Szilveszter Madagaszkáron

11 napos körutazás Madagaszkáron

Természeti szépségek gazdagsága, páratlan látnivalók sora várja a látogatókat. Milyen hely is tulajdonképpen Madagaszkár? Egyedülálló állatvilág található az Afrika mellett lévő szigeten, ahol kaméleonok, makik élnek az egészen piciktől a nagyokig.
Kedves vendégszerető lakói, természeti szépsége egy életre belopja magát látogatói szívébe. Külön élményt jelent majd, hogy mindezeket Szilveszterkor láthatja majd a turista!

Alapár tartalmazza

9 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban, 2. naptól félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), szilveszteri vacsorát (italok nélkül), a szükséges transzfereket és a helyi közlekedést, a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz, egy komplett iskolaszer csomagot az ajándékozáshoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek, vízum díja (helyszínen fizetendő), borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás. ebédek és italok költsége, esetleges fakultatív programok.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 20 fő

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest - Antananarivo
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Antananarivóban (1 éj).

2. nap: Antananarivo – Ambohimanga – Andasibe (150 km, körülbelül 4 óra)
Reggeli a szállodában, majd elindulunk a fővárostól kb. 25 kilométerre fekvő történelmi helyszínre, az Ambohimanga (“Kék domb”) királyi lakhelyre, mely hosszú ideig a madagaszkári királyok székhelye volt, ma UNESCO Világörökségi helyszín. Ezután továbbindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park: az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. Látogatás a Vakona Lodge Magán Rezervátumában:a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal! Szállás és vacsora Andasibe-ben (1 éj).

3. nap:  Andasibe – Manambato – Akanin’ny Nofy (145 km, körülbelül 4 óra, plusz egy óra hajóút)
Reggeli a szállodában. A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemúrfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat- és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.

Ezután Manambato-ba utazunk tovább, és ahogy a felföldekről haladunk a keleti partvidék felé,folyamatosan változik a táj, és a rizsföldek átadják helyüket a buja trópusi növényzetnek. Egyre több utazók pálmáját (Ravenala vagy legyezőbanán) látunk mindenfele, mely endemikus fa Madagaszkár szimbóluma is, valamint banánfákat, pálmáfákat és “falafa” házakat (tradicionális, cölöpökre épített faházacskák). Brickaville városától körülbelül 20 kilométerre fekszik Manambato, mely egy kis eldugott paradicsom a Rasoabe-tó partján.  A festői szépségű vidéket a keleti partvidék egyik legszebb tájának mondják.

Extra program a Karácsony jegyében :meglátogatunk egy általános iskolát, ahol átadjuk a magunkkal hozott iskolaszereket a tanulók részére. Madagaszkáron kiváltságnak számít, ha valaki iskolába járhat: még mindig nagy az analfabetizmus aránya, és bár az iskola ingyenes, de a tanszerek, tankönyvek megvételét sok család nem tudja megengedni magának. Ezért hatalmas segítséget jelent egy alap iskolai papír-írószer csomag átadása!

Manambato-ból hajón indulunk tovább, Akanin’ny Nofy csak hajóval megközelíthető félszigetére, amely egy elvarázsolt hely - a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése: Az álmok fészke. Akanin’ny Nofy a Madagaszkárnak ezen a keleti partszakaszán található sűrű tó- és folyóhálózat egyik kis szárazföldi területe. Az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles.

Szállás és vacsora Akanin’ny Nofyban (2 éj).

4. nap: Akanin’ny Nofy
Reggeli után a mai napunkat a Palmarium rezervátum felfedezésével töltjük, amely 50 hektáron terül el és számtalan természeti csodát rejt. Nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is: több mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban.   

Sötétedés után ismét sétára indulunk a rezervátumban, amely az egyik legjobb hely Madagaszkáron, hogy megleshessük az éjszakai életet élő állatfajokat, többek között a híres véznaujjú makit, az “aye-aye”-t, amely szigorúan veszélyeztetett faj.

