a Szent Péter Bazilika megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 14.900,-Ft/fő jelentkezéskor fizetendő!) 

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Firenze 10 €/fő (kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége).

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.500 Ft/fő
Róma / tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Róma / helyi idegenvezető költsége: 5 EUR/fő
Róma városbelépő szilveszter éjszaka: 5 EUR/fő
Orvietó / felvonó: 3 EUR
Orvietó / Dóm+Brizio: 3 EUR
Firenze/Santa Croce Templom: 8 EUR
Firenze 10 EUR/fő
(Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Firenze 10 €/fő (kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3-4*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető: 3 vacsora szállodában + Szilveszteri vacsora Róma belvárosában.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!