Szilveszter Krakkóban

4 napos buszos kiskörút Lengyelországban

Miért ezt a programot ajánljuk? Az út árához viszonyítva a szolgáltatások színvonala kiemelkedő,a programban a lehető legtöbb nevezetesség, látnivaló megtekintése biztosított, belelértve a különlegességeket is. A városnézés, a helyi fakultatív programok minden esetben az adott helyen élő idegenvezetőkkel magyar nyelven történnek.A városnézések során, valamint a múzeumlátogatások alkalmával fülhallgató készülékeket használunk, amelyek biztosítják mindenki számára az érthető tájékoztatást.A program során egyénileg felfedezhető Krakkó/Zakopane különleges hangulata. Amennyiben egyénileg szeretnének utazni, de az általunk kínált városnézésen, Sóbányalátogatáson, Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintésén szeretnének részt venni, lehetőséget biztosítunk csoportjainkhoz történő csatlakozáshoz.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programokat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3 éjszaka Krakkó külvárosában 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap:  december 30.
Indulás 07.00-kor Budapestről. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezés Krakkóba, ahol programunk városnéző sétával kezdődik. Ennek során megnézzük aSzent Péter és Pál templomot, a Mária templomot, a Fő téren található Posztócsarnokot, a Flórián kaput és a Barbakánt, valamint a krakkói egyetem híres épületét, a Collegium Maiust. A séta után elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora a hotel éttermében.

2. nap:  december 31.
Reggeli után fakultatív program az Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart, ennek során megismerkedünk a tábor és a fogvatartottak történetével. A program mindkét tábor: Auschwitz és Birkenau bemutatását tartalmazza, helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Krakkóba visszatérve felkeressük a Waweli dombot, ahol a Királyi Palota és a koronázó Székesegyház található, utóbbi kriptájában a királyi sírokkal, többek között Báthory szarkofágjával.

Akik nem szeretnének részt venni a fakultatív programon, nekik ezen a napon múzeumlátogatásokat ajánlunk Krakkóban. A belépőjegyeket előre, itthon, online foglalhatják.

Ezt követően kiutazunk a szállodába, pihenés.

Szilveszter estére az alábbi programokat ajánljuk:
1., Egész estét-éjszakát betöltő, zenés ÚJÉV köszöntés all inclusive GÁLA-VACSORÁVAL egybekötve: 34.000 Ft/fő (jelentkezéskor fizetendő)

2., Krakkó Főterén, a szabadtéren való Újév-köszöntés

Az autóbusszal érkezés a belvárosba 21.00 óra körül, majd részvétel a Főtéren tartandó Szilveszteri forgatagban koncertekkel, látványos show műsorral. A belvárosból hajnal 1-kor indul vissza az autóbuszunk a szállodához.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:  január 1.
Mai programunk kora délután kezdődik, délelőtt mindenkinek elegendő időt hagyva a pihenésre. Kora délután Krakkó zsidónegyedébe látogatunk, ahol megismerkedünk az egykor itt élők történetével. Délután szabadprogramra nyílik lehetőség Krakkó Óvárosában, a Főtéren.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap: január 2.
A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, majd fakultatív programa Wieliczkai sóbányába megtekintése. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló.

A bányalátogatás után Zakopane felé vesszük az irányt, ahol rövid megállót tartunk.A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban szabad program keretében lehetőség nyílik felvonóval feljutni a Gubałówka csúcsra. Fakultatív ebédet követően késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Krakkói városnézés, zimankóban - Kovács Attila, 2012. december. 06
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2020. szeptember. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Nagy élmény volt!! Hihetetlenül szép az ünnepi díszbe öltözött Krakkó, Zakopane pedig felejthetetlen!!! ”
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Wieliczkai sóbánya: kb. 8.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)
Auschwitz-Birkenau Múzeum: kb. 6.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora
45-50 PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Szilveszteri bál: 34.000 Ft/fő (jelentkezéskor fizetendő) 
Egész estét, éjszakát betöltő táncos mulatság, hideg és meleg ételekkel büfé rendszerben, korlátlan italfogyasztással.