5. nap: Akanin’ny Nofy – Antananarivo (280 km, kb.  7 óra, plusz 1 óra hajóút)       
Reggeli után hajóval visszaindulunk Manambato-ba, onnan pedig busszal vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Útközben Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük: krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók, valamint különleges lepkék is láthatók itt. Késő délután érünk vissza a fővárosba. Szállás és szilveszteri vacsora Antananarivóban (1 éj).

6. nap: Antananarivo – Morondava – Kirindy 
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, belföldi repülőjárattal elutazás Madagaszkár nyugati partvidékén fekvő Morondava tengerparti városába, az Indiai-óceán és a Mozambiki-csatorna partjaihoz. Ez a régió volt egykor a virágzó Sakalava királyságszékhelye,Morondava pedig a központi városa. A Sakalava törzs hiedelmei egyediek és a mai napig nagyon erősek, ami ennek a régiónak az egészen egyedi „ízét”, hangulatát biztosítja. A sakalava törzs tagjai annyira tisztelik őseiket és halottaikat, hogy jelenlevőnek tekintik őket a mindennapjaikban, és akár a napi konfliktusokban is tőlük kérnek tanácsot. Továbbutazunk Kirindy-be, a különleges Kirindy Rezervátum területére, a furcsábbnál furcsább és endemikus szárazságtűrő növények és állatok birodalmába. Ha időnkbe belefér (a belföldi járat érkezésétől függ), éjszakai látogatást teszünk a Kirindy rezervátumban, hogy az ott élő különleges, éjszakai életet élő állatfajokat meglessük: a park arról híres, hogy itt él a „madagaszkári ugrópatkány”, illetve hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van meglátni Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska nagyságú fossát. De láthatjuk az egérmakit (microcebust) is, amely a világ legkisebb főemlőse. Vacsora és szállás Kirindyben (1 éj).

7. nap: Kirindy – Morondava (100 km, kb. 2 óra)
Reggeli után meglátogatjuk a Kirindy Rezervátumot, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, kétéltű és hüllőfajtákkal, valamint természetesen lemúrokkal is találkozhatunk. Ezután visszaindulunk Morondavába, ahol szabad délután vár ránk tengerparti szállodánkban, az Indiai-óceán partján. A táj jellemzői: a tenger moraja, a nyugalom, a kedves, mosolygós lakosok, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus.

Késő délután pedig elindulunk, hogy a lemenő napot már a fotókról jól ismert, lenyűgöző Baobab Avenue-n (“Majomkenyérfa Sugárút”) tekintsük meg. Ez a hely Madagaszkár egyik emblematikus helye, amelyet a világon csak itt láthatunk, túránk egyik fénypontja. Itt megvárjuk a naplementét, mert talán ezekben a fényekben a legszebb ez a csodálatos táj.

Vacsora és szállás Morondavában (2 éj).

8. nap: Morondava
Reggeli a szállodában, majd szabadprogram: ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, vagy fakultatív programok közül is választhatunk (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

9. nap: Morondava – Antsirabe (519 km, kb. 10 óra)
Reggeli a szállodában. A mai napon nagy utazás vár ránk, végállomásunk Antsirabe lesz: Morondava partmenti (Indiai-óceán, Mozambiki-csatorna) halászati városától a felföldek zöld vulkanikus területéig, változó tájakon átutazva. Először a nagy folyók, a zöld szavanna területén utazunk: baobabok, majd különféle endemikus tüskés bokrok, fafajták látványa vár ránk. Több helyen megállunk fotózni, a baobab-fákat megcsodálni.

