Szilveszter Mexikóban: körutazás és all-inclusive tengerparti pihenés Cancúnban 2019.12.27-2020.01.08.

Körutazás és all-inclusive tengerparti pihenés

Színek, ízek végtelen kavalkádja; mesék és hiedelmek misztikus világa; kulturális emlékek sokasága és csodás tengerpartok. Ez a varázslatos Mexikó! Ha hamisítatlan latin fiesztával szeretné az új évet köszönteni, de mellette nem mondana le Mexikó elképesztő látnivalóiról sem, utazásunk Önre vár!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest- Mexikóváros-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán
Repülőjegy Mexikóváros és Mérida között
Repülőjegy Cancún és Mexikóváros között
Szállás három éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában, all-inclusive ellátással
Szállás egy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Kirándulások, városnézések program szerint légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Egy ebéd program szerint
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek
Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő
Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő)

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

Hotel Galeria Plaza Reforma 
Hotel Casa del Balam 
Hotel Grand Park Royal Luxury Resort
Hotel Galeria Plaza Reforma 

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről frankfurti átszállással Mexikóvárosba (10:45-12:30, 13:30-18:50), majd transzfer a szállodába. Szállás a város népszerű üzleti negyedében, a  Paseo de la Reforma sugárútnál, a 4*-os Hotel Galeria Plaza Reforma szállodában.

2. nap:
Reggeli után buszos és gyalogos városnézésünk során felkeressük a Mexikóváros legfontosabb látnivalóit: a világ második legnagyobb terét, a James Bond filmből jól ismert Zócalót; a Katedrálist, a Palacio Nacional épületét, melyet Diego Rivera festménye díszít. Végig haladunk az elegáns Paseo de la Reforma sugárúton, hogy a programunk koronájaként felfedezzük a világviszonylatban is egyedülálló tárlattal rendelkező Antropológiai Múzeumot. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap:
Egész napos kirándulást teszünk Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb romvárosába. A teotihuacáni Nap és a Hold piramisok, a Holtak útja, a számtalan fennmaradt színes falfestmény mind az egykori, letűnt civilizáció nagyságát hirdetik. Érdemes az egyik piramist megmászni, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. Ebédre betérünk a Gran Teocalli étterembe (az ebéd árát a program tartalmazza). Utunk következő állomása a Guadalupe-i Szent Szűz Bazilika, mely Amerika leghíresebb zarándokhelye, mióta 1531-ben Szűz Mária megjelent Juan Diego mexikói indián előtt. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap:
Ma magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő fővárost, repülővel átutazunk Méridába. A Yucatán-félsziget legnagyobb városának báját az igazi mexikói városi hangulat, a színes forgatagú piac és a jelentős történelmet megélt koloniális épületei adják. Városnézésünk során meglátogatjuk Latin-Amerika legrégebbi, a 16. században épített Szent Ildefonz-székesegyházat, a Plaza Principal főteret, a városházát, a Montejo palotát és a híres Montejo sétányt is. Este szállás a 4*-os Hotel Casa del Balam szállodában.

5. nap:
Napunkat a Hacienda Sotuta de Peon birtok meglátogatásával kezdjük. A Yucatan-félsziget "zöld arany"-a a mexikói szizál, mely termesztésének és hagyományos felhasználásának módját egy valódi időutazás keretében, itt most testközelből tapasztalhatjuk meg. A látogatás végén frissítő fürdőt vehetünk a térség több ezer csodás cenotek, természetes módon kialakult, kristálytiszta vízű kutak egyikében. Utunkat Méridától 70 km-re található "sárga város", Izamal felfedezésével folytatjuk. Itzamná és Kinich-Kakmó maya istenek kultuszának központjában tucatnyi piramis épült, ezek romjait, illetve a San Antonio de Padua ferencesrendi kolostor impozáns épületét is megtekintjük. Szállás és szilveszter Méridában.