Várható költségek:
Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és a programok során használt fülhallgatók költsége összesen: kb. 70 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Wieliczkai sóbánya: kb. 9.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)
Auschwitz-Birkenau Múzeum: kb. 7.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív vacsorák, szilveszteri program, fakultatív programok, belépőjegy költségek, további étkezések, személyes kiadások.

Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és a programok során használt fülhallgatók költsége összesen: kb. 60 PLN/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

3 éjszaka Krakkó külvárosában 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.3
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.6
Szolnok
2.8
Köszönöm szépen a szervezést lényegében minden megfelelő volt, viszont a programok nem feltétlen.
Szàmomra fontos lett volba hogy több idő jusson Zakopanéba azért vàlasztottam önöket mert több helyszint kínàltak a leiràsban. Krakkó és az ottani fakultativ szerintem màr hosszúra és unalmasra nyúlt a millió templommal, ellenben Zakopane alig kapott időt. Ez nagyon elszomorított mert nem igy terveztem. Legalàbb 1nap kellett volna oda nem pedig 2óra.semmire sem jutott időnk. Sajnos.
Fót
5.0
Jól éreztük magunkat, bár a szobánk (70, ill 73 évesek vagyunk) lehetett volna földszinten. Annak ellenére, hogy az elutazáskor segítettek a bőröndök elvitelében, erre máskor figyelni kell. Az idegenvezeőt, Zsuzsa előtt le a kalappal, folyton vidám, lendületes és roppant segítőkész volt. Kérjük, adjál át neki szeretetteljes üdvözletünket, akárcsak Lászlónak, a gépkocsi-vezetőnknek aki a szörnyű forgalom miatti késés (Zakopane) ellenére időben hozott bennünket haza. Barbara, a lengyel idegenvezető kiválóan beszél magyarul, és roppant tájékozott, bár sajnos azt nem említette meg, hogy Tade Kosciusko az amerikai függetlenségi háború egyik hőse is volt. Viszont, mint érintett (leszármazott) mondom, hogy fontolóra kellene venni, hogy Szilveszter előtt kell-e szervezni látogatást Auschwitzba (és hogy talán zárójelben megemlíthető-e a város eredeti neve,, Oszwiecim, mert az Auschwitz nevet a nácik adták.)
Budapest
4.0
Krakko talan a tul sok elozetes dicseret miatt es a hideg miatt nem lett a szivem csucske. A főtér nagyon szep, de zsufolt es draga. A szallas jó volt. A turavezeto kedves. De a szervezes nem volt az igazi. Többször valtoztak a dolgok pl. Talalkozasi idopontok, a sobanyas tura hosszarol es sok lepcsojerol se volt kello elozetes tajekoztato, igy nagyon hosszúra nyúlt
Budapest, X. kerület
4.8
Nagyra értékeltem a programok megszervezését. Sok figyelemre méltó látni való mellett elegendő szabadidő is maradt a számunkra.
Budapest
4.6
Nagy Árpád rendkívül figyelmes, segítőkész, jól szituált és tájékozott vezetőnk volt. Külön kiemelendő és dicsérendő, hogy amikor a pincérek kevesen voltak vagy éppen lassan szolgáltak fel, az utasvezetők mindig segítettek gyorsítani a folyamatot. A szervezettség rendkívül jó volt, mindig minden gyorsan és olajozottan zajlott. A programok is nagyszerűek voltak, nagyon hasznos volt a saját fülhallgatós eszköz a városnézések során. Barbara szintén nagyon kedves, tájékozott, jó idegenvezető volt, ráadásul ő krakkói lengyel szinte anyanyelvi szintű magyar nyelvtudással, amitől a mondanivalója nemcsak tartalmas, hanem hiteles is. Üdvözítő volt a buszon történt karamellkóstolás, filmvetítés, ajándéksorsolás és a sok-sok érdekes legenda, amit Árpádtól és Barbarától hallottunk.

