Szilveszter New Yorkban, pihenéssel Miami tengerpartján

Varázslatos kombinált program, mely magába foglalja a new york-i 2020-as év köszöntését és a Miami napsütés élvezetét is. Tapasztalja meg személyesen, milyen a szilveszter éjjel a Time Square-en, ahol a világ egyik leghatalmasabb szilveszteri party-ja várja az ünneplőket. Éjfél előtt egy perccel leeresztik a 3,5 méter átmérőjű szikrázó kristálygömböt a One Times Square tetejéről, majd több mint kétmillió ember az utolsó tíz másodpercben együtt számol vissza, mielőtt a gömb leér, és kialszanak a fények. Pontban éjfélkor megkezdődik a hatalmas ünnepség, konfetti esővel és tűzijátékkal. Majd szó szerint a „télből a nyárba” utazunk, mivel az új év első napjait Miami csodálatos fehér homokos tengerpartján tölti csoportunk.

Alapár tartalmazza

9 éjszakai szállást központi, 3*-os szállodákban kétágyas szobákban, amerikai reggelit, leírásban szereplő programokat, helyszíni transzfereket, szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi és belföldi repülőjegyek és illetékek, ESTA engedély, útlemondási biztosítás, borravaló, BBP biztosítás, fakultatív programok.

Hossz: 
11 napos kombinált út
***
Létszám: 
Kis létszám: max 20 fő

Szállás

 3*-os szállodákban.

Program: 

1. nap   Budapest – New York
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással New Yorkba, a felhőkarcolók városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban, a Time Square-től mindössze 3 háztömbnyire (4 éj).

Szállás: Cambria Hotel & Suites Times Square 3*

2. nap  New York
Reggeli után félnapos gyalogos városnézés Manhattanben: felfedezzük a téli köntösbe burkolózott város rejtett szépségeit, az amerikai filmek alapján szinte ismerős helyszíneket. Sétánkat Greenwich Village-ben kezdjük, mely egykor egy New Yorktól különálló vidéki kistelepülés volt, megtarthatta eredeti utcaszerkezetét, ebből következően ma élesen elüt a többi városrész rendezett alaprajzától. Az utcákat itt nem számozzák, hanem nevet adnak nekik.  Ezután New York legdivatosabb negyedébe, a SoHo-ba látogatunk, ahol számos híresség és modell is gyakran megfordul. Ezt követően a Chelsea piacon és a mellette kezdődő High Line Parkban folytatjuk utunkat, majd kipróbálhatjuk a híres New York-i metrót is.

Délután szabadidő a város egyéni felfedezésére vagy fakultatív program: látogatás a lerombolt World Trade Center emlékparkba és múzeumba belépővel. 2001. szeptember 11. megrázó esemény volt minden amerikai életében és az egész világra jelentős hatást gyakorolt. Az egykori ikertornyok helyén ma emlékmű és múzeum áll, közvetlen a világkereskedelmi központ új tornya, a One World Trade Center mellett. A két óriási fémmedence az ikertornyok egykori helyét jelöli, peremükre az áldozatok neveit vésték. A múzeum ezek alatt, a föld mélyén található, ahol több tárgyi emléket is őriznek a 2001-es tragédiáról, köztük kiégett tűzoltóautókat, romok alatt talált használati tárgyakat.

Késő délután szabadidő vagy séta a Time Square-re, ahol együtt köszönthetjük az Újévet a milliónyi ünneplővel. Délutántól egészen hajnalig számtalan szabadtéri program, koncert várja az érdeklődőket.

(Fontos: az ünneplők már reggeltől gyülekeznek a téren, ha jó helyet szeretnének, ahonnan látni a gömböt érdemes mielőbb kimenni a térre. Szigorú biztonsági ellenőrzésre kell számítani, a zónákat folyamatosan töltik és zárják le. Ha valaki kijön, már nem valószínű, hogy vissza tud menni ugyanoda.)

3. nap New York
Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának központjában, az ünnepi díszbe öltözött Manhattanben: Battery Park, Wall Street, Freedom Tower, Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village, Empire State Building (belépővel). A 102 szintes felhőkarcoló Midtown városrészben, az 5. sugárúton épült, Art Deco stílusban – a modern világ 7 csodájának egyikeként tartják számon. A kilátószintről csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután folytatjuk a buszos városnézést: Egyesült Nemzetek épülete, Rockefeller Center, Harlem, végül a „mindenki által ismert” Central Parkban fejezzük be.  Szabadidő vásárlásra vagy kipróbálhatják a korcsolyapályát, hóesés esetén akár a lovasszánozást is. A program után transzfer a szállodába.

4. nap New York
Reggeli után szabadidő vagy fakultatív program (kb. 6 órás): komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, a fáklyát tartó hősnő szobrához – az ikonikus Szabadság-szoborhoz és Ellis Island-re. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A szobor jobb kezét és fejét megerősítették, az új fáklyát aranylevelekkel borították. A szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé vált. Ellis szigete volt az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. 1990 óta múzeumként működik, aki szeretné őseit felkutatni, itt megtalálja az eredeti bevándorlási dokumentumokat, így az ország minden tájáról érkeznek ide „családfa kutatók”. Az egyik leginformatívabb múzeum az USA-ban. A program után transzfer a szállodába.

5. nap  New York – Miami
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, elutazás Miamiba a menetrend szerint. Érkezés után transzfer a szállodába, útközben rövid panorámás városnézés (Miami belváros, Little Havana, Bayside Market Place, Miami Beach). Szállás Miamiban, a South Beach-en (5 éj).