6. nap:
A mai napon kirándulást teszünk a Puuc régió két kiemelkedő régészeti lelőhelyére. Uxmal és Kabah városok a maja civilizáció reneszánsz korában élték virágkorukat. Uxmal egyedülálló műemlékeinek nagy része az i.sz. 900 körül uralkodó Chac király idejéből származik, leghíresebbek a Kormányzó palota, az Apácazárda és a Varázsló Piramisa. Kabah maja település legjelentősebb épületei a Teocalli-palota, az úgynevezett vörös kezek épülete és a Codz Pop, melyet gazdag kőfaragások és többszáz kőmaszk diszítenek. Szállás Méridában.

7. nap:
Átutazás Cancúnba. Útközben a világ 7 csodájának egyikenként ismert és a legjobb állapotban megmaradt maja romvárosba, Chichén Iztába látogatunk. A dzsungel közepén a maja-tolték birodalom egyik legfontosabb fennmaradt építészeti együttese található itt, az 55 méter magas "El Castillo" (a Kastély) templommal, vagyis a tollas kígyóisten tiszteletére emelt Kukulkán-piramissal a középpontjában. Mexikó egyedülálló rom-együttese 1988 óta az UNESCO Világörögség része.

Továbbutazás, majd érkezés Cancúnba, szállás az 5*-os Hotel Grand Park Royal Luxury Resort szállodában, deluxe tengerre néző szobákban, all inclusive ellátással. Deluxe tengerre néző szobák balkonnal/terasszal, fürdőszobával, kábeltévével, telefonnal, minibárral, széffel, vasalóval és hajszárítóval rendelkeznek. Az all-inclusive ellátás része: korlátlan ételfogyasztás 4 étteremben és korlátlan italfogyasztás, ingyenes minibár-használat a szobákban, 24 órás szobaszervíz, napi egy ingyenes igényléssel, napközbeni animációs programok és esti szórakoztató show-k, nem motorizált sporteszközök használata.

8. nap:
Pihenés Cancún csodás tengerpartján. Szállás Cancúnban.

9. nap:
Pihenés Cancún csodás tengerpartján vagy egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum: 19 000 Ft/fő. 
Cobát, a valaha egyik legnagyobb maja várost, kb. 50 000-en lakták. Megmásszuk a trópusi dzsungel közepén a Yucatán-félsziget leggmagasabb építményét, a 42 méteres Nohoch Mul piramisát. Tulum különlegessége, hogy a Riviera Maya tengerparton épült, a posztklasszikus korszakban az egyik legnépesebb városállamként. A látogatásokat követően pihenés és fürdési lehetőség a Club de Playa tengerparton.
Szállás Cancúnban.

10. nap:
Pihenés Cancún csodás tengerpartján vagy egész napos fakultatív kirándulás Isla Mujeres szigetére: 160 USD/fő (helyszínen fizetendő).
A mindössze 8 km hosszú és alig 1 km széles "Nők szigete" közkedvelt turistacélpont Cancún szomszédságában. Az északi végén található Playa Norte nevű partot 2013-ban a TripAdvisor’s Traveler’s Choice beválasztotta a világ 25 legjobb tengerparti strandja közé. Az ár tartalmazza az oda-vissza transzfert a szállodától, 2*45 perces hajóútat, strandolási és vásárlási lehetőséget és svédasztalos ebédet.
Szállás Cancúnban.

11. nap:
Szabadidő majd transzfer a repülőtérre, majd átutazás Mexikóvárosba. Szállás a 4*-os Hotel Galeria Plaza Reforma szállodában.

12. nap:
Választható egész napos fakultatív kirándulás: Coyoacán és Xochimilco: 19 000 Ft/fő
Coyoacán varázslatos hangulatú és pezsgő városnegyed. Elmerülünk a helyi forgatagban, sétálunk és vásárolhatunk a helyi piacon, majd felkeressük Frida Kahlo múzeumát. Ezt követően "Mexikó Velencéjébe", az UNESCO Világörökséghez tartozó Xochimilcoba utazunk, ahol egy színes trajinera-n és mariachik zenei kíséretében sétahajózunk a kerület csatornarendszerében.

Esti transzfer a repülőtérre és hazautazás frankfurti átszállással Budapestre (21:05-14:50 január 8-án, 16:45-18.15).