Továbbutazunk, egyre magasabb tengerszint feletti magasságban, majd hamarosan látunk magunk előtt egy hatalmas zöld síkságot. Ekkor érkezünk meg a meglehetősen kicsi, de bájos Miandrivazo városba, amely Madagaszkár egyik legmelegebb városa. Ezután egyre magasabbra emelkedünk, és a lateritben gazdag talaj pirossal színezett lágy dombos területeire érkezünk. A mezőgazdasági tevékenységen kívül a völgyek alján található kis folyók mentén aranymosókat látunk, a lakosság egy része ezzel foglalkozik. Megállunk egy rövid fotó-szünetre az út leghosszabb hídján, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a vidékre, valamint megállunk egy kis faluban, hogy bepillantást nyerjünk az itt élő népcsoport lakosainak életébe.

Az utolsó megálló Betafo, amely mindössze 19 km-re van Antsirabe városától. A termékeny vulkáni terület zöld tájat kínál a teraszos rizsföldekkel, melyek panorámája az UNESCO Világörökség várományos helyszínek listáján található. Ez a kisváros kitűnő betekintést nyújt a magas fennsík vidéki tevékenységeibe. A hagyományos folklórpiac és a verandával rendelkező régi házak színesek és vonzóak. Utunk végállomása az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Vacsora és szállás Antsirabe-ben (1 éj).

10. nap: Antsirabe – Antananarivo (170 km, kb. 3,5 óra)
Reggeli utánvárosnézés Antsirabe-ben:megismerkedünk a város francia koloniális stílusban épült házaival, a katedrálissal, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékával. Antsirabében is elneveztek utcát Benyovszky Móric grófról, amit megtekintünk, fényképeket készíthetünk. Majd folytatjuk ismerkedésünket a helyi iparművészettel: ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímző műhelybe. Ezután továbbutazunk Antananarivo-ba. Késő este transzfer a repülőtérre.

11. nap: Antananarivo – Budapest
Hajnalban repülőre szállunk, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Érkezés a menetrend szerint.

 A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszín
Antananarivo - Ambohimanga Királydombja

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

9 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban, 2. naptól félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), szilveszteri vacsorát (italok nélkül), a szükséges transzfereket és a helyi közlekedést, a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz, egy komplett iskolaszer csomagot az ajándékozáshoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi és a belföldi repülőjegyek és illetékek, vízum díja (helyszínen fizetendő), borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás. ebédek és italok költsége, esetleges fakultatív programok.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és a belföldi repülőjegy, repülőtéri illeték, vízum díj, borravaló, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum díja (helyszínen fizetendő): kb. 35 €
Borravalók: kb. 5 USD/fő/nap

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj, helyi borravalók.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
December 27. Budapest – Párizs  06:00-08:30   AF 1695 / kb.2óra 30perc

December 27. Párizs – Antananarivo 10:50-23:35   AF 934 / kb.10óra 45perc

Január 6. Antananarivo – Párizs  01:55-11:05   AF 935 / kb.11óra 10perc

Január 6. Párizs – Budapest 21:00-23:10   AF 1694 / kb.2óra 10perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
2. naptól félpanzió és szilveszteri vacsora (italok nélkül)
Időjárás: 
Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 - 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.
Csomagolás: 
Víz- és áramszolgáltatás szünetelése előfordulhat. Amikor van áram, érdemes feltölteni minden elektromos berendezést, illetve elemlámpát estefelé kézközelben tartani. Érdemes fejre szerelhető elemlámpát hozni. Célszerű hozni 1-2 garnitúra tartalék elemet magunkkal, hogyha szükség lenne rá, legyen kéznél. Alapvetően Madagaszkáron az európai típusú konnektorokat használják.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Tartózkodjunk a csapvízfogyasztástól. A boltokban, büfékben kapható üdítők, sörök, azonban biztonságos. SOHA NE KÉRJÜNK JEGET AZ ITALUNKBA, SOK ESETBEN CSAPVÍZBŐL KÉSZÜL. Vigyázzunk a saláták és tengeri ételek fogyasztásával. Csak jól átsült ételeket együnk meg.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!