Szilveszter Mexikóban: körutazás és all-inclusive tengerparti pihenés Cancúnban 2022.12.30.-01.11.

Körutazás és all-inclusive tengerparti pihenés

Színek, ízek végtelen kavalkádja; mesék és hiedelmek misztikus világa; kulturális emlékek sokasága és csodás tengerpartok. Ez a varázslatos Mexikó! Ha hamisítatlan latin fiesztával szeretné az új évet köszönteni, de mellette nem mondana le Mexikó helyi különlegességeiről sem, utazásunk Önre vár! Vamos! - Induljunk!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Mexikóváros és Cancún-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán
Repülőjegy Mexikóváros és Mérida között
Személyenkénti egy standard kézipoggyász és kézitáska, továbbá egy feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás négy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás négy éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában, all-inclusive ellátással
Kirándulások, városnézések program szerint légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Két ebéd program szerint
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1,5 USD/szoba/éjszaka)
Visitor tax kilépési illeték, mely Cancúnhoz tartozó tartományban fizetendő: kb. 11 USD/fő
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 60 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Javasoljuk, hogy az útlevél a hazautazás időpontjától még legalább fél évig érvényes legyen.
Minimum létszám: 15 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 60 USD/fő
Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 60. napig történő útlemondás esetén 79 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
Min.: 15 fő.

Szállás

Szállás négy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában.
Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában.
Szállás négy éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában.

Program: 

december 30. péntek
Elutazás Budapestről müncheni átszállással Mexikóvárosba (09:20-10:40, 15:15-21:15), majd transzfer a szállodába. Szállás a város népszerű üzleti negyedében, a  Paseo de la Reforma sugárútnál, a 4*-os Hotel Galeria Plaza Reforma szállodában.

december 31. szombat
Reggeli után buszos és gyalogos városnézésünk során felkeressük Mexikóváros legfontosabb látnivalóit: a világ második legnagyobb terét, a James Bond filmből jól ismert Zócalót; a Katedrálist, a Palacio Nacional épületét (kívülről). Végig haladunk az elegáns Paseo de la Reforma sugárúton, az Alameda parkban megállunk Diego Rivera " Álom egy vasárnap délutánról" falfestményénél, majd továbbutazunk, hogy a programunk koronájaként felfedezzük a világviszonylatban is egyedülálló tárlattal rendelkező Antropológiai Múzeumot. Szállás Mexikóvárosban.

Este fakultatív szilveszteri vacsora és ünneplés helyi étteremben, transzferrel: szervezés alatt. 

január 1. vasárnap
Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás: Xochimilco és Coyoacán: 25 900 Ft/fő
Reggelit követően "Mexikó Velencéjébe", az UNESCO Világörökséghez tartozó Xochimilcoba utazunk, ahol egy színes trajinera-n és mariachik zenei kíséretében sétahajózunk a kerület csatornarendszerében. Következő állomásunk ezután Coyoacán, a varázslatos hangulatú és pezsgő városnegyed. Elmerülünk a helyi forgatagban, sétálunk és vásárolhatunk a helyi piacon, majd felkeressük Frida Kahlo múzeumát. Szállás Mexikóvárosban.

január 2. hétfő
Egész napos kirándulást teszünk Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb romvárosába. A teotihuacáni Nap és a Hold piramisok, a Holtak útja, a számtalan fennmaradt színes falfestmény mind az egykori, letűnt civilizáció nagyságát hirdetik. Érdemes az egyik piramist megmászni, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. Ebédre betérünk a Gran Teocalli étterembe (az ebéd árát a program tartalmazza). Utunk következő állomása a Guadalupe-i Szent Szűz Bazilika, mely Amerika leghíresebb zarándokhelye, mióta 1531-ben Szűz Mária megjelent Juan Diego mexikói indián előtt. Szállás Mexikóvárosban.