Szállás: Hampton Inn Miami South Beach 3*

6-9. nap Miami
Reggeli után szabadidő a tengerparton vagy a környék felfedezésére. Fakultatív programlehetőségek:

Kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba (kb. 8 órás program): Ez a hatalmas édesvizű mocsár az USA második legnagyobb nemzeti parkja. A Floridai-félszigeten többnyire indiánok éltek, a mocsaras vidéket a bevándorló európaiak csak az 1800-as évek végén kezdték felfedezni. Az Everglades Nemzeti Park a turisták kedvelt úti célja, mivel a terület növény- és állatfajtákban igen gazdag, köztük számos ritkasággal is találkozhatunk itt, ami még vonzóbbá teszi. Sokféle páfrányt, broméliát, orchideát, mahagónifát, pálmafát és mocsári ciprust nézhetünk meg itt, de ennél is színesebb az állatvilág: kócsagok, pelikánok, gólyák, flamingók, aligátorok, virginiai szarvas, párduc és akár még lamantin is látható. Mindezeken felül számos érdekes program várja a látogatókat: Shark Valley kilátó, aligátorfarm, léghajós túra (a belépő ezt is tartalmaza).

Egész napos kirándulás Cape Canaveral-ba, a Kennedy Űrközpontba (kb. 14 órás program): Az amerikai űrkutatás egyik legfontosabb állomása a Cape Canaveral Air Force Station, mely 1950 óta az Egyesült Államok Légierejének (USAF) rakétaindító bázisa. A mai napig innen lövik a műholdakat, innen indult a teljes Apollo-program, melynek elsődleges célja az ember Holdra juttatása volt. A híres Apollo 11 legénységének tagja volt Neil Armstrong és Buzz Aldrin, az első két ember, akik a Holdra léptek. A kiállítás elején mutatják be az amerikai űrkutatási és űrhajózási program nevezetességeit, köztük a holdkomp modelljét is. A buszos körút végigvezet a kilövőállomások között, miközben megismerkedhetünk a NASA és az űrutazás történetével. Az űreszközök indítása ma leggyakrabban a Kennedy Űrközpont 39. számú indítóhelyéről történik. Az összeszerelési munkákat a kilövőhelyhez tartozó szerelőcsarnokban végzik. Ezután a Kennedy Space Centerben számos érdekességet láthatunk. A látogatóközpontban többek közt megtekinthető a Gemini 9A kapszulája, az Apollo-14 parancsnoki űrkabinja és az Apollo-15 Holdat megjárt kabinja, de még az Atlantis űrsikló is. A Rocket Garden-ben a hatalmas méretű rakéták is láthatók, amik a világűrbe juttatták ezeket, de a NASA tárgyi emlékeit is megtaláljuk itt. Láthatunk marsjárót és 3D vetítéseket, sőt interaktív kiállításon is részt vehetünk, vagy akár együtt ebédelhetünk egy igazi űrhajóssal.

10-11. nap Miami - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, elutazásig szabadidő. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségi helyszínek

  • Szabadság-szobor
  • Everglades Nemzeti Park

Kapcsolódó cikkek

» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 28
» New York - Kovács Attila, 2019. augusztus. 07
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2019. október. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok (minimum 10 fő esetén magyar idegenvezetővel):
World Trade Center 9/11 Emlékpark és Múzeum belépővel: 20.000 Ft
Szabadság-szobor és Ellis Island kirándulás: 55.000 Ft
Everglades Nemzeti Park kirándulás: 67.000 Ft
Cape Canaveral, Kennedy Űrközpont kirándulás: 89.000 Ft
A fakultatív programok feltüntetett árai tartalmazzák a szükséges transzfereket privát busszal, belépőket és a magyar idegenvezetést (minimum 10 fő esetén).

További fakultatív lehetőségek (idegenvezetés nélkül):

Miami Seaquarium belépő:  15.000 Ft
Az USA legnagyobb tengeri akváriumparkjában betanított gyilkos bálnák, delfinek és fókák műsorait lehet megnézni, vagy akár delfinekkel és fókákkal úszhatunk is. Ezen kívül cápák, ráják, krokodilok, trópusi madarak, pingvinek is láthatók a parkban.

Orlando / Disney World (kb. 380 km Miamitól, belépőjegy gyűjtőtranszferrel):  75.000 Ft
Az egész világ ismeri Walt Disney bájos rajzfilm figuráit, melyek a filmvásznon vagy a Tv képernyőjén a legegyszerűbb meséket is felejthetetlen élménnyé varázsolják kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az igazi klasszikus, Walt Disney „gyermeke”, az 1928-ban született Mickey egér tavaly ünnepelte 90. születésnapját, többek között a parkban „vele” is találkozhatnak. A hatalmas területen található Disney World-ben 4 témapark és 2 vízi park várja a gyerekeket és azokat a felnőtteket, akik szeretnék egy napra újra gyereknek érezni magukat.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

9 éjszakai szállást központi, 3*-os szállodákban kétágyas szobákban, amerikai reggelit, leírásban szereplő programokat, helyszíni transzfereket, szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi és belföldi repülőjegyek és illetékek, ESTA engedély, útlemondási biztosítás, borravaló, BBP biztosítás, fakultatív programok.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló 50 USD

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
December 30. Budapest – Amszterdam 06.30-08.45  KL 1972 / kb. 2 óra 15 perc
December 30. Amszterdam – New York  13.30-15.45  KL 641 / kb. 8 óra 15 perc
Január 3. New York – Miami 11.25-14.43 DL 2175 / kb. 3 óra 18 perc
Január 8. Miami - Párizs 16.40-07.15(másnap)  AF 099 / kb. 8 óra 35 perc
Január 9. Párizs - Budapest 13.20-15.30 AF 1294 / kb. 2 óra 10 perc 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

 3*-os szállodákban.

Étkezés: 
Amerikai reggeli.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!