13. nap:
Érkezés Budapestre a délutáni órákban (18:15).

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mexikói kalandok, első rész - Ariel, 2012. július. 04
» Mexikói kalandok, második rész - Ariel, 2012. január. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum: 19 000 Ft/fő. 

Egész napos fakultatív kirándulás Isla Mujeres szigetére: 160 USD/fő (helyszínen fizetendő).

Egész napos fakultatív kirándulás: Coyoacán és Xochimilco: 19 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest- Mexikóváros-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán
Repülőjegy Mexikóváros és Mérida között
Repülőjegy Cancún és Mexikóváros között
Szállás három éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás három éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában, all-inclusive ellátással
Szállás egy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Kirándulások, városnézések program szerint légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Egy ebéd program szerint
Magyar idegenvezető a teljes út során

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek
Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő
Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, kötelező szilveszteri gálavacsora, útlemondási biztosítás, borravaló.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló: 30 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravaló: 30 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest- Mexikóváros-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán

Szállás: 

Hotel Galeria Plaza Reforma 
Hotel Casa del Balam 
Hotel Grand Park Royal Luxury Resort
Hotel Galeria Plaza Reforma 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. ( Hotel Grand Park Royal Luxury Resort-ban all inclusive ellátás)
A területről: 
A Mexikói Egyesült Államok, röviden Mexikó Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország. Északról az Egyesült Államok, délkeletről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl és a Karib-tenger határolja.
Időjárás: 
A Ráktérítő ténylegesen kettéosztja az országot egy mérsékelt és egy trópusi éghajlatú övre. A Ráktérítőtől északra a téli hónapokban érezhetően hidegebb van, délre a hőmérséklet egész évben állandó, csak a tengerszint feletti magassággal változik. A Ráktérítőtől délre fekvő, 1000 méternél alacsonyabb területeken az évi középhőmérséklet 24 és 28 °C közötti. Egész évben magas a hőmérséklet és csak 5 °C a téli és nyári középhőmérséklet különbsége. Északabbra az alacsonyan fekvő területeken a nyár ugyan a párás, meleg, de az évi középhőmérséklet alacsonyabb (20–24 °C), mert télen hűvösebb van. A Mexikói-völgyben fekvő nagyvárosok tengerszint feletti magassága meghaladja a 2000 métert. Éghajlatuk egész évben mérsékelt (az éves középhőmérséklet 16-18 °C), éjjel egész évben erősen lehűl a levegő. Mexikó nagy részén, különösen északon, száraz az éghajlat, szórványos a csapadék. A Nyugati- és Keleti-Sierra Madre hegyláncai között északon zonális sivatagi és száraz szavannai övek alakultak ki. Az országban dél ill. délkelet felé haladva a csapadékmennyiség növekszik, a trópusi alföldeken meghaladja a 2000 mm-t az éves csapadékmennyiség.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Mexikóban az európai utazókat több kellemetlen egészségügyi meglepetés is érheti, ugyanis az ottani higiénés feltételek nem az általunk megszokottak. Nincs különösebben több kosz, szemét, mint a világ más tájain, de olyan kórokozókkal találkozhat az ember, amire jobb előre felkészülni. A Hepatitis A és B védőoltások javasoltak (de nem kötelezők) a térségbe utazók számára, ezzel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a következő intézménnyel: Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. Internetes elérhetőségük: http://www.oek.hu/oek.web?to=2484&nid=209&pid=1&lang=hun Fontos, hogy az ivóvíz európai gyomor számára nem fogyasztható! Mindenképpen kerülni kell az ivóvízzel történő bármilyen érintkezést. Fogmosáshoz is kizárólag palackozott vizet használjanak. A programunkban szereplő étkezések olyan éttermekben és szállodákban zajlanak, ahol az ételek minősége garantált. Az egyéni gasztronómiai kalandozás esetén, a kétséges minőségű kifőzdék, utcai árusok ételei komoly egészségügyi problémákat rejthetnek. Ezeket a nyugodt és problémamentes utazás érdekében javasoljuk kihagyni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!