Szilveszter Izraelben

5 napos szilveszteri utazás Izraelbe

Köszöntse az Új Évet a Földközi-tenger partjánál, a történelmi Jeruzsálemben és a Galil tó szent városaiban. Különleges élmény, napsütés és a szilveszteri hangulat mind garantált!

Alapár tartalmazza

 • utazást repülőgéppel, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 4 éjszaka szállást reggelis ellátással
 • a leírt programokat a szükséges belépőkkel
 • 1db max. 8kg súlyú kézipoggyászt a repülőjáraton,
 • magyar nyelvű idegenvezetést (Izraelben csatlakozik a csoporthoz).
 • helyi idegenvezetést
 • utas-, poggyász-, balesetbiztosítást
 • útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

 • repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat
 • helyszínen fizetendő borravalót (ajánlott összeg kb. 30 USD/fő)
 • fakultatív programokat (minimum 10 fővel indulnak és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket)
 • egyéb felárakat (ellátás stb.)
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap
Elutazás Tel Avivba 10.50 órakor, megérkezés 15.10 órakor Ben Gurion repülőtérre. Panorámás, informatív városnézés: Tel Aviv mára Izrael kozmopolita városa lett, telis-tele jókedvvel és szórakozási lehetőségekkel. Nyüzsgő terek és a tengerparti luxus szállodák idézik a mediterrán Európa és az egzotikus kelet hangulatát. Transzfer a Földközi-tenger partján lévő üdülővárosba, Netanyára. A szállodai szobák elfoglalása után esti sétára invitáljuk a hangulatos kisvárosban, melynek főterén kávézók, éttermek, kis üzletek kínálják áruikat. A december végi időjárás Netanyán tavaszias, jellemzően napsütötte, a tengervíz akár 20 C-os is lehet még. Szállás Netanyán.

2. nap
Reggeli után transzfer Jeruzsálembe, egész napos városnézés az óvárosban: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt - fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Szállás Netanyán.

3. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal - a zsidók bátorságának jelképévé vált ezzel. Massada 2001-ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkalmasak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy- és wellness szálloda épült a tó köré. Szállás Netanyán.

4. nap
Szabad program Netanyán, vagy fakultatív kirándulás Nazarethbe és a Galil-tó szent helyire: elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése. Este fakultatív szilveszteri gálavacsora a szállodában (több fogásos vacsora ünnepi műsorral, a menü és a program később áll rendelkezésre). Szállás Netanyán.

5. nap
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a terveztett menetrend szerint, 07.05 órakor. Megérkezés 09.40-kor Budapestre.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegű.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Fakultatív programok

Holt-tenger és Massada 38 000 Ft
Nazareth és Tiberias 34 000 Ft
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • utazást repülőgéppel, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 4 éjszaka szállást reggelis ellátással
 • a leírt programokat a szükséges belépőkkel
 • 1db max. 8kg súlyú kézipoggyászt a repülőjáraton,
 • magyar nyelvű idegenvezetést (Izraelben csatlakozik a csoporthoz).
 • helyi idegenvezetést
 • utas-, poggyász-, balesetbiztosítást
 • útlemondási biztosítást
Alapár nem tartalmazza: 
 • repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat
 • helyszínen fizetendő borravalót (ajánlott összeg kb. 30 USD/fő)
 • fakultatív programokat (minimum 10 fővel indulnak és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket)
 • egyéb felárakat (ellátás stb.)
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

helyszínen fizetendő borravalót (ajánlott összeg kb. 30 USD/fő)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

közvetlen, menetrend szerinti repülőjárattal Budapest– Tel Aviv – Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

Középkategóriájú szállodában, kétágyas szobákban.  Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj izraeli büféreggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió és Szilveszteri gálavacsora igényelhető.
A területről: 
Izrael a Földközi-tenger keleti partján fekszik. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, délnyugaton Egyiptommal határos. Délen Eilat kikötőjénél az Akabai-öbölnél keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez.
Időjárás: 
Időeltolódás: + 1 óra Magyarországhoz képest. Időjárás: A tavaszi hónapokban Izrael északi részén napközben kb. 20°C a hőmérséklet,éjszakára kb. 10°C lehűlés várható. A májusi időpontban nyári meleg, akár 30°C fok körüli hőmérséklet is lehet. Eilaton télen is napsütés és 20–25°C van.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turizmus céljából 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelik, hogy az útlevél a tervezett izraeli tartózkodási idő leteltétől számítva legalább 6 hónapig érvényes legyen. Belépéskor gyakran ellenőrzik, hogy a turista vagy üzleti célból egyénileg utazó tartózkodásának teljes idejére a szállásfoglalásról szóló igazolással vagy meghívólevéllel, szervezett utazás esetén az utazási iroda igazolásával, érvényes oda-vissza szóló repülőjeggyel, valamint nem kevesebb, mint napi 100 USD-vel rendelkezik-e. Személygépkocsival utazók esetében a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!