Szilveszter Innsbruckban

5 napos autóbuszos körutazás szilveszterkor

Innsbruck az Alpok egyik legszebb városa, Tirol fővárosa. Ideális helyszín a természet és a kultúra szerelmeseinek, ahol a múlt és jövő talált egymásra. Innsbruck világhírű emlékművei nagy történelmi múltról tanúskodnak, melyek egyedülálló és varázslatos hangulatot kölcsönöznek a városnak.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 4 éjszakára 4*-os hotelben reggelivel, leírás szerinti programokat, magyar nyelvű idegenvezetést, sztornó biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Szilveszteri vacsorát (29.000 Ft/fő), belépőket, utasbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Rattenberg (800 km)

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok több ezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyörködünk a tájban. Késő délután megállunk Rattenberg városánál. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán. Az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés a szállásra. Vacsora.

2. nap: Innsbruck

Ezt a napot Innsbruckban töltjük.Megcsodáljuk a belvárosát. A Burg Mária Terézia idején gyakran volt a család nyaralóhelye. Az Aranytetős erkély a város jelképe, de ez csak egyik látványossága a főtérnek. A Hofkirche szobrai külön-külön is szobrászati remekművek, hát még így, egy „csokorban”. A Diadalív Mária Teréziát dicsőíti. Ezt követően szabadprogram melyre több alternatívát is adunk. Ebben kiemelt helyen szerepel az a felvonó, mellyel fel lehet menni az Innsbruck fölé magasodó hegyre, ahonnan mesés kilátás nyílik a városra. Ha valaki múzeumot szeretne nézni, annak javasolt a Burg vagy a Hofkirche. Arra is van lehetőség, hogy nem jönnek a városnézésre, helyette egész nap síelnek az Innsbruck mellett található olimpiai sípályákon. A szállodában lehet kedvezményes síbérlete vásárolni (akár több napra is) és a szállodától induló ingyenes síbusszal lehet a pályákra kimenni. (Sífelszerelésről mindenkinek magának kell gondoskodnia).

3. nap: Innsbruck – Schwatz – Wattens – Hall in Tirol - Innsbruck

Reggeli után autóbusszal elmegyünk Schwatzba, ahol felkeresünk egy volt ezüstbányát. Ez ma már csak múzeum. Lemegyünk a föld mélyébe, ahol bemutatják, hogy miként dolgoztak annak idején a vájárok és hogy termelték ki az ezüstöt. A bemutató során egy különleges kisvonatra is felülünk, mellyel annak idején a bányászok utaztak. Programunk után Ausztria talán leghíresebb üzemét keressük fel. Ez a Swarovski gyár, ahol készítik a mesés kristályokat. Érdekes kristálymúzeumot tekintünk meg, ahol a fények felhasználásával mutatják be a kristályok csillogását. A végén vásárolhatunk is a világ legnagyobb Swarovski shopjában. Továbbhaladva Ausztria egyik legszebb kisvároskájában sétálunk. Hall in Tirolról van szó. Visszaérkezésünk után szabadprogram Innsbruckban, vagy pihenés a szállodában, ahol térítés ellenében a szauna is használható.

4. nap: Innsbruck - Bolzano – Sterzing – Innsbruck

Reggeli után Olaszország felé vesszük az irányt. Először Dél-Tirol központjában Bolzánóban állunk meg. A nyüzsgő belváros jellegzetes ónémet utcasorán sétálunk és megtekintjük a katedrálist is. Aki szeretné, a szabadprogram alatt a Régészeti Múzeumban „találkozhat” Ötzivel, a jégemberrel, mely 5300 évével az egyik legrégebbi ősemberi maradvány Európában. Tulajdonlásáért Ausztria és Olaszország között komoly viták folytak. Visszaúton Sterzingben állunk meg. A főutcája különösen hangulatos. A délutáni órákban érünk vissza Innsbruckba és felkészülünk a szilveszteri zenés vacsoraestre. Gála vacsora 1 pohár pezsgővel, élő zene, tánc.

5. nap: Innsbruck – Kufstein – Magyarország (680 km)

A késői lefekvés miatt később reggelizünk, majd indulunk „Tirol kapujába” és Kufsteint tekintjük meg. A városi sétát az Inn partján kezdjük. Emellett haladva érjük el azt a kis utcácskát, mely a város legszebb szeglete. Borospincék, szép cégérek, díszes házacskák. A főtéren keresztül felvonóval közelítjük meg a várat. Ott először megtekintjük a Néprajzi Múzeumot, majd felmegyünk a vártoronyba, ahol hosszú éveken keresztül hazánk hírességei raboskodtak. Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is volt „lakója” a toronynak. Táblák jelzik, hogy melyik cellában ki raboskodott. A kufsteini vár megtekintése után folytatjuk utunkat, és a tájban gyönyörködve hagyjuk el az Alpok vidékét. Hegyeshalomnál határátlépés. Késő esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Hogyan készüljünk fel a síelésre? - , 2018. május. 23
» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com, 2018. május. 22
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András, 2018. május. 19
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre, 2018. május. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2018. április. 25
» Duna-menti kerékpárút - könnyű kerékpártúra a Duna partján - Kovács Attila, 2018. február. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 4 éjszakára 4*-os hotelben reggelivel, leírás szerinti programokat, magyar nyelvű idegenvezetést, sztornó biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Szilveszteri vacsorát (29.000 Ft/fő), belépőket, utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szilveszteri vacsora 29.000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek kb.55 EUR/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Szállás: 

4 éjszaka **** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában.Szilveszteri vacsora külön fizetendő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!