Szilveszter Prágában

5 napos szilveszteri körutazás Csehországban

Csehország nagyon népszerű a magyarok körében, különösen Prága. Most egy speciális ajánlattal szolgálunk. Jöjjön Szilveszterkor Prágába és tekintse meg ezt a csodaszép várost, majd kiránduljon egyúttal Drezdába is.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállás 4* szállodában reggelivel, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a szilveszteri gálavacsora árát és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Kroměříž – Prága (550 km)

Reggel indulás, majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és egy különlegességet keresünk fel; egy kevésbé ismert várost, Kroměřížet (régi nevén: Kremsier). Itt teszünk rövid sétát. Történelmi központját, a főteret és a mellette álló Püspöki palota területét a palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma, 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra, mely ****-os. (4 éj)

2. nap: Prága

Gyalogos városnézés Prágában. A mai nap első látványossága a vár, a Hradzsin. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően lesétálunk Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon, szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Továbbhaladunk a belvárosban, a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. A Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott is sétánk része lesz. Az óváros méltán került fel az UNESCO Világörökségek Listájára. Az ezt követő szabadprogram alatt egyéni nézelődésre, ajándékvásárlásra is nyílik lehetőség. Aki gondolja, egy hangulatos kiskocsmában megízlelheti a híres cseh söröket is. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. nap: Prága – Karlstejn – Plzen – Prága (200 km)

Ezen a napon elutazunk egy igen tartalmas kirándulásra. A fővárost elhagyva kb. 50 km-t utazunk Karlstejn váráig, mely Csehország egyik leglátványosabb, 320 méter magasan a falu fölé emelkedő és teljesen épen maradt gótikus vár. I. Károly cseh király építette, őrizték itt a koronázási ékszereket is, és fontos politikai találkozók színhelye volt a fővároshoz való közelsége miatt. A várlátogatásunk után Plzenbe buszozunk, mely 2015-ben Európai Kulturális Fővárosa volt. Sétálhatunk a tágas Köztársaság téren, mely Csehország legnagyobb tere. Láthatjuk a reneszánsz Városházát, melynek emeletén megtekinthető a Serfőzők próbapadja, amelyhez egy aranyos történet köthető. Folytatjuk utunkat a gótikus Szent Bertalan templomhoz majd látogatást teszünk a Sörgyárban, egy kb. 60 perces túra során ismerkedünk a sörgyártás rejtelmeivel. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra Prágába.

4. nap: Prága – Karlovy Vary – Prága (320 km)

Reggeli után a meseszép Karlovy Varyba megyünk. A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik ivókútnál megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. A délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt és érkezünk vissza Prágába, és megyünk vissza a szállásunkra és készülünk a szilveszteri mulatságra. A szilveszteri programunkon a szállodában van; welcome ital, változatos büfé vacsora, élőzene, tánc, éjfélkor újraterítés.

5. nap: Prága – Kutná Hora – Brno – Magyarország (620 km)

A késői lefekvés miatt reggel pihenés. Délelőtt indulunk Kutná Horaba, ahol megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat, Brnoba, az ország második legnagyobb városába, ahol gyalogos városnézés. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, majd továbbhaladva a Szent Péter és Pál-katedrális és a Szt. Jakab-templom épületeit is lefényképezhetjük. Csehországot és Szlovákiát elhagyva rajkai határátlépés után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállás 4* szállodában reggelivel, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, a szilveszteri gálavacsora árát és a fakultatív programok árát.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 660 CZK + 2 €

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

4* szállodában 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás és szilveszteri gálavacsora befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!