Mindössze két negatívumot lehet megemlíteni, amiből ráadásul az egyik inkább a szállodát, sem mint az utazási irodát illeti, a másik pedig szubjektív. Előbbi tehát a Hotel Arturral kapcsolatos, ahol első este - azon kívül, hogy a radiátorok nem voltak elég melegek teljesen feltekert állapotban sem és így a szoba hűvös volt - nem volt meleg víz, pedig a hosszú, hideg nap után mindenki vágya egy forró fürdő lett volna, így azonban sajnos hideg vízben, hűvös szobában kellett zárnunk az egyébként is fagyos napot. Többen is jeleztük az illetékeseknek ezt a problémát, de csupán azzal a magyarázattal tudtak szolgálni, hogy mindenki egyszerre akart fürödni, így gyorsan kimerítettük a rendszer kapacitását. Véleményem szerint ez nem elfogadható mentség. Egy szállodának megfelelően kell biztosítania minimum az alapvető követelményeket még telt ház esetén is, a meleg víz és a fűtés pedig igencsak ide tartozik. Ha ennyi embert nem tud kellően ellátni egy szálloda, akkor nem szabad ennyit fogadni. Egyébként a többi napon nem volt ilyen gond, a szállás tiszta, jól felszerelt volt, a reggelik pedig bőségesek és finomak, a személyzetre sem volt panasz.

A másik, inkább építő jellegű kritika, hogy többünknek is kevés volt a Zakopanéban töltött idő. Sajnos a délután egytől kezdődő, 3 órás ott tartózkodásunkból fél háromig, azaz másfél órán keresztül tartott az ebéd, ami rögtön felemésztette a rendelkezésünkre álló időkeretünk felét. A maradék másfél óra pedig nem volt elég arra, hogy felmenjünk a Gubalówka csúcsra, szétnézzünk a piacon és végigjárjuk a sétálóutcát is, pedig soron kívül vettünk jegyet a felvonóra és igencsak szedtük a lábunkat mindenhol. Ha csak egyetlen órával előbb érünk Zakopanéba vagy ugyanennyivel később indulunk, így egy órával megtoldva az ottlétünk időtartamát, az tökéletesen elég lett volna mindenre. Javaslom, hogy a szilveszteri, későesti mulatság ellenére inkább legyen másnap reggel egy órával előbb, azaz 10-kor az indulás, ami még mindig barátságosnak mondható, ugyanakkor teljesebb lesz az azt követő program. Ez persze nézőpont kérdése, van, aki inkább alszik egy órával tovább, mintsem hogy ezt az időt élményekkel töltse ki, de ez most a szubjektív vélemények helye.

A fenti két negatívum ellenére összességében nagyon elégedett voltam, rendkívül pozitív élmény volt a teljes utazás, hiszen tényleg csak ezt a két kritikát lehet említeni egy négy napos, programokkal teli túráról, ami kiváló aránynak mondható. Jó szívvel ajánlom (és ajánlottam is már) a családtagjaimnak, ismerőseimnek nemcsak ezt az utat, hanem a céget is, mert végig érezhető volt az utunk során, hogy minden és mindenki azért, illetve azon volt, hogy mi, utasok jól érezzük magunkat, ami sikerült is. Nem hiába zengett a vastaps a buszon Budapestre érve. Kívánom, hogy ezt a mentalitásukat, de legfőképpen az említett alkalmazottaikat tartsák meg, mert ez, illetve ők jelentik az elégedett ügyfelek zálogát, amely a hosszútávú siker kulcsa.
Budapest
4.8
Nagy élmény volt!! Hihetetlenül szép az ünnepi díszbe öltözött Krakkó, Zakopane pedig felejthetetlen!!!
Dozmat
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat!
Budapest
4.6
<szöveg nélkül>
Gyöngyös
4.2
<szöveg nélkül>
Kecskemét
4.4
<szöveg nélkül>
Nagykovácsi
4.0
<szöveg nélkül>
Balatonalmádi
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XVII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!