január 3. kedd
Ma magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő fővárost, repülővel átutazunk Méridába. A Yucatán-félsziget legnagyobb városának báját az igazi mexikói városi hangulat, a színes forgatagú piac és a jelentős történelmet megélt koloniális épületei adják. Városnézésünk során meglátogatjuk Latin-Amerika legrégebbi, a 16. században épített Szent Ildefonz székesegyházat, a Plaza Principal főteret, a városházát, a Montejo palotát és a híres Montejo sétányt is. Este szállás a 4*-os Hotel NH Collection Mérida Paseo Montejo szállodában.

január 4. szerda
A mai napon kirándulást teszünk a Puuc régió két kiemelkedő régészeti lelőhelyére. Uxmal és Kabah városok a maja civilizáció reneszánszának idején élték virágkorukat. Uxmal egyedülálló műemlékeinek nagy része az i.sz. 900 körül uralkodó Chac király idejéből származik, leghíresebbek a Kormányzó palota, az Apácazárda és a Varázsló Piramisa. Kabah maja település legjelentősebb épületei a Teocalli palota, az úgynevezett vörös kezek épülete és a Codz Pop, melyet gazdag kőfaragások és többszáz kőmaszk diszítenek. Szállás Méridában.

január 5. csütörtök
Napunkat a Hacienda Sotuta de Peón birtok meglátogatásával töltjük. A Yucatan-félsziget "zöld arany"-a a mexikói szizálagávé, mely termesztésének és hagyományos felhasználásának módját egy valódi időutazás keretében, itt most testközelből tapasztalhatjuk meg. A látogatás közben ebédelünk, a végén pedig frissítő fürdőt vehetünk a térség több ezer csodás cenotek, természetes módon kialakult, kristálytiszta vízű kutak egyikében. Szállás Méridában.

január 6. péntek
Átutazás Cancúnba. Útközben a világ 7 csodájának egyikenként ismert és a legjobb állapotban megmaradt maja romvárosba, Chichén Itzába látogatunk. A dzsungel közepén a maja-tolték birodalom egyik legfontosabb fennmaradt építészeti együttese található itt, az 55 méter magas "El Castillo" (a Kastély) templommal, vagyis a tollas kígyóisten tiszteletére emelt Kukulkán-piramissal a középpontjában. Mexikó egyedülálló rom-együttese 1988 óta az UNESCO Világörögség része.

Továbbutazás, majd érkezés Cancúnba, szállás az 5*-os Hotel Grand Park Royal Luxury Resort szállodában, deluxe tengerre néző szobákban, all inclusive ellátással. Deluxe tengerre néző szobák balkonnal/terasszal, fürdőszobával, kábeltévével, telefonnal, minibárral, széffel, vasalóval és hajszárítóval rendelkeznek. Az all-inclusive ellátás része: korlátlan ételfogyasztás 4 étteremben és korlátlan italfogyasztás, ingyenes minibár-használat a szobákban, 24 órás szobaszerviz, napi egy ingyenes igényléssel, napközbeni animációs programok és esti szórakoztató show-k, nem motorizált sporteszközök használata.

január 7. szombat
Pihenés Cancún tengerpartján. Szállás Cancúnban.

január 8. vasárnap
Pihenés Cancún tengerpartján vagy egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum: 25 900 Ft/fő.
Cobát, a valaha egyik legnagyobb maja várost, kb. 50 000-en lakták. Megmásszuk a trópusi dzsungel közepén a Yucatán-félsziget legmagasabb építményét, a 42 méteres Nohoch Mul piramisát. Tulum különlegessége, hogy a Riviera Maya tengerparton épült, a posztklasszikus korszakban az egyik legnépesebb városállamként. Szállás Cancúnban.

január 9. hétfő
Pihenés Cancún csodás tengerpartján vagy egész napos fakultatív kirándulás Xcaret Parkba, ebéddel, közös (shared) transzferrel: 77 900 Ft/fő.
A Xcaret Park Mexikó egyik legcsodálatosabb természetvédelmi tematikus szórakoztató parkja Playa del Carmen közelében, Cancúntól egy órás távolságra. A belépő italfogyasztást nem tartalmaz. Szállás Cancúnban.

január 10. kedd
Szabadidő után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás müncheni átszállással Budapestre (17:50-10:25 január 11-én, 14:55-16:10).

január 11. szerda
Érkezés Budapestre a délutáni órákban (16:10).​

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Ideális menetrend a Lufthansa légitársaság járataival
  • Változatos, látnivalókban gazdag utazás Mexikó érdekes tájain
  • UNESCO Világörökségi helyszínek: Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco, Teotihuacan prehispán városa, Chichén Itzá maja város, Uxmal prehispán város
  • All-inclusive pihenés Mexikó leghíresebb tengerpartján, Cancúnban, 5*-os szállodában, deluxe tengerre néző szobákban
  • Mexikót kiválóan ismerő magyar idegenvezető

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mexikói kalandok, első rész - Ariel, 2012. július. 04
» Mexikói kalandok, második rész - Ariel, 2012. január. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

egész napos fakultatív kirándulás: Xochimilco és Coyoacán: 25 900 Ft/fő
egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum: 25 900 Ft/fő.
egész napos fakultatív kirándulás Xcaret Parkba, ebéddel, közös (shared) transzferrel: 77 900 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Mexikóváros és Cancún-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán
Repülőjegy Mexikóváros és Mérida között
Személyenkénti egy standard kézipoggyász és kézitáska, továbbá egy feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás négy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás négy éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában, all-inclusive ellátással
Kirándulások, városnézések program szerint légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Két ebéd program szerint
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1,5 USD/szoba/éjszaka)
Visitor tax kilépési illeték, mely Cancúnhoz tartozó tartományban fizetendő: kb. 11 USD/fő
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 60 USD/fő

Egyéb fontos információk:
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Javasoljuk, hogy az útlevél a hazautazás időpontjától még legalább fél évig érvényes legyen.
Minimum létszám: 15 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 60 USD/fő
Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 60. napig történő útlemondás esetén 79 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek idegenforgalmi adó, Vistor tax kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1,5 USD/szoba/éjszaka)
Visitor tax kilépési illeték, mely Cancúnhoz tartozó tartományban fizetendő: kb. 11 USD/fő
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 60 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Mexikóváros és Cancún-Budapest útvonalon az Air France légitársaság turista osztályán.

Étkezés: 

Leírás szerint

A területről: 
A Mexikói Egyesült Államok, röviden Mexikó Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország. Északról az Egyesült Államok, délkeletről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl és a Karib-tenger határolja.
Időjárás: 
A Ráktérítő ténylegesen kettéosztja az országot egy mérsékelt és egy trópusi éghajlatú övre. A Ráktérítőtől északra a téli hónapokban érezhetően hidegebb van, délre a hőmérséklet egész évben állandó, csak a tengerszint feletti magassággal változik. A Ráktérítőtől délre fekvő, 1000 méternél alacsonyabb területeken az évi középhőmérséklet 24 és 28 °C közötti. Egész évben magas a hőmérséklet és csak 5 °C a téli és nyári középhőmérséklet különbsége. Északabbra az alacsonyan fekvő területeken a nyár ugyan a párás, meleg, de az évi középhőmérséklet alacsonyabb (20–24 °C), mert télen hűvösebb van. A Mexikói-völgyben fekvő nagyvárosok tengerszint feletti magassága meghaladja a 2000 métert. Éghajlatuk egész évben mérsékelt (az éves középhőmérséklet 16-18 °C), éjjel egész évben erősen lehűl a levegő. Mexikó nagy részén, különösen északon, száraz az éghajlat, szórványos a csapadék. A Nyugati- és Keleti-Sierra Madre hegyláncai között északon zonális sivatagi és száraz szavannai övek alakultak ki. Az országban dél ill. délkelet felé haladva a csapadékmennyiség növekszik, a trópusi alföldeken meghaladja a 2000 mm-t az éves csapadékmennyiség